Furiat NH

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Re: Furiat NH

Post autor: scam_sakawa »

Furiat uliczny głos rozsądku
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

ciekawe dzieło na kanale Furiata NH
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Powrót Domingo:

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

2,5h :bowdown:

Furiat ma wyjaśniać celebrytów w tej kwestii, będą odcinki m.in. o Dodzie i Fagacie.
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

aż się przypomniała seria furiat nh o... cudowne przekminy z lolkiem w ręku
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Furiat niegłupi jest, taki archetyp streetwise wariacika co dużo rozkminia po swojemu. Jego wywody na temat kobiecych zagrywek mój prywatny klasyk ale huj wie jak to tera znaleźć
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Mam takie dzieła w mp3:
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
baqlashan

Walniesz uploada jakiegoś na wetransfera?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Zawartość:
Spoiler
Obrazek
Link: https://we.tl/t-HJSLgGQG6hai4iP0
Awatar użytkownika
baqlashan

Dziękuje uroczyście
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

A to jest tak w ogóle w formie video na jego kanale starym (wrzucone 2016 rok), byłem przekonany, że to wyjebał: https://www.youtube.com/@FURIATNH87/videos
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

o kurwa nie znałem tych filmików, dziękuje za nie będę miał co słuchać przez najbliższe dni
btw wie ktos czy Furiat dalej kręci placki w KRK?
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Furiacik jest tego typu dresem, że z przyjemnością podbijasz z mordeczką pogadać
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Niestety nie jestem w tej chwili na tyle bezrobotny aby obejrzeć cały film Furiata, więc poprosiłem AI o streszczenie.
Wyzwanie na pojedynek intelektualny [01:56]: Autor podważa powszechną opinię, że Stanowski to "intelektualny kozak", twierdząc, że jego wizerunek jest sztucznie napompowany. Oficjalnie wyzywa go na debatę lub wywiad, w którym – jak sam twierdzi – "wypunktowałby go i sprał na kwaśne jabłko".
:bowdown:
Rap i wizyta pod siedzibą Kanału Zero [02:28:17]: W końcowej fazie filmu autor prezentuje prześmiewczy, amatorski utwór rapowy/hip-hopowy wymierzony w Stanowskiego. Następnie Domingo pokazuje nagranie, w którym osobiście jedzie pod warszawską siedzibę Kanału Zero (pokazuje m.in. miejsca parkingowe [02:30:35] i wejście do budynku), ironizując, że chciał złożyć CV, ale Stanowskiego nie ma na miejscu, bo "przyjeżdża tylko kapustę liczyć" [02:32:42].
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

furiat dobra strategia. najpierw pocisnął potencjalnego przyszłego szefa, umniejszył mu, a na koniec o robotę chciał spytać. spryciula krakowski
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Przydałby się taki redaktor uliczny reprezentant w Kanale Zero, który by wyjaśniał takich kasztanów jak Chęć co reklamuje w swoich materiałach możliwość zamawiania narkotykow z dowozem przez Telegrama
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Furiacik spokojnie zjada większość redaktorów w Kanale Zero
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Filmik furiata o najlepszych barach mlecznych w nowej hucie to moj top ever
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Tym razem wyjaśniany jest Konop.
Spoiler
Film zatytułowany „DOMINGO - KONOPSKYY” to trwający ponad godzinę monolog, w którym autor (Domingo) zwraca się bezpośrednio do popularnego YouTubera commentary – Konopskyy'ego. Nagranie ma charakter krytyczny, filozoficzny oraz mentorski.

Oto główne wątki poruszone w filmie:

Krytyka działalności wokół Pandora Gate i Lekshia: Autor zarzuca Konopskyy'emu hipokryzję, pogoń za wyświetleniami i zdobywanie sławy kosztem niszczenia życia innym ludziom. Jako główny przykład podaje sprawę YouTubera Lekshia, twierdząc, że Konopskyy naciągał rzeczywistość dla wyświetleń i do tej pory nie przeprosił go w szczery, osobny sposób [01:27], [03:35].

Zarzut promowania „konfidenctwa” i ślepej wiary w system: Domingo ostro krytykuje dumę YouTubera z „odwalania pracy za prokuratora” [16:41]. Opierając się na własnych doświadczeniach z komornikami i sądami, autor przekonuje, że polski wymiar sprawiedliwości bywa skorumpowany i niesprawiedliwy, a ślepe powielanie wersji prokuratury w filmach commentary niszczy niewinnych ludzi [18:09], [20:49].

Definicja „patologii” i krytyka wybiórczości: Autor zarzuca Konopskyy'emu, że piętnuje i wyśmiewa wyłącznie najsłabszych ludzi (tzw. „patusów z osiedla”, złodziejaszków czy kibiców), podczas gdy prawdziwa patologia i wielomilionowe kradzieże odbywają się na najwyższych szczeblach polityki i sądownictwa, których YouTuber boi się tknąć z obawy o utratę kanału [22:29], [23:59].

Rola „patusów” i kibiców jako przeciwwagi dla władzy: Pojawia się tu specyficzna teoria społeczna – Domingo uważa, że tzw. ludzie z ulicy, kibice i osoby niepodporządkowane prawu stanowią jedyną realną siłę zdolną postawić się autorytarnej władzy [28:07], [37:41]. Twierdzi, że gdyby społeczeństwo składało się z samych uległych obywateli (tzw. „społeczniaków”), władza natychmiast wprowadziłaby całkowitą inwigilację (np. chipowanie ludzi) [28:22].

Wątek osobisty (brat Konopskyy'ego): Nawiązując do publicznych informacji, autor wspomina o bracie YouTubera, który miał być poszukiwany za rozbój [59:46]. Pyta Konopskyy'ego, jak godzi swoją „konfidencką narrację” i potępianie marginesu społecznego z faktem, że problem ten dotyczy jego własnej rodziny [01:03:08].

Podsumowanie: Autor apeluje do Konopskyy'ego o dojrzałość, chwilowe odstawienie nagrywania na rzecz edukacji oraz o to, by zamiast niszczenia ludzi dla subskrypcji, zaczął dostrzegać głębsze, systemowe problemy społeczne [05:35], [07:18].
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

Podsumowanie: Autor apeluje do Konopskyy'ego o dojrzałość, chwilowe odstawienie nagrywania na rzecz edukacji oraz o to, by zamiast niszczenia ludzi dla subskrypcji, zaczął dostrzegać głębsze, systemowe problemy społeczne [05:35], [07:18].

źródła nie tykam bo mamy obawy, że te podsumowania są bardziej bekowe niż sam filmik
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
ODPOWIEDZ