Eldo - Alfa (2024) [ZAPOWIEDŹ]
Re: Eldo - Alfa (2024) [ZAPOWIEDŹ]
Niech mu ktos najebie i przeciagnie jego japą 500 metrow po betonie zanim on w ogole podejdzie do nagrywania grammatika bo wyjdzie gorsza chujnia niz podroze
Nie wiem na co liczyłeś, Eldo nigdy żadnym wirtuozem techniki nie był. Proste flow, proste rymy i teksty pełne mądrości na dobrych bitach.Deyker pisze: ↑10 sty 2026, 19:19 Ten 4 kawałek dla mnie tragedia. W audycji Eldo w czwórce często widać, że chłop słucha tego polskiego rapu i ogarnia przeróżnych polskich wykonawców, a tutaj dokładne rymy, że aż w uszy kole, czasami nawet czasownikowe. W poprzednich kawałkach jakieś momenty, że w ogóle bez rymów. Jakby to jeszcze było serio jakieś pod względem przekazu, a bit by go niósł, ale to dla mnie trochę brzmi jakby na siłę chciał coś mądrego powiedzieć, tylko nie wiedział na jaki temat.
Jak dotąd OSTR>Eldo, ale ogólnie jest git, czekam na całość. Chujowe tytuły piosenek.
Nie mialem zadnego hajpu zeby tego przesluchac ale po takim nie moge tego nie odpalic, pozdro 2rzyn najlepsze opisy muzyki na slizgawce2rzyn pisze: ↑05 sty 2026, 11:04 Ladne te bity ostrego. Na chuj ten eldoszczak nazywa te numery jak jebniety? Kogo jakis koran obchodzi.
Nie no maniera eldo przekresla ten album dla mnie. Wkurwia mnie ze on rapuje jak skradający się w krzakach po nocach pedofil w pelerynie![]()
Klasyka z tego nie bedzie, ale sprawdze, bo moze w pozostalych numerach da rade.
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Ja nie oczekuję jakichś podwójnych po Eldo - w innych kawałkach nie słyszę tak tych dokładnych jednego po drugim na ten sam rym jak w tym 4, to aż kłuje po uszach - szczególnie, że jesteśmy w 2025/26.Rymekk pisze: ↑13 sty 2026, 15:15Nie wiem na co liczyłeś, Eldo nigdy żadnym wirtuozem techniki nie był. Proste flow, proste rymy i teksty pełne mądrości na dobrych bitach.Deyker pisze: ↑10 sty 2026, 19:19 Ten 4 kawałek dla mnie tragedia. W audycji Eldo w czwórce często widać, że chłop słucha tego polskiego rapu i ogarnia przeróżnych polskich wykonawców, a tutaj dokładne rymy, że aż w uszy kole, czasami nawet czasownikowe. W poprzednich kawałkach jakieś momenty, że w ogóle bez rymów. Jakby to jeszcze było serio jakieś pod względem przekazu, a bit by go niósł, ale to dla mnie trochę brzmi jakby na siłę chciał coś mądrego powiedzieć, tylko nie wiedział na jaki temat.
Jak dotąd OSTR>Eldo, ale ogólnie jest git, czekam na całość. Chujowe tytuły piosenek.
No właśnie z tą mądrością to mam wrażenie, że np. zapiski były takie bardziej na temat, że miał coś konkretnego do powiedzenia w danym obszarze. Może też się za mało osłuchałem z tymi numerami(tylko gdzieś w tle sobie puściłemi) jeszcze nie wyłapuje ciekawszych porównań obserwacji itp.
Pozdro bronek, ciesze sie ze zachecilembronek pisze: ↑13 sty 2026, 15:38Nie mialem zadnego hajpu zeby tego przesluchac ale po takim nie moge tego nie odpalic, pozdro 2rzyn najlepsze opisy muzyki na slizgawce2rzyn pisze: ↑05 sty 2026, 11:04 Ladne te bity ostrego. Na chuj ten eldoszczak nazywa te numery jak jebniety? Kogo jakis koran obchodzi.
Nie no maniera eldo przekresla ten album dla mnie. Wkurwia mnie ze on rapuje jak skradający się w krzakach po nocach pedofil w pelerynie![]()
Klasyka z tego nie bedzie, ale sprawdze, bo moze w pozostalych numerach da rade.
- marmolad_k2
Klimat jak na CKCUA
Ten 6 kawałek co wczoraj wyszedł chyba najlepszy z tych opublikowanych
- KlejnotNilu71
Ja to naiwnie się łudzę, że te numery z chujowymi tytułami to jakaś zajawka/promo, którę złożą się na dodatkowe ep do głównej płyty. Jakieś to wszystkko strasznie nijakie.
Nie zabieraj się za rap jak jesteś bażantem
- marmolad_k2
Bardzo fajnie to kontrastuje z nazwą tematu i datą wydania singli.Bryx Fenrir pisze: ↑03 gru 2019, 17:45 Leszek zapowiedział swój kolejny album, który ma ukazać się w 2020. Pierwszy singiel już w styczniu.
Wszystko spoko, ale po chuj tyle singli rzucać?
Jak tak ciągle po kolei to będzie wychodzić co 5-7 dni, to całość będzie może na ten maj, co wstępnie zeszłego roku planował w jednym wywiadzie.
- MaszTuOgienOdSkaja
ja dzięki temu czekam na każdą sobotę jeszcze bardziej
- larsson1991
najlepsze póki co