[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
scarz

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: scarz »

Wormjot pisze: 24 sty 2026, 20:13 Ma na goscince VNMa podczas gdy tede ma MARCINA MILLERA HAHAHAHA.
VNM na goścince w 2025 r. to naprawdę nie jest taki atut, jak myślisz, zwłaszcza, gdy zawsze dostępna alternatywą jest brak VNMa na gościńce.
ether

Post autor: ether »

ignorant pisze: 24 sty 2026, 20:58
ether pisze: 24 sty 2026, 20:49 Opinia "rzempolaka" ? Kogo boli taka opinia? To tak jakby gruby tede przyganial chudemu na temat wagi. Co znaczą słowa, które w praktyce nie mają zbytnio sensu? :D
Tak gadalbym o tede to samo bez beefu, to dokladnie dowod tego, ze nie jestem az tak stronniczy, a tworczosci tedego nigdy wysoko nie cenilem, takze, ze wzgledu niechlujstwa i bezsensu jak wyzej. Pzdr

A i tak powiem, ze np. w beefie z peją tede był duzo mocniejszy niz obecnie i ja osobiscie nie pwoiedzialbym, ze tede to rapowo przegral
ale przylgnęło z tym rzempolakiem, to jest właśnie ta magia, niby nic a mes za plecami w branży już zawsze będzie słyszał - rzempolak
Jesli przylgnęło rzempolak z błędem ortograficznym to wtedy faktycznie ma to więcej sensu i oddaje kuriozalność całej sytuacji :) Na luzie, stary 👍potknięcia mesa są bardziej efektowne niż wzloty jacka
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Dobra, podsumujmy pancze z Tede to Frajer:

- Tedego znają tylko z drina. A Mesa?
- Potwierdzacz
- Teraz abstynent, a w repertuarze terabajty o melanżu. Nie wiem w czym problem.
- Zachrypnięty głos. No ma zachrypniety, co zrobić
- Potwierdzacz
- Mama mu kupuje meble (?), nudne imprezy w studio (?)
- Potwierdzacz
- Z dvpy dostał rykoszetem

No rozjebał, naprawdę Czyngis Chan rapgry.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Malloy pisze: 24 sty 2026, 21:04 oprócz ślizgawki nigdzie w internecie nie widziałem tego słowa
Oprócz ślizgawki nigdzie nie czytałem, że Mes to tournament winner :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ignorant

Post autor: ignorant »

Malloy pisze: 24 sty 2026, 21:04
ignorant pisze: 24 sty 2026, 20:58 niby nic a mes za plecami w branży już zawsze będzie słyszał - rzempolak
oprócz ślizgawki nigdzie w internecie nie widziałem tego słowa :dunno:
bo mówią szeptem :rotfl:
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Oprócz ślizgawki nigdzie nie czytałem, że Mes w ogóle funkcjonuje muzycznie.

Edit: żeby nie było, że jakoś zaciekle bronię Tedego czy coś, obai są męczący. Ale po prostu nie zgadzam się z opinią, jakoby te dwa nowe dissy Mesa coś zmieniały, ani żeby one były w ogóle dobrymi dissami. No ładne pioseneczki, bujają, jest na flole i tak dalej, no ale kurwa tu nie ma nic nowego, to nie są mocne dissy.

Lepiej dla Mesa by było, gdyby spożytkował tą energię na jakieś tracki niezwiązane z beefem, może by zaczął odzyskiwać sympatię słuchaczy, o ile mu zależy.
ignorant

ether pisze: 24 sty 2026, 21:07
ether pisze: 24 sty 2026, 20:49 Opinia "rzempolaka" ? Kogo boli taka opinia? To tak jakby gruby tede przyganial chudemu na temat wagi. Co znaczą słowa, które w praktyce nie mają zbytnio sensu? :D
Tak gadalbym o tede to samo bez beefu, to dokladnie dowod tego, ze nie jestem az tak stronniczy, a tworczosci tedego nigdy wysoko nie cenilem, takze, ze wzgledu niechlujstwa i bezsensu jak wyzej. Pzdr

A i tak powiem, ze np. w beefie z peją tede był duzo mocniejszy niz obecnie i ja osobiscie nie pwoiedzialbym, ze tede to rapowo przegral
ale przylgnęło z tym rzempolakiem, to jest właśnie ta magia, niby nic a mes za plecami w branży już zawsze będzie słyszał - rzempolak
Jesli przylgnęło rzempolak z błędem ortograficznym to wtedy faktycznie ma to więcej sensu i oddaje kuriozalność całej sytuacji :) Na luzie, stary 👍potknięcia mesa są bardziej efektowne niż wzloty jacka
luzik przede wszystkim, i tak moja dygresja, z 500 stron temu tłumaczyłem, że nie wiem czy ktoś z was tutaj, ale ja byłem na 1 urodzinach alkopoligamii, więc nie to że jestem anty mes, ale co on podaje od dłuższego czasu to mu kurwa nie mówcie że dobrze robi :joint:
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

ignorant pisze: 24 sty 2026, 21:18 co on podaje od dłuższego czasu to mu kurwa nie mówcie że dobrze robi
to co prywatnie robi koło chuja mi lata, muze dobrze robi i to ma znaczenie
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
ignorant

miałem właśnie na myśli muzykę?
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

no to przesłuchaj Bukowskiego, potem Vox Veritas, wróć tu i przeproś
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Wormjot

Post autor: Wormjot »

scarz pisze: 24 sty 2026, 21:07 VNM na goścince w 2025 r. to naprawdę nie jest taki atut, jak myślisz, zwłaszcza, gdy zawsze dostępna alternatywą jest brak VNMa na gościńce.
chyba sie najebales ziomeeeeeeek

Dodano po 1 minucie 4 sekundach:
Malloy pisze: 24 sty 2026, 21:21
ignorant pisze: 24 sty 2026, 21:18 co on podaje od dłuższego czasu to mu kurwa nie mówcie że dobrze robi
to co prywatnie robi koło chuja mi lata, muze dobrze robi i to ma znaczenie
Dokladnie o to chodzi, to jest cale sedno, nic dodac nic ujac.
Treść nie forma
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Najgoeszy vnm > top forma cwela millera

Kapsel chujem mozna mu zerwac jedynie
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ignorant

Malloy pisze: 24 sty 2026, 21:25 no to przesłuchaj Bukowskiego, potem Vox Veritas, wróć tu i przeproś
no nie żartuj... bukowskiego, dobre dobre :rotfl:
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Tacy jak ty zawsze byli tu
I zawsze będą
Wielcy znawcy wszystkich tematów
Mi wszystko jedno
Co tam pieprzą se na temat mój
Dziś wiem na pewno
Moi ludzie są tu ze mną
A ty - weź się pierdol :cool:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Malloy pisze: 24 sty 2026, 20:57 poza tym to Tede siedzi bardziej zesrany niż wyluzowany Mes
to też chyba jakieś copium: na przestrzeni całego beefu ani nie widzę zesranego Tede, ani wyluzowanego Mesa; a momenty zesrańska w postaci tłuczenia w domofon, potyczek z randomami na insta, nagrywaniu wyćpanych stories czy robienia rundek z wywiadami z opowiadaniem o "resortowej córce"

to też kurwa żenujący pocisk z tą matką wybierającą meble, tak btw
Nie masz hitu z Podsiadło, nie masz czym błysnąć
Dla ludzi jesteś "Drin za drinem" jak się spiją, to wszystko
(Teraz abstynent?) To ładny repertuar
Terabajty o melanżu, users' manual
tak samo to: chłop się chwali hitem z Podsiadło (który swoją drogą jest żadnym hitem xd), podczas gdy Tede nakurwił trochę generacyjnych hip-hopowych bangerów -> Drin za drinem, Wielkie Joł, Merctedes, Glokk i żeby przejść w późniejsze czasy Nie Banglasz (pamiętacie, ile tam ludzi remixów nagrywało?), Wunder-Baum. Już pomijam te wieśniackie Biełyje Nosy czy pop rapowe kawałki z VH.

"teraz abstynent" - a to co, znowu zaowalowany atak w Peję? Tede nie zrobił przemiany jak Kękę - dalej gra melanżowe kawałki na imprezach, po prostu już nie prowadzi takiego życia. Synuś tatusia mógłby wziąć przykład, wtedy randki nie kojarzyłyby mu sie z czymś takim
Imagine randka z Jackiem i laska z takim zamiarem się nosi:
"Zamówiłabym se m-ke, lecz ten tutaj donosi"
:what:
Skąd wy niby wiecie, kiedy byłem u TDF-a?
to kurwa powiedz, rzępolaku jebany, do tej pory wynikało to z timeline'u i nawet Tede nie musiał tego tłumaczyć, tylko ludzie sami to zrobili, w ogóle to jest i tak wygodniejsze dla Mesa niż dla Tede - jakby klefedronowy zabijaka chciał go dojechać, to przez ostatnie 3 miesiące miał trochę czasu

No nie wiem, dalej Mes jest nieznośny w wielu momentach, jakby "tede to frajer" poszło szybciej, a drugim dissem było coś mocnego, to pewnie by Tedego trochę ruszyło, a jak dalej dostał pancze o graniu policjanta w serialu (serio, kurwa?) i znowu łatkę potwierdzacza, to siara jak chuj. Takie "dwie smutne kurwy w czapkach New Ery" jest chyba najfajniejszym panczem, bo z luzem, beką i niby Tede może użyć reverse uno card, ale te "dwie smutne kurwy" działają i tak xd
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ignorant

2rzyn pisze: 24 sty 2026, 21:28 Najgoeszy vnm > top forma cwela millera

Kapsel chujem mozna mu zerwac jedynie
teraz dopiero skojarzyłem, co wy się tak tego disco czepiacie, jak pamiętam to z miasta zawsze atakowaliśmy wiejskie wichury gdzie grali boysów bo i panienki ładne - zdrowe były i adrenalika była jak się wchodziło na teren wiejskich chłopaczków, więc mi to się zawsze dobrze kojarzy, te remizy to był taki klimat :rotfl: a największe wyparcie disco to mają właśnie ludzie z wioski, próbujący odkleić od siebie wizerunek
ether

Post autor: ether »

ignorant pisze: 24 sty 2026, 21:18
ether pisze: 24 sty 2026, 21:07

luzik przede wszystkim, i tak moja dygresja, z 500 stron temu tłumaczyłem, że nie wiem czy ktoś z was tutaj, ale ja byłem na 1 urodzinach alkopoligamii, więc nie to że jestem anty mes, ale co on podaje od dłuższego czasu to mu kurwa nie mówcie że dobrze robi :joint:
No i spoko, piąteczka dla Ciebie. Ja akurat uważam, że Mes się niesamowicie odkręcił, a nie myslalem, ze to sie stanie i wedlug mnie Bukowski to niezły come back dla niego
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

No nie xD ten Mes
Tede spokojnie win
To już jest kopanie typa na wózku inwalidzkim co nie wie czy umie jeszcze chodzić
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Wormjot

Post autor: Wormjot »

ignorant pisze: 24 sty 2026, 21:36 teraz dopiero skojarzyłem, co wy się tak tego disco czepiacie, jak pamiętam to z miasta zawsze atakowaliśmy wiejskie wichury gdzie grali boysów bo i panienki ładne - zdrowe były i adrenalika była jak się wchodziło na teren wiejskich chłopaczków, więc mi to się zawsze dobrze kojarzy, te remizy to był taki klimat a największe wyparcie disco to mają właśnie ludzie z wioski, próbujący odkleić od siebie wizerunek
o teraz to zes dojebal HAHAHAHAHA
Treść nie forma
Awatar użytkownika
marmolad_k2

ether pisze: 24 sty 2026, 21:38 niezły come back dla niego
Po tym jego rodzicielskim albumie każda płyta byłaby dobrym comebackiem.
ODPOWIEDZ