Atmosphere, Sage Francis, Zoo DeVille - 2.05.2026, Warszawa

Kategoria poświęcona wydarzeniom odbywającym się w naszym kraju.

Moderator: Moderatorzy

Marekk

Atmosphere, Sage Francis, Zoo DeVille - 2.05.2026, Warszawa

Post autor: Marekk »

Atmosphere, ikony amerykańskiego niezależnego rapu, na koncercie w Polsce! Duet Slug i Ant wystąpi 2 maja w warszawskim klubie Oczki w towarzystwie gości specjalnych: Sage Francis i ZooDeVille.

W tym roku pochodzącemu z Minneapolis duetowi Atmosphere stukają trzy dekady na straży niezależnego rapu. Od debiutanckiego “Overcast!” po zeszłoroczny “Gestures” Slug i Ant konsekwentnie budują swoją pozycję na połączeniu osobistych, pełnych emocji wersów z brzmieniem opartym na melodyjnych podkładach, czerpiących zarówno z tradycji pionierskiego hip-hopu, jak i z soulu, funku, rocka czy reggae. Ich twórczość od zawsze pozostaje autentyczna oraz bezkompromisowa i nieprzerwanie inspiruje kolejne pokolenia. Poza działalnością artystyczną Slug i Ant są także współzałożycielami legendarnej Rhymesayers Entertainment - jednej z najważniejszych wytwórni w historii niezależnego hip-hopu.

Sage Francis to jedna z najważniejszych postaci alternatywnego rapu ostatnich dwóch dekad, ceniona za literacki styl, błyskotliwą narrację i bezkompromisową szczerość. Laureat prestiżowych bitew freestyle’owych (m.in. Scribble Jam), twórca kultowego Strange Famous Records. Jego twórczość od lat balansuje między poezją, osobistym wyznaniem a ostrą obserwacją społeczną, czyniąc go absolutnie unikatową postacią na scenie.

ZooDeVille to artysta multidyscyplinarny z Los Angeles, łączący muzykę z obrazem i działalnością kreatywną. Jego sety niosą świeżą energię oraz nowoczesne podejście do hip-hopowej formy. To bez wątpienia idealne otwarcie wieczoru w klubie Oczki.

02.05.2026 / Warszawa, Oczki

BILETY: Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w piątek, 24 stycznia o godzinie 10:00 na https://bit.ly/ATMOSPHERE_WWA
Awatar użytkownika
wilkstaryruchacz

Re: Atmosphere, Sage Francis, Zoo DeVille - 2.05.2026, Warszawa

Post autor: wilkstaryruchacz »

Jakby były tam grane same bengery ze starych albumów sprzed 2010 to chętnie bym się pojawił. Zatrzymałem się na Family Sign i był to już taki zamułka rap, przy kolejnych wydaniach zero zajawy żeby sprawdzać. Może warto odświeżyć
yakubu73

Post autor: yakubu73 »

Bilety już od wczoraj w sprzedaży, bilet z opłatą wychodzi za 125zł. Wystarczy wejść przez rozpiskę tour'ową na stronie atmospheresucks.com i wpisać hasło "ZORRO".
Awatar użytkownika
Raph

Post autor: Raph »

Marekk pisze: 21 sty 2026, 12:08 piątek, 24 stycznia o godzinie 10:00
Jest to o tyle zabawne, że nie ma takiego dnia
aka anthony hotbeats / skwer represent
Awatar użytkownika
diemdzi

Post autor: diemdzi »

wilkstaryruchacz pisze: 22 sty 2026, 10:38 Jakby były tam grane same bengery ze starych albumów sprzed 2010 to chętnie bym się pojawił. Zatrzymałem się na Family Sign i był to już taki zamułka rap, przy kolejnych wydaniach zero zajawy żeby sprawdzać. Może warto odświeżyć
Ja mam podobne doświadczenia z nimi, ale ja zatrzymałem się chyba na Mi Vida Local, a później już tylko sprawdzałem od czasu do czasu co tam wydają, ale bez większej zajawki. Ale ja to pierdolę i tak tam będę. Przede wszystkim dlatego, żeby podziękować im za te wszystkie lata, kiedy ich słuchałem i za te wszystkie emocje, które mi dali a wiem, że kiedy już tam będę i usłyszę ich na żywo, to odblokują mi się wszystkie pozytywne emocje, które do nich czułem i wspomnienia, które wywoływali
ODPOWIEDZ