Grand Theft Auto [seria]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Grand Theft Auto [seria]

Post autor: oldschool »

baqlashan pisze: 15 sty 2026, 22:59 w dupie mam to gta6, klimat jest obleśny

kto ze mną?
Ja może w dupie nie mam, ale nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy jarają się tylko GTA i nie grali w nic od 10 lat, ale GTA to metafizyka.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Szkoda tylko ze nie dzieje sie w latach 80tych

W ogole od iv bawimy sie tylko w czasach wspolczesnych :(
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

oldschool pisze: 16 sty 2026, 14:15
baqlashan pisze: 15 sty 2026, 22:59 w dupie mam to gta6, klimat jest obleśny

kto ze mną?
Ja może w dupie nie mam, ale nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy jarają się tylko GTA i nie grali w nic od 10 lat, ale GTA to metafizyka.
A ja akurat rozumiem chociaż sam gram w gry z bardzo różnych gatunków. Możesz se pojeździć furką, postrzelać, pobiegać, cos tam dodatkowego porobić, masz łatwo przyswajalną fabułę, krótkie ale dobrze zrobione cutscenki, GTA łatwo trafić do mas (a że z drobnymi wyjątkami każda część jest po prostu wykurwista to co zrobisz)
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

nigdy nie dokonczylem V - moze w koncu usiade
Obrazek
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Ja uwielbiam GTA, bo mogę poodpierdalac to wszystko w grze, czego nigdy bym nie zrobił w życiu xD
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

GTA 5 to jedyna część, którą przeszedłem całą, w poprzednich robiłem kilka początkowych misji a potem się po prostu bawiłem na wszystkie możliwe sposoby w tej grze
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Cz4rny1337 pisze: 20 sty 2026, 8:40 nigdy nie dokonczylem V - moze w koncu usiade
Na chuj tracic czas lepiej juz sobie w cos innego nawet sredniego pograc
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

w sumie jakby sie zastanowic to chyba jedynie San Andreas przeszedlem CHYBA całe - dużo w SAMP grałem, w chuj w sumie, dobra zabawa to była
Obrazek
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

mnie wymęczyło GTA V fabularnie a kończyłem jako 18-20 latek, dlatego waham się czy już jako 30latek w ogóle nabywać GTA VI bo to pewnie będzie gta V na sterydach, wszyscy będą drzeć na siebie ryja jak w V a ciekawych misji będzie jak na lekarstwo
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

gta 5 mega przyjemna do przejscia gierka
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

San Andreas przechodziłem na kilka sposobów za dzieciaka więc mam tylko miłe wspomnienia. Gta V przeszedłem (dopiero) w pandemię w 2020 i w chuj mi się podobała fabuła. Do Gta IV podchodziłem w przeszłości dwukrotnie ale za każdym razem odpuszczałem z różnych powodów. Teraz od Świąt jak mam chwilę to odpalam no i podoba się dla mnie, no podoba. Fabułka gorsza chyba jednak niż w SA czy V (wg mnie) bo jednak Niko to po prostu gość który "wants to get paid" i dlatego morduje na zlecenie a przy okazji szuka starych wrogów. Niemniej gra mi się w kutas przyjemnie.
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Jestem prawie pewien, że miałem czwórkę na steam (nie przeszedłem do końca). Chciałem znowu odpalić i już jej tam nie mam :search: Może mi się to śniło wszystko??
Awatar użytkownika
ART

kup znowu i przejdz cala (dodatki tez)

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Ludzie chyba zapomnieli po czasie, jak głupią fabułę miało San Andreas
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Otóż to, po przejściu jakieś 2-3 lata temu byłem bardzo zaskoczony głupotą tej fabuły :lol: Praktycznie z 70% misji można by wyjebać bez żadnych strat dla fabuły (co innego dla gameplayu rzecz jasna).

Mam wrażenie, że najpierw pisane były misje (w sensie, o a tu będzie zajebanie furgonetki DJskiej, a tu zrobimy wyścig, a tu tańce lowriderów, przydałby się wątek wieśniacki z napadami na banki), a dopiero potem trzeba było dopisać na kolanie jakieś biedne uzasadniane fabularne, dlaczego CJ w ogóle to robi. Chociaż nawet i tego brakuje w niektórych misjach.

Przypominało mi to te wszystkie seriale typu problem of the week, jakieś Dr Housy czy inne CSI - niby była tam jakaś fabuła pod spodem, co 4 misje (odcinki) coś się ruszyło, a pomiędzy tym filler z jakimiś odklejonymi od głównego wątku pierdołami. Zresztą, patrzcie na opisy niektórych misji z wiki :lol:
Spoiler
Ryder tells CJ that the army has many weapons. They both head to an army base in Ocean Docks to steal the army weapons.
Spoiler
Sweet, Big Smoke and Ryder are discussing the rise in crack cocaine in the city. After a brief argument, Ryder and CJ decide to take care of the business.
Spoiler
Ryder can't find the drugs he buried inside his lawn. He asks Carl to steal weapon crates from a war veteran living in East Beach. At 22:00, they go for the robbery.
Spoiler
Kendl is angry with the workers at the construction site behind the garage for calling her a hooker. Cesar attempts to confront them, but CJ convinces Cesar to stay with her, telling him that he will take care of this.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Eeee tam. Główna fabuła była zajebista (powrót CJa, zdrada Rydera, Smoka, wyjebanie CJa do San Fierro, etc.) a te dodatkowe akcje typu lowridery śmery bajery wieśniacy to po prostu były misje na zasadzie CJ obecnie trzyma się z tym i z tamtym (Truth i palenie marychy :lol: ) więc im pomaga, zarabia i takie tam, no przecież to jest GTA w końcu :D
Awatar użytkownika
niuhniuh

Nie no, ja bawiłem się przednio wracając do SA po latach. Nie wyobrażam sobie tej gry bez tych głupiutkich misji. Po prostu za dzieciaka jak się włączała cutscenka to od razu ENTER i mnie nie obchodziło co, komu, kiedy, jak i gdzie. A jednak już z trochę bardziej świadomym podejściem nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że większość misji była, tak obiektywnie, z dupy.
Awatar użytkownika
ART

przeciez te misje to jedna ze skladowych zajebiscie wyrazistego humoru calej serii, moze sie jeszcze przypierdolicie do tego ze w radiu jakies pierdoly gadaja

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

tylko misje w gta sa były dużo śmieszniejsze niż w V, a może ja je tak zapamiętałem bo przechodziłem jako 10latek, ale z głowy to chociażby zabetonowanie żywcem jakiegoś budowlańca czy palenie uprawy u trutha, z tym ślepym chińczykiem też były fajne i pewnie jeszcze parę innych, a z piątki nic mi nie przychodzi do głowy
Awatar użytkownika
niuhniuh

Ależ nikt się nie przypierdala :dunno:

Prawda, misje w GTA SA były śmieszne w chuj dla mnie, Wu Zi Mu udający, że nie jest niewidomy to była topka :lol:
ODPOWIEDZ