AI w polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
bronek

AI w polskim rapie

Post autor: bronek »

Jak w tytule tematu, widzialem ze zainteresowala sie tym czesc redakcji rapmatters podcast wiec moze jest jakies pole do dyskusji, albo pole do wymieniania kogo jebac a kogo nie jebac za uzywanie tych technologii. Odemnie powiem tak
- lista osob ktore jebac za uzywanie technologii AI:
- lista osob ktorych nie jebac za uzywanie technologii AI: soulpete, gruby mielzky, the returners, dmg96

Zapraszam do dyskusji, argumentowania, do podawania waszych list, ogolnie do forumowania
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: AI w polskim rapie

Post autor: Burak »

nie widzę nic złego w używaniu AI jako narzędzia do tworzenia muzyki
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

Spoiler
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
2do5

Post autor: 2do5 »

w polskim rapie jest tyle miałkiego i odtwórczego gówna, że brakuje jeszcze, aby te cwele zaczęły ejajować xD krok po kroku, aż w końcu całe zwrotki będą wygenerowane. narzędzie dla lamusów
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Ostatnio zmieniony 04 sty 2026, 14:50 przez fifi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

2do5 pisze: 03 sty 2026, 14:04 narzędzie dla lamusów
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Sionek

Post autor: Sionek »

Trochę mnie dziwi, że jeszcze żaden raper nie wpadł na pomysł wykorzystania AI do jakiegoś nostalgicznego wspominkowego numeru z młodszym sobą. Wyobrażam sobie, że jakiś Quebo mógłby nagrać numer ze sobą z czasów podziemia w formie jakiegoś dialogu, albo obecny gruby Bedoes z Bedoesem patyczakiem, który był tyrany przez dużą część sceny. Wiecie, na klipie użyć deep fejka, zwrotki młodszej wersji z barwą głosu z tamtych lat i takie tam. Coś Monster Eminema ale bez odtwarzania scenografii i charakteryzacji żeby wyglądał znowu na 20 latka. Myślę, że to by zrobiło robotę i spodobało się fanom. Zwłaszcza, że raperzy mają w archiwach najlepszy materiał na to, mnóstwo starych zdjęć, oryginalne acapelle na których można wytrenować AI itd.
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

narzedzie sluzace bardziej jako ciekawostka, bo idzie sie czasem zasmiac co to ludzie powymyslaja kurwa a te dobrze wyszkolone modele sa calkiem okuratne chociaz sluchac tego na dluzsza mete dla przyjemnosci to wypada zadac sobie pytanie, czy przypadkiem huj ucha nie przytyka

inna sprawa, ze to caly czas sie rozwija, moze sie jeszcze rozkreci hehe
pawloero

Post autor: pawloero »

bronek pisze: 03 sty 2026, 13:55 Jak w tytule tematu, widzialem ze zainteresowala sie tym czesc redakcji rapmatters podcast wiec moze jest jakies pole do dyskusji, albo pole do wymieniania kogo jebac a kogo nie jebac za uzywanie tych technologii. Odemnie powiem tak
- lista osob ktore jebac za uzywanie technologii AI:
- lista osob ktorych nie jebac za uzywanie technologii AI: soulpete, gruby mielzky, the returners, dmg96

Zapraszam do dyskusji, argumentowania, do podawania waszych list, ogolnie do forumowania
Kiedys byly uzywane instrumenty , pozniej samplery , autotune etc . Teraz weszlo tzw AI . Kazdy uzywa w zyciu codziennym ale boi sie przyznac . Oska paradoksalnie skrytykowal ai i spotify uzywajac chat gpt do napisania postu . DMG mial jaja od pierwszego dnia zeby sie przyznac ze od ktorejs plyty uzywa AI . Ja uzywam suno do referencji i nowych pomyslow . A i jeszcze ghostwriterzy istnieja od zawsze . Jesli bym mial na to patrzec to bym musial opluc Eazy - E czy Dr Dre
Ostatnio zmieniony 26 sty 2026, 22:51 przez pawloero, łącznie zmieniany 3 razy.
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Ciekawe czy któryś raper zrobił cały kawałek w ai na płytę i nie powiedział że jest taki
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Bronek AI to moja ulubiona sztuczna inteligencja w polskim rapie.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

pawloero pisze: 26 sty 2026, 21:01 Oska paradoksalnie skrytykowal ai i spotify uzywajac chat gpt do napisania postu
ty też byś mógł użyć ChatGPT do napisania postu
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Tede wyznał że nagrał kawałek milffy wrzucając tekst w suno.
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Ja chyba jestem jakoś uprzedzony, ale jak słysze/widzę te wszystkie przeróbki, typu Drin za drinem ale to jazz, albo te całe Kutas Records itp, to mi się wydaje takie w kurwe nudne, i nie ciekawe, jak się ma świadomość że wysrała to maszynka algorytmowa, że nawet się nie chce tego słuchać
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

I cyk wpada PW od wkurwionego myrona
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

mam tak samo jak ty @Jasion94
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

Jasion94 pisze: 27 sty 2026, 10:39 Ja chyba jestem jakoś uprzedzony, ale jak słysze/widzę te wszystkie przeróbki, typu Drin za drinem ale to jazz, albo te całe Kutas Records itp, to mi się wydaje takie w kurwe nudne, i nie ciekawe, jak się ma świadomość że wysrała to maszynka algorytmowa, że nawet się nie chce tego słuchać
Najgorsze, że pod każdym takim numerem wyplusowany komentarz to obligatoryjne "takiej muzy mi dziś brakuje!" kiedy dosłownie typie, masz całe połacie nieprzebrane, katakumby archiwów, nie do przerobienia i udźwignięcia na jeden życiorys tony takiego czy innego materiału gatunkowego, granego jeszcze bardziej spontanicznie i w klimacie, i z jeszcze większa werwą i pierdyliardami momentów mikrozaskoczeń i mikroinnowacji, całe galaktyki do odkrycia dokładnie dziś, pierwszy raz w historii, dostępne za darmo, tylko nie chce Ci się po nie sięgnąć debilu jebany.

A w temacie to Bober top1 najpaskudniejszego aiścieku w klipie na dzień dzisiejszy
Spoiler
Ostatnio zmieniony 28 sty 2026, 8:10 przez F88G, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

O to to, obecnie mam wrażenie że młodzi słuchacze nie diggują muzyki tylko słuchają tego co im algorytm podsunie, ewentualnie plejlista Spotify, mało który łazi po jakichś blogach mp3 download mediafire.com czy nawet po RYMie żeby znaleźć dobra, choć może trochę mniej mainstreamową muzykę
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Z drugiej strony taki spotify czesto bardzo niszowe rzeczy podrzuca, mi nieraz dal jakies kawalki majace <5k odtworzen wrzucil
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Jak im się nie pojawi na głównej (=ludzie słuchają), to skąd będą wiedzieć, że jest dobre?
ODPOWIEDZ