AI w polskim rapie
AI w polskim rapie
Jak w tytule tematu, widzialem ze zainteresowala sie tym czesc redakcji rapmatters podcast wiec moze jest jakies pole do dyskusji, albo pole do wymieniania kogo jebac a kogo nie jebac za uzywanie tych technologii. Odemnie powiem tak
- lista osob ktore jebac za uzywanie technologii AI:
- lista osob ktorych nie jebac za uzywanie technologii AI: soulpete, gruby mielzky, the returners, dmg96
Zapraszam do dyskusji, argumentowania, do podawania waszych list, ogolnie do forumowania
- lista osob ktorych nie jebac za uzywanie technologii AI: soulpete, gruby mielzky, the returners, dmg96
Zapraszam do dyskusji, argumentowania, do podawania waszych list, ogolnie do forumowania
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Re: AI w polskim rapie
nie widzę nic złego w używaniu AI jako narzędzia do tworzenia muzyki
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- FruitOffTheWall
Spoiler
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
w polskim rapie jest tyle miałkiego i odtwórczego gówna, że brakuje jeszcze, aby te cwele zaczęły ejajować xD krok po kroku, aż w końcu całe zwrotki będą wygenerowane. narzędzie dla lamusów
- marmolad_k2
Trochę mnie dziwi, że jeszcze żaden raper nie wpadł na pomysł wykorzystania AI do jakiegoś nostalgicznego wspominkowego numeru z młodszym sobą. Wyobrażam sobie, że jakiś Quebo mógłby nagrać numer ze sobą z czasów podziemia w formie jakiegoś dialogu, albo obecny gruby Bedoes z Bedoesem patyczakiem, który był tyrany przez dużą część sceny. Wiecie, na klipie użyć deep fejka, zwrotki młodszej wersji z barwą głosu z tamtych lat i takie tam. Coś Monster Eminema ale bez odtwarzania scenografii i charakteryzacji żeby wyglądał znowu na 20 latka. Myślę, że to by zrobiło robotę i spodobało się fanom. Zwłaszcza, że raperzy mają w archiwach najlepszy materiał na to, mnóstwo starych zdjęć, oryginalne acapelle na których można wytrenować AI itd.
narzedzie sluzace bardziej jako ciekawostka, bo idzie sie czasem zasmiac co to ludzie powymyslaja kurwa a te dobrze wyszkolone modele sa calkiem okuratne chociaz sluchac tego na dluzsza mete dla przyjemnosci to wypada zadac sobie pytanie, czy przypadkiem huj ucha nie przytyka
inna sprawa, ze to caly czas sie rozwija, moze sie jeszcze rozkreci hehe
inna sprawa, ze to caly czas sie rozwija, moze sie jeszcze rozkreci hehe
Kiedys byly uzywane instrumenty , pozniej samplery , autotune etc . Teraz weszlo tzw AI . Kazdy uzywa w zyciu codziennym ale boi sie przyznac . Oska paradoksalnie skrytykowal ai i spotify uzywajac chat gpt do napisania postu . DMG mial jaja od pierwszego dnia zeby sie przyznac ze od ktorejs plyty uzywa AI . Ja uzywam suno do referencji i nowych pomyslow . A i jeszcze ghostwriterzy istnieja od zawsze . Jesli bym mial na to patrzec to bym musial opluc Eazy - E czy Dr Drebronek pisze: ↑03 sty 2026, 13:55 Jak w tytule tematu, widzialem ze zainteresowala sie tym czesc redakcji rapmatters podcast wiec moze jest jakies pole do dyskusji, albo pole do wymieniania kogo jebac a kogo nie jebac za uzywanie tych technologii. Odemnie powiem tak
Ostatnio zmieniony 26 sty 2026, 22:51 przez pawloero, łącznie zmieniany 3 razy.
Ciekawe czy któryś raper zrobił cały kawałek w ai na płytę i nie powiedział że jest taki
- marmolad_k2
Bronek AI to moja ulubiona sztuczna inteligencja w polskim rapie.
- gods bidness
Tede wyznał że nagrał kawałek milffy wrzucając tekst w suno.
Ja chyba jestem jakoś uprzedzony, ale jak słysze/widzę te wszystkie przeróbki, typu Drin za drinem ale to jazz, albo te całe Kutas Records itp, to mi się wydaje takie w kurwe nudne, i nie ciekawe, jak się ma świadomość że wysrała to maszynka algorytmowa, że nawet się nie chce tego słuchać
mam tak samo jak ty @Jasion94
Najgorsze, że pod każdym takim numerem wyplusowany komentarz to obligatoryjne "takiej muzy mi dziś brakuje!" kiedy dosłownie typie, masz całe połacie nieprzebrane, katakumby archiwów, nie do przerobienia i udźwignięcia na jeden życiorys tony takiego czy innego materiału gatunkowego, granego jeszcze bardziej spontanicznie i w klimacie, i z jeszcze większa werwą i pierdyliardami momentów mikrozaskoczeń i mikroinnowacji, całe galaktyki do odkrycia dokładnie dziś, pierwszy raz w historii, dostępne za darmo, tylko nie chce Ci się po nie sięgnąć debilu jebany.Jasion94 pisze: ↑27 sty 2026, 10:39 Ja chyba jestem jakoś uprzedzony, ale jak słysze/widzę te wszystkie przeróbki, typu Drin za drinem ale to jazz, albo te całe Kutas Records itp, to mi się wydaje takie w kurwe nudne, i nie ciekawe, jak się ma świadomość że wysrała to maszynka algorytmowa, że nawet się nie chce tego słuchać
A w temacie to Bober top1 najpaskudniejszego aiścieku w klipie na dzień dzisiejszy
Spoiler
Ostatnio zmieniony 28 sty 2026, 8:10 przez F88G, łącznie zmieniany 1 raz.
O to to, obecnie mam wrażenie że młodzi słuchacze nie diggują muzyki tylko słuchają tego co im algorytm podsunie, ewentualnie plejlista Spotify, mało który łazi po jakichś blogach mp3 download mediafire.com czy nawet po RYMie żeby znaleźć dobra, choć może trochę mniej mainstreamową muzykę
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Z drugiej strony taki spotify czesto bardzo niszowe rzeczy podrzuca, mi nieraz dal jakies kawalki majace <5k odtworzen wrzucil
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Jak im się nie pojawi na głównej (=ludzie słuchają), to skąd będą wiedzieć, że jest dobre?