[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Bizon Twoja Strata

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Bizon Twoja Strata »

igorzastyy pisze: 12 mar 2026, 12:11
Bizon Twoja Strata pisze: 12 mar 2026, 11:47 Ej igorzastty, a jaki jest twój stosunek do homoseksualnych mężczyzn, którzy podsycają resentyment do kobiet, by zaprezentować się jako praktyczna alternatywa, która nie zrobi na dziecko?
Bardzo naiwna postawa. Życie to nie dwunasty sezon Dwóch i pół.
Być może, ale nie pytałem o ocenę swojej postawy, tylko o stosunek do opisanego mężczyzny.

Co jest? W przypadku kobiet en masse nie gryzłeś się w język.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Tak jak napisałem, osoba postępująca w ten sposób jest naiwna.
Bizon Twoja Strata

A to dziękuję.
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Mes:
Wielkie Joł, co wy myślicie, że tam wielkie aftery?
Dwie smutne kurwy w czapkach New Ery
Trzeźwi, więc nawet nie wyjdziesz porobiony
Też Mes:
Za mną kolejny fatalny weekend, nic mi nie wychodziło, a już najmniej wychodziła mi walka z moim nałogiem, z moimi słabościami, kompletnie zachlałem pałę, a to dramat. Znowu obudziłem się i czułem się jak najgorsze gówno na świecie, pełen poczucia winy.
Turnamęt łiner się znalazł.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Nie życzę Mesowi źle, ale dzięki temu może następna płyta też będzie zajebista jak Bukowski
btw Przytul Jacka to świetny diss, 100% Winiego w Winim
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Też nie życzę mu źle, jedynie zauważam, że rozjazd pomiędzy mitem rapowej przewózki a codziennym życiem, chyba częściej niż rzadziej gorzkim jak Gin Lubuski, jest przepotężny.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
igorzastyy

To prawda. Ja pamiętam doskonale kawałek Charlie Sheen z Pezetem i nie widzę w nim tej tygrysiej krwi

PS. Nie wiem dlaczego od 07:21 się ustawiło. Nie chciałem tego
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Mes rekordzistą Polski pod względem autodissów w beefie :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

Cieszę się, że temat tak prężnie żyje bez dwarzyna, przesyłam Wam gorące wyrazy uznania :bowdown:
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ciekawe jaką aferę Mes wymyśli przed przemierą jego następnego albumu :oops:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Powinien odpowiedzieć na wersy Sentino z najnowszej płyty.

Landlord ojcowski psychorap versus Sentino zmuszony do regularnej wymiany kawałków na oponenta, a nie jedynie pojedynczych wersów - widzę to.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2026, 19:43 przez scam_sakawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Wyśmieje w samochodzie u Winiego śpiewane refreny Sentino mówiąc, że jego są lepsze i wściekle zaatakuje go za słaby mix utworu Vitalyi, mówiąc że on by sobie na takie coś jako muzyk nie pozwolił. Tak strzelam
kadafir

Post autor: kadafir »

Bane pisze:Mes:
Wielkie Joł, co wy myślicie, że tam wielkie aftery?
Dwie smutne kurwy w czapkach New Ery
Trzeźwi, więc nawet nie wyjdziesz porobiony
Też Mes:
Za mną kolejny fatalny weekend, nic mi nie wychodziło, a już najmniej wychodziła mi walka z moim nałogiem, z moimi słabościami, kompletnie zachlałem pałę, a to dramat. Znowu obudziłem się i czułem się jak najgorsze gówno na świecie, pełen poczucia winy.
Turnamęt łiner się znalazł.
Pisałem to już, ale powtórzę. W którymś disse, w intro a la Problem (Steez z Oskarem) jest gadka iż chłop jest do załatwienia natychmiast.

W późniejszym czasie nikt nie będzie pamiętać ale parsklem śmiechem, bo to te odpowiedzi po pół roku.

Niestety Mes to chłopak który zapukał do drzwi Tedzika chcąc uciec do windy, ale zapomniał że jej drzwi zdążyły się zamknąć i przypierdolił w nie czerepem.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Biorąc pod uwagę jego przeświadczenie o zwycięstwie to można też powiedzieć, że zapukał w okno Grande na parterze i zadowolony, a Grande już tam nie mieszka
Bizon Twoja Strata

Tak ich obu porównując, Tedasa i Mesasa, to główna różnica między tymi postaciami wampirycznymi jest chyba taka, że Tede zawsze ogarnie gdzieś dawców, choćby to były już siedzące zezwłoki, a Mesowi jakby się pokończyli. A nie ma smutniejszego widoku niż wyschnięty krwiopijca.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Mes też musi zacząć disco polo nagrywać żeby o sobie przypomnieć szaremu słuchaczowi i żeby pozyskać jakichś nowych yesmanów z którymi się jeszcze nie pożarł
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Bizon Twoja Strata

Ja tu nie widzę pola manewru. Z mesowymi pretensjami do kultury wysokiej skończyłby jak Jędker ze swoją antysystemowością. Wystawiłby za ciężkie dukaty, został z czekoladkami w sreberku.

Coś się skończyło, trzeba iść dalej. Nota bene prawdziwy Bukowski to był człowiek, który przez sporą część życia pracował na poczcie, imał się prac fizycznych, szorował po glebie. Podpinanie się pod ten mit landlordów w rodzaju Mesa jest jakieś kurde, nie wiem, paradne. Cierpienia królewicza, któremu się dworek posypał. Cierpienia autentyczne, nie ujmuję, ale miejmy miarę. To już Kękę bliższy.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

To w ogóle jest smutne jak wielu z tych raperów, co nigdy się nie imali żadnej pracy, bo im w wieku 20 lat kariera pyknęła, mogą marnie pokończyć. 20 lat później, kariery i słuchaczy już nie ma, 40+ na karku, zero wyszktałcenia, zero skilla, puste CV, ego dalej wybujałe, dwie lewe ręce do pracy. Przepis na tragedię instant.
Tdimz_S

Post autor: Tdimz_S »

Warto też wspomnieć o biseksualiźmie Mesa. Szalone domówki, grupowe zdjęcia chłopów w gaciach na kwadracie u Typa(latały na ig u młodego podawana alkopoligamii), propozycja zwalenia na kołdrę Tedemu. Później zdziwiony, że Pani Nauczycielka (bejbi mama) ma dość chłopców w wieku gimnazjalnym w pracy i wyrzuca Piotrka za drzwi.
Bizon Twoja Strata

gods bidness pisze: 14 mar 2026, 15:05 To w ogóle jest smutne jak wielu z tych raperów, co nigdy się nie imali żadnej pracy, bo im w wieku 20 lat kariera pyknęła, mogą marnie pokończyć. 20 lat później, kariery i słuchaczy już nie ma, 40+ na karku, zero wyszktałcenia, zero skilla, puste CV, ego dalej wybujałe, dwie lewe ręce do pracy. Przepis na tragedię instant.
Weź nie strasz. Poza wiekiem, karierą raperską, wykształceniem, CV i rękoma do pracy, to jakbym sam siebie widział.
ODPOWIEDZ