Tak samo jak dla tedego po tym chujowym albumie vox veritatis, jego chujowe dissy sa dobrym comebackiem HAHAHAmarmolad_k2 pisze: ↑24 sty 2026, 21:40 Po tym jego rodzicielskim albumie każda płyta byłaby dobrym comebackiem.
[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Treść nie forma
- marmolad_k2
Rozpierdala mnie to ze tu fanami Mesa to sa chyba Malloy i ten arystokrata, a reszta po prostu sie cieszy ze ktos jedzie po wieprzu
Żeby się upewnić zrobiłem to i odłuchałem obu ponownie. Ty przeproś, że słuchałem Bukowskiego drugi raz.
Dobry boże

A Peja nawijający do tedego "gruba ruro" jedzie po Biggim
Piszesz tak jakbys jednak zapomnial, że główny zarzut na mesa to, że niby "ćpa" czy ze "ma w oczach obłęd". To dokladnie tak jakby mes miał nawijać, że ktoś jest non stop najebany, a ludzie za to mieliby mu klaskać brawo w stylu "no właśnie, jak tak można, odkleiło go".
Ostatnio zmieniony 24 sty 2026, 22:02 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
- marmolad_k2
Ja mam cały czas wrażenie, że użytkownik Burak to tak miły człowiek, że mu się szkoda zrobiło Mesa i dlatego jest po jego stronie
kurde, @ether, rozumiem słowa, ale nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi - o to, że że ćpun ćpuna od ćpunów wyzywa?
Jak tak, to kumam, ale chodzi mi o to, że przemiana w dobrą stronę, to raczej dobrze dla pana Tedego - jeszcze jak Mes szedł w narrację, że to wizyta na policji go zmieniła, to było całkiem jajcarskie. A zarzucanie hipokryzji (?) w taki sposób, to imo dość pokracznie wychodzi - tym bardziej że Tede nawet w beefie się do tego przyznawał i o tym wspominał, a Mes jest na pozycji Dobrego Ojca, to trochę mu mniej "wypada" pokazywać się wystrzelonym w wywiadach
Jak tak, to kumam, ale chodzi mi o to, że przemiana w dobrą stronę, to raczej dobrze dla pana Tedego - jeszcze jak Mes szedł w narrację, że to wizyta na policji go zmieniła, to było całkiem jajcarskie. A zarzucanie hipokryzji (?) w taki sposób, to imo dość pokracznie wychodzi - tym bardziej że Tede nawet w beefie się do tego przyznawał i o tym wspominał, a Mes jest na pozycji Dobrego Ojca, to trochę mu mniej "wypada" pokazywać się wystrzelonym w wywiadach
To sa argumenty typu "a twoi rodzice wiedza co piszesz na slizgawce?" XD
Tu nie ma zadnej filozofii
Tede to rap typu AI music i to w wersji 0.5
To ze jest chujowym farmazoniarzem to wiadomo od dekad
Tragiczne jest to ze tak genwryczne gowno potrafilo omamic gluchych ludzi i wkrecic ze on jest zajebiatym daperem. Przeciez jego ostatnie 10 plyt czy ile on tego najebal od 15 lat to jest asluchalny szajs.
Generyczne pustosłowie ai z efektami na wokalu jakby je gluchy ustawial. Byle duzo, byle najebac ile sie da a glusi klakierzy i boty i tak dadza props.
Wystarczy wejscie w tede to frajer czy w samicy psa zeby ustawic wieprza w jego lidze dla cweli. Jacus moze mesowi lizac kule rapowo. To sa niestety dla niego fakty. Wewnetrznie go rozpierdala ze mes jest 3 polki wyzej ale oddycha z ulga na mysl ze ma gluchych fanow. Jeszcze z 10 lat "porapuje" , nagra 5 numerow z boysami i top łan i jakos to bedzie.
Mes ma hajsu full wiec wyjebka w te komwntarze czy sprzedaz plyt. Zajebistosc muzyki sie liczy a tym mes wpierdala tedego nawet na 5 dniowym kacu
Tu nie ma zadnej filozofii
Tede to rap typu AI music i to w wersji 0.5
To ze jest chujowym farmazoniarzem to wiadomo od dekad
Tragiczne jest to ze tak genwryczne gowno potrafilo omamic gluchych ludzi i wkrecic ze on jest zajebiatym daperem. Przeciez jego ostatnie 10 plyt czy ile on tego najebal od 15 lat to jest asluchalny szajs.
Generyczne pustosłowie ai z efektami na wokalu jakby je gluchy ustawial. Byle duzo, byle najebac ile sie da a glusi klakierzy i boty i tak dadza props.
Wystarczy wejscie w tede to frajer czy w samicy psa zeby ustawic wieprza w jego lidze dla cweli. Jacus moze mesowi lizac kule rapowo. To sa niestety dla niego fakty. Wewnetrznie go rozpierdala ze mes jest 3 polki wyzej ale oddycha z ulga na mysl ze ma gluchych fanow. Jeszcze z 10 lat "porapuje" , nagra 5 numerow z boysami i top łan i jakos to bedzie.
Mes ma hajsu full wiec wyjebka w te komwntarze czy sprzedaz plyt. Zajebistosc muzyki sie liczy a tym mes wpierdala tedego nawet na 5 dniowym kacu
mez zawiódł wchuj. muzyczka jak muzyczka. beef już dawno przegrany i tak. ale lolcontentu za mało. odbił od psycholandlord rapu. nie wrzucił teledysku. idź pan w chuj panie rzępolak.
2rzyn w temacie o Hajs Hajp Hejt pisze: ↑31 sty 2023, 10:16 fajny follow up bigiego i 2paca ten refren
bit zajebisty
zwrotki niezłe
ja się jaram
to Ty?
- Haczapurjan
Dyskutuj z typem, który od 700 stron trolluje tak nieudolnie, że gorzej chyba się już nie da...
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
A ty jose czytac umiesz? Kawalki z hajs hajp hejt sa z tego beefu? Jedna jaskolka wiosny nie czyni. Na 200 kawalkow tede ma jeden niezly, 3 znosnie i 5 mniej chujowych.
Strone/dwie temh propsowalem chociazby pięc remix.
Strone/dwie temh propsowalem chociazby pięc remix.
Ja jestem fanem, po prostu uwazam, ze dla mesa nie za bardzo alternatywnego wyboru w polskim rapie. Bo kto niby? Za chuj nie wiem jak to jest mozliwe, w kraju gdzie niby rap był(?)/jest tak popularny. Aspiracje naprawdę potrafiących rapowac z reguly konczą się na hitach do radia, platynowych plytach, ewentualnie 50 koncertach pożegnalnych i elo, a żaden nie ma czegos na kształt swojego stylu, muzycznej estetyki, takiej prostej wiedzy teorii muzyki czy chociaż potrzeby jej posiadania.
Stawiam teze, że polski hip hop sie zawinął zanim zdążył się rozwinąć
Ja mysle, ze tu nie chodzi o hipokryzje, tylko o to, że tede mówiący o swojej pozycji w rapie i popularności, tak naprawdę jest znany głównie z "drin za drinem" puszczanego na losowym melanżu itd - co jak na cały przekrój repertuaru legendy za jaka sie chyba uwaza, jest dosc biedne, tym bardziej, ze sam bedac abstynentem juz sie z tym nie utozsamia chyba.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2026, 22:32 przez ether, łącznie zmieniany 2 razy.
Piękne to jest, dawaj więcej.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
- SieKurwaNieInteresuj
Weź Turzyn pogodz się z tym że taki szlaufen rozpierdala całego Bukowskiego i z tym,że jutro niedziela handlowa. Przejebane.
niedziela handlowa to tede zadowolony kolejna okazja zeby sie sprzedac :DDD (rapowo)SieKurwaNieInteresuj pisze: ↑24 sty 2026, 22:29 Weź Turzyn pogodz się z tym że taki szlaufen rozpierdala całego Bukowskiego i z tym,że jutro niedziela handlowa. Przejebane.
Treść nie forma
no kurde, ale to w takim kontekście Mes jest znany z niczego
"Tede znany głównie z Drin za drinem" - to w ogólnie totalnie absurdalne i po prostu głupie stwierdzenie.
"Tede znany głównie z Drin za drinem" - to w ogólnie totalnie absurdalne i po prostu głupie stwierdzenie.
Podaj sobie koncowe razem z jose bo wychodzi na to ze jak trafisz na chujowa restauracje gdzie ci stara baba kikutem nalozy sraki na talerz to nie napiszesz "chujowa restauracja, nie pokecam" tylko "moze i mi nasrali na do uszu talerz, ale marchewka byla przygotowana niemal poprawnie, 5 gwiazdek!"
No mes nigdy nie był tak popularny jak tede, to jest oczywiste. Sęk w tym, że mes tymi wersami pokazuje, że ta popularnośc czasem niewiele znaczy, jeśli przykladowo losowi ludzie (masowi słuchacze) kojarzą cie z jednego numeru itd.
Pisze troche skrótowo, wiesz o co chodzi. Sam tede mowil, ze gra tego mnóstwo na koncertach