[serial][Canal+] The Office PL (2021 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial][Canal+] The Office PL (2021 - )
Ta pierwsza milfica co do niej Majkel zarywał była spoko napisana i odcinki jak miała beef z nim jedne z lepszych
Jen? No mocna postać. Główna bohaterka jednej z najcięższych scen (kolacja u Jen i Michaela).
Mnie wkurwia ten Michał bo zmarnowany potencjał też. Jakby była jakaś prawdziwa postać to z Darkiem ciekawa dynamikę by mogli stworzyć. A tak to Dareczek ma go na strzała teraz i za bardzo nawet nie ma sensu ich interakcja
Mnie wkurwia ten Michał bo zmarnowany potencjał też. Jakby była jakaś prawdziwa postać to z Darkiem ciekawa dynamikę by mogli stworzyć. A tak to Dareczek ma go na strzała teraz i za bardzo nawet nie ma sensu ich interakcja
skończyłem odcinki 10-12 i wydaje mi się że dobiliśmy do pewnej ściany nie podzielam zachwytu nad tą końcówką, była po prostu bdb jak cały sezon
Większy problem mam właśnie z tą jednowymiarowością postaci - gdzie moza Patrycją, cześciowo Darkiem i momentami Michała (które są kalkami wersji US a nie przebłyskami twórców) mamy towarzystwo dość zabawne w konwencji gagów ale dość puste jeśli chodzi ich charaktery; i jeśli scenarzyści nie zmienią tego lub nie mają pomysłu na rozwój historii to będziemy powoli nurkować w dół a szkoda; tak jak pisałem wcześniej 12 odcinków sezon gdzie producenci chcą domknąć zazwyczaj jakiś wątek przewodni to zdecydowanie zbyt krótko
Większy problem mam właśnie z tą jednowymiarowością postaci - gdzie moza Patrycją, cześciowo Darkiem i momentami Michała (które są kalkami wersji US a nie przebłyskami twórców) mamy towarzystwo dość zabawne w konwencji gagów ale dość puste jeśli chodzi ich charaktery; i jeśli scenarzyści nie zmienią tego lub nie mają pomysłu na rozwój historii to będziemy powoli nurkować w dół a szkoda; tak jak pisałem wcześniej 12 odcinków sezon gdzie producenci chcą domknąć zazwyczaj jakiś wątek przewodni to zdecydowanie zbyt krótko
troche nudniej, ale trzyma poziom, darek, seba tez wyskoczyl, pati - czekanko na 5
Hyphap! |
|
-
masz_szluge_
co myslita, zeby wziac sie za to, pomimo pominiecia pierwowzorow?
Chyba nie jest wymagana znajomość oryginału żeby lubić polską wersje, ale ja nie oglądałem oryginału w całości to może głupoty gadam i jednak lepiej znać
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Co do Michała, to ja nie mam do niego problemu, ale w sumie Jan Paweł z 1670 jest lepszym Michaelem Scottem. Jak ktoś oglądał, to niech da znać co o tym myśli.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
no parę stron wcześniej było juz pisane, że lepiej jakby Michał był januszem
-
masz_szluge_
ogladajac to, mam uczucie, ze nie chcialbym tam przebywac i pracowac z takimi ludzmi. troche sie obawiam, ze tak bedzie wygladal moj powrot do Polski i braca w biurze
Obejrzałem wszystkie sezony przez ostatni tydzień i w wielu odcinkach co chwilę rżałem jak głupi do tego telewizora
Asiula, Asik, Asieńka, Asia
Łuki wielki props dla Ciebie, Darek również
Levan props za te kamizelki, większość Gruzinów jeżdżących u nas na autobusach takie nosi
Z dwojga lamusów Franek vs Adam, to Franek wydawał się mieć mniejszego kija w dupie
Asiula, Asik, Asieńka, Asia
Łuki wielki props dla Ciebie, Darek również
Levan props za te kamizelki, większość Gruzinów jeżdżących u nas na autobusach takie nosi
Z dwojga lamusów Franek vs Adam, to Franek wydawał się mieć mniejszego kija w dupie
MalinowyJogurt 2
Hmm no właśnie.
Kto jest Waszym zdaniem najlepszą dupą w serialu? Domi żona Łukiego jest kozacka, ale ona pojawia się sporadycznie, więc nie wiem, czy się liczy. Jak nie ona, to Patrycja. Oglądam teraz drugi raz piąty sezon i jak
Spoiler
podrywa Regana, uśmiecha się do niego i tak dalej
No Patrycja z sezonu na sezon wygląda coraz lepiej, pewnie na pytanie którą by się zrobiło najpierw powiedziałbym, że Pati*, ale Asia jest mega urocza i wielkie 5 dla niej, bo mega przyjemnie się ją ogląda
*póki nie robi tej przyjebanej miny z zadzieraniem nosa jak się śmieje
*póki nie robi tej przyjebanej miny z zadzieraniem nosa jak się śmieje
MalinowyJogurt 2
przelecieć - Domi
ożenić się - Patrycja
zabić - Adam
ożenić się - Patrycja
zabić - Adam
archetyp Michaela/Michała to jest osoba, która była odrzucona przez rówieśników w dzeciństwie i łaknie bycia lubianym/podziwianym ale ze względu na brak wzorca nigdy się nie nauczyła poprawnej komunikacji z ludźmi i te zachowania są hiperbolizowane na poczet serialu.
Różnica jest taka, że Michael na swoim stanowisku znalazł się poprzez swoje umiejętności - jest w kilku odcinkach pokazane, że był bardzo dobrym sprzedawcą. Jest też kilka ciepłych scen z nim, które sprawiają, że można polubić tą postać i z nią sympatyzować.
Michał zaś swoje stanowisko otrzymał po matce co jest nawiązaniem do nepotyzmu, które było a pewnie dalej jest powszechne w małych i średnich firmach w Polsce. W takich wypadkach stereotypem jest to, że taka osoba która odziedziczyła coś po rodzicach nie potrafi zarządzać majątkiem którym posiada. Z tego powodu Michał jest antypatyczny i ciężki do polubienia i wydaje mi się, że może to być celowy zabieg twórców.
Wydaje mi się, że Janusz z 1670 jako osoba, która jest przekonana o swojej nieomylności wraz z uzupełnieniem, że dorobiła się po komunie na lewych interesach a teraz nie potrafi zarządzać w dynamicznie zmieniającym się świecie mógłby tworzyć ciekawszą dynamike ale być może twórcy nie mieli pomysłu na rozwój w ten sposób. Prawdopodobnie za mocno kontrastowałaby ze świetnym Darkiem i nie wiem czy jest to poświęcenie na które jestem gotów.
W ogóle teraz jak o tym myśle - Dwight podziwiał Michaela - relacja nie do odtworzenia w polskiej wersji.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Też o tym myślałem po obejrzeniu sezonu ostatniego. Na początku próbowali z Darka zrobić kogoś takiego z tego co pamiętam, ale na szczęście od tego odeszli w większości.
Apropo to z 2 tygodnie temu odpaliłem sobie pierwszy odcinek i nawet jako wielki fan tego serialu to ciężko przez początek przebrnąć
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Tutaj akurat są spójni - w obu przypadkach pierwszy sezon jest najgorszy
kark to nie debil, mówił mi tak laik
6. sezon potwierdzony
Emisja szóstego sezonu jest zaplanowana na ten rok, zdjęcia rozpoczną się już wiosną. Do obsady wrócą ukochane postacie, a w nowych odcinkach nie zabraknie także gościnnych występów, zwrotów akcji i świeżych wątków, które rozwijają portret biurowej rzeczywistości siedleckiego giganta.

Wkręciło się. Dobry banger.