Eldo - Alfa (2024) [ZAPOWIEDŹ]
- Bryx Fenrir
Eldo - Alfa (2024) [ZAPOWIEDŹ]
Leszek zapowiedział swój kolejny album, który ma ukazać się w 2020. Pierwszy singiel już w styczniu.
Re: Eldo - Alfa (2020) [ZAPOWIEDŹ]
Nie mogę go słuchać po tym jak lizał dupe raperowi solar/białas kiedy mu kariere zakończyli
Chcę się nafukać, ona też chce
Chcę iść do łóżka, ona też chce
Chcę już się ruchać, ona też chce
Eldo nie słucham, ona też nie
Chcę iść do łóżka, ona też chce
Chcę już się ruchać, ona też chce
Eldo nie słucham, ona też nie
- mlodyperkez
kurde eldoki to chyba tylko dawnego idzie sluchac, bo to co on czasami pierdoli w weszlo to lobaben. chociaz nie moge narzekac na jego ostatnie goscinki np na ta u bedoesa bo uwazam ze bardzo dobra zwrotke polozyl.
Spoiler
za eternie i swiatla miasta dozywotni props kogo ja oszukuje i tak sprawdze
- przedszkolanek
a mi tam go nawet szkoda, zostania małpą u stanowskiego to bym nawet filipkowi nie życzył
Eldoka mega specyficzny, czasem faktycznie może odpychać, ale nie życzę mu źle. Niech sobie zarobi, pogra koncertów z tą płytą. Jedyne co to nie wiem czy styl Eldoki dziś ma wzięcie. Niby te nie newschoolowe rzeczy jak Kali z Magierą czy płyta Ero zdołały odnieść jakiś sukces, to jednak Eldoka będzie miał wydaje mi się trudniej. Chyba, że na fali powrotu będzie dobra promocja, lotne gościnki itp. Wtedy to może być naprawdę dobrze jeśli idzie o cyfry
- Bryx Fenrir
- KillerCroc
Nie jestem w stanie sobie wyobrazic dobrej sprzedaży jakiegokolwiek krążka od Eldoki w dzisiejszych czasach, facet został swego rodzaju meme, jest zgredem i bucem, kompletnie niemedialna postać która odpycha swoim sposobem bycia i wypowiedziamimario995 pisze: ↑03 gru 2019, 18:36 Eldoka mega specyficzny, czasem faktycznie może odpychać, ale nie życzę mu źle. Niech sobie zarobi, pogra koncertów z tą płytą. Jedyne co to nie wiem czy styl Eldoki dziś ma wzięcie. Niby te nie newschoolowe rzeczy jak Kali z Magierą czy płyta Ero zdołały odnieść jakiś sukces, to jednak Eldoka będzie miał wydaje mi się trudniej. Chyba, że na fali powrotu będzie dobra promocja, lotne gościnki itp. Wtedy to może być naprawdę dobrze jeśli idzie o cyfry
A szkoda
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
odpowiedział na wiele pytań na swoim stories (obserwuje go 16k ludzi, heh) i można się było dowiedzieć że będzie boom bap, MyMusic i że on nie odpowiada za promocję i nie wymyśla patentów, wszystko zależy od wydawców. Koncerty będą jak będzie zainteresowanie co nie jest takie oczywiste. Podpisze wszystkie preordery. Do CKCUA nie ma praw więc winyla nie będzie (to jest pojebane swoją drogą te kwestie prawne w muzyce że wydajesz a potem nic nie możesz zrobić bo nie masz praw do czegoś). Gości na płycie nie będzie bo z reguły zaproszeni go olewają. Na emeryturę rapową się nie wybiera po Alfie.
Piszę to bo za 4 godziny zniknie z insta a ciekawe rzeczy niektóre napisał.
Nie lubię gdy typ pisze że jest stary, a zdarza mu się to dosyć często ostatnio. W lipcu skończył 40 lat. Na scenie są starsi od niego i radzą sobie znakomicie. Wiek to często liczba jak mówią no i mental a u Eldo ten mental był dorosły chyba od małolata sądząc po muzyce i podejściu dlatego w wieku 40 lat czuje się i wygląda jak dziadek. Zresztą już 2 lata temu utyskiwał na swój los i wiek podkreślając że "tak jest przed 40-ką". Kompletnie nie kumam takiego podejścia. Ludzie uciekają od starości a ten się wygodnie rozsiadł w tej "4" z przodu i zachowuje się jakby miał już 70 lat, głupek i tyle. Znam ludzi co mają ponad 40 i normalnie żyją, a czasem mówią że nie czują tego wieku, mentalnie gdzieś w okolicach 33-35 się czują i jest fajnie.
Piszę to bo za 4 godziny zniknie z insta a ciekawe rzeczy niektóre napisał.
Nie lubię gdy typ pisze że jest stary, a zdarza mu się to dosyć często ostatnio. W lipcu skończył 40 lat. Na scenie są starsi od niego i radzą sobie znakomicie. Wiek to często liczba jak mówią no i mental a u Eldo ten mental był dorosły chyba od małolata sądząc po muzyce i podejściu dlatego w wieku 40 lat czuje się i wygląda jak dziadek. Zresztą już 2 lata temu utyskiwał na swój los i wiek podkreślając że "tak jest przed 40-ką". Kompletnie nie kumam takiego podejścia. Ludzie uciekają od starości a ten się wygodnie rozsiadł w tej "4" z przodu i zachowuje się jakby miał już 70 lat, głupek i tyle. Znam ludzi co mają ponad 40 i normalnie żyją, a czasem mówią że nie czują tego wieku, mentalnie gdzieś w okolicach 33-35 się czują i jest fajnie.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2019, 18:56 przez hardy, łącznie zmieniany 1 raz.
[mention]KillerCroc[/mention]
Memizm memizmem, ale nawet po legendarnym freestylu u Reda potrafił być kimś na scenie i mieć swoją niszę. Dla mnie wszystko tu zależy od promocji, gości i wytwórni która to wyda. Jak mu nakręcą powrót legendy itp. to zobaczysz, że nie będzie źle. Co do tego, że Eldo odpycha niektórych swoim stylem bycia to nie dziwi, jest specyficzny.
Nie wiem czy przesłucham bo ostatnio jakoś odpycha mnie przesadny liryzm i "wielka sztuka" w muzyce, ale w sumie ciekawe w którą stronę on pójdzie
Eldoka na trapach z auto-tune to by było coś grubego
Edit
A więc jednak klasycznie. W sumie mógłby się spróbować w luźnej stylówce oldschoolowca
Memizm memizmem, ale nawet po legendarnym freestylu u Reda potrafił być kimś na scenie i mieć swoją niszę. Dla mnie wszystko tu zależy od promocji, gości i wytwórni która to wyda. Jak mu nakręcą powrót legendy itp. to zobaczysz, że nie będzie źle. Co do tego, że Eldo odpycha niektórych swoim stylem bycia to nie dziwi, jest specyficzny.
Nie wiem czy przesłucham bo ostatnio jakoś odpycha mnie przesadny liryzm i "wielka sztuka" w muzyce, ale w sumie ciekawe w którą stronę on pójdzie
Eldoka na trapach z auto-tune to by było coś grubego
Edit
A więc jednak klasycznie. W sumie mógłby się spróbować w luźnej stylówce oldschoolowca
no pewnie sprawdzę. Eldoka niegdyś jeden z moich ulubionych raperów (mniej więcej w okresie od CKCUA do Zapisków). nie liczę na nic i nie mam żadnych oczekiwań, sądzę, żę będzie to raczej słaba płyta (podobnie jak Chi i Psi z małymi wyjątkami) i negatywnie wpływająca na ocenę dyskografii.
zawsze wkurwiało mnie, że niesamowicie cenie go jako rapera, a tak bardzo nie po drodze mi z jego światopoglądem, podejściem do życia, etc.
i zawsze trochę mi się marzyło, aby nagrał taką lekką, dowcipną, ironiczną płytę, z zabawą słowem, follow upami, bez zadęcia i rozpoetyzowania, najlepiej na jakichś lekkich truskulowych bitach z jazzowym pianinkiem albo słodkimi samplami przełamanych elektroniką (coś w kierunku tego co było na CKCUA tylko radośniej, mniej melancholijnie).
zawsze wkurwiało mnie, że niesamowicie cenie go jako rapera, a tak bardzo nie po drodze mi z jego światopoglądem, podejściem do życia, etc.
i zawsze trochę mi się marzyło, aby nagrał taką lekką, dowcipną, ironiczną płytę, z zabawą słowem, follow upami, bez zadęcia i rozpoetyzowania, najlepiej na jakichś lekkich truskulowych bitach z jazzowym pianinkiem albo słodkimi samplami przełamanych elektroniką (coś w kierunku tego co było na CKCUA tylko radośniej, mniej melancholijnie).
Przecież
Nie dawno mówił
Że kończy
Karierę muzyczno rapowąo
Nie dawno mówił
Że kończy
Karierę muzyczno rapowąo
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

Nie oglądam/słucham weszło, więc nie wiem co tam Eldo gada za głupoty, ale parę ostatnich wywiadów miał naprawdę spoko i było widać, że trochę zluzował w porównaniu do lat wcześniejszych. Do tego były jakieś spoko gościnki, więc jakaś tam nadzieja na spoko płytę była. No, ale jak czytam co tam gadał na tym instastory to wygląda na to, że płyta będzie tak samo słaba jak 2 poprzednie. Eldo obrażony na cały świat, goście nie chcą, wydawca nie promuje i takie gadanie, że on jest stary i nie ma nic wpływu. Mocne ksywy w polskim rapie często dogrywają się jakimś łakom to nie wierzę, że Eldo by się nie dograli. Chyba, że jest takim bucem, że nikt go nie lubi i nie chcą po prostu, a tak może być.
A on nie zarzekał się,że kończy z rapem?
chuja tam zluzował, zapytany o fristajl dalej sie wkurwia
Ja czekam, ostatnie gościnki bardzo fajne więc i album może być na dobrym poziomie.
Posłuchałbym takiego eldo jak na zapiskach, tego zamulania z dwóch ostatnich nie daję rady
Kurwa przecież on miał dać sobie już siana z tą muzyką! Do chuja pana!
Z ciekawości sprawdzę.
Z wielu względów od parunastu lat byłem mocno uprzedzony do twórczości Eldoki. Sporo zmieniła jego zwrotka na (xd) "Kwiat polskiej młodzieży", gdzie ładnie wpierdolił numer, pokazując raperom nawijającym przed nim jak można nagrać smutną zwrotkę bez pretensjonalnego płaczu na bicie.
Z wielu względów od parunastu lat byłem mocno uprzedzony do twórczości Eldoki. Sporo zmieniła jego zwrotka na (xd) "Kwiat polskiej młodzieży", gdzie ładnie wpierdolił numer, pokazując raperom nawijającym przed nim jak można nagrać smutną zwrotkę bez pretensjonalnego płaczu na bicie.
- fvntvsycool
pisał, że nie ma zapotrzebowania na to co robi i trudno się z tym nie zgodzić bo to raczej nie jest raper, który jeszcze kiedyś kogoś zaskoczy