Now playing, czyli co jest grane?
Moderator: con shonery
Re: Now playing, czyli co jest grane?
Metal gear solid delta wpisuje sie idealnie
F1 to królowa. Zawsze była.
Spec Ops: The Line pasuje do tego opisu IMO.99mayday pisze: ↑06 mar 2026, 23:54 W nic nie mogę pograć bo nie mogę się skupić na dłużej niż 2h bo z tyłu głowy mam obowiązki dorosłe życie nie słodycze jak u PIHa
potrzebuje gry, która zmiata fabularnie - jest warta zachodu nie mniej niż bardzo dobry film i dobra książka - ale taka do skończenia max. w 15-20h grając normalnie bez jakiegoś speedruna - max. 4-5h tygodniowo jestem w stanie wygospodarować, a nie chcę ciągnąć tematu przez pół roku
więc pytanie do was kochani - co polecanie? gartunek dowolny, ale historia ma się spinać w całość i trzymać cały czas względne napięcie, zero grindu i piedolonego biegania bez celu - tylko treść, która wali w mordę i zostaje do przekminki przed spaniem
Albo pierwszy Dead Space. Najlepiej ten odświeżony.
dzięki piękne za wszystkie polecajki
z pozycji które padły miałem do czynienia jedynie z Mafią(ograłem kiedyś II, a w pierwszą część zagrałem na poważnie dopiero przy okazji wersji Definition, utknąłem na misji z hotelem Morela, ale po przeczytaniu posta ponstanowiłem wrócić wczoraj do gry i skończyłem te misję jebaną w końcu
) oraz Hotline Miami(grałem kiedyś z nudów jak udawałem sam przed sobą, że się uczę na zajęcia - bardzo wkręcało a kilka utworów z soundtracka jest do dzisiaj na mojej playliście, ale samej gry nie ukończyłem)
obiecałem sobie ostatnio z grami że nie wydam kabony na nową przed skończeniem poprzedniej, więc jak skończę Mafię to obadam coś z polecajek i dam znać jak wrażenia
z pozycji które padły miałem do czynienia jedynie z Mafią(ograłem kiedyś II, a w pierwszą część zagrałem na poważnie dopiero przy okazji wersji Definition, utknąłem na misji z hotelem Morela, ale po przeczytaniu posta ponstanowiłem wrócić wczoraj do gry i skończyłem te misję jebaną w końcu
obiecałem sobie ostatnio z grami że nie wydam kabony na nową przed skończeniem poprzedniej, więc jak skończę Mafię to obadam coś z polecajek i dam znać jak wrażenia
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Gram teraz mobilnie w Dead Cells.
https://store.steampowered.com/app/588650/Dead_Cells/
Cholernie trudna platformówka, którą ciężko ukończyć. Podają ,że to połączenie Rogalika z Metroidvanią(cokolwiek to jest).
W każdym razie-W grze nie obowiązuje Save. Każda śmierć naszego herosa, powoduje, że traci on wszystkie zwoje, bronie, a także pozbierane złoto.
Zaczynasz od nowa w celach więźniów.
Co tu dużo mówić-gra jest cholernie trudna. Walutą są tutaj komórki, a także pozbierane złoto.
Nie mam pojęcia najmniejszego jak przejść ta grę.
Na Steamie gra kosztuje około 80 zł.
Gierka w wersji mobilnej(i to za darmo) na Epic Games Store.
Cholernie trudna platformówka, którą ciężko ukończyć. Podają ,że to połączenie Rogalika z Metroidvanią(cokolwiek to jest).
W każdym razie-W grze nie obowiązuje Save. Każda śmierć naszego herosa, powoduje, że traci on wszystkie zwoje, bronie, a także pozbierane złoto.
Spoiler

Spoiler

Co tu dużo mówić-gra jest cholernie trudna. Walutą są tutaj komórki, a także pozbierane złoto.
- Haczapurjan
^Brzmi nieźle
Ja ogrywam Risena (kilkanaście lat się do tego zabierałem) i jest ogólnie dojebany, ale słyszałem, że niestety druga i trzecia część ssą pałkę jak przemówienie Kazimiery Szczuki
(zdj poglądowe)
Ja ogrywam Risena (kilkanaście lat się do tego zabierałem) i jest ogólnie dojebany, ale słyszałem, że niestety druga i trzecia część ssą pałkę jak przemówienie Kazimiery Szczuki
Spoiler

-
genocidegeneral
No jedynka to w ogóle jedyna część którą można uznać za jakiegoś spadkobiercę Gothica, następne to jakieś pirackie gówno pełne ekranów wczytywania no bo przecież zadanie musisz dostawać na wyspie A, wykonywać na B i oddawać na C.
- Rozpierdalator
Musisz po prostu grać. Im więcej prób przejścia, tym bardziej dopakujesz sobie postać i będziesz (teoretycznie) coraz bliżej aż w końcu przejdziesz. O to się rozchodzi właśnie w grach roguelikevipdavid pisze: ↑28 mar 2026, 15:34 Gram teraz mobilnie w Dead Cells.
Spoiler
Spoiler
Inna sprawa że Dead Cells jest bez kitu trudne i też tego nie przeszedłem
viewtopic.php?p=986090&hilit=Dead+cells
Był temat nawet, też sobie ostatnio odświeżyłem. Udało się przejść całość na tym podstawowym poziomie trudności, ale wyżej już nie dałem rady
Był temat nawet, też sobie ostatnio odświeżyłem. Udało się przejść całość na tym podstawowym poziomie trudności, ale wyżej już nie dałem rady