[serial][Canal+] The Office PL (2021 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
1
3%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
2
7%
6
0
Brak głosów
7
6
20%
8
7
23%
9
12
40%
10
2
7%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: [serial][Canal+] The Office PL (2021 - )

Post autor: baqlashan »

Ta pierwsza milfica co do niej Majkel zarywał była spoko napisana i odcinki jak miała beef z nim jedne z lepszych
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Jen? No mocna postać. Główna bohaterka jednej z najcięższych scen (kolacja u Jen i Michaela).

Mnie wkurwia ten Michał bo zmarnowany potencjał też. Jakby była jakaś prawdziwa postać to z Darkiem ciekawa dynamikę by mogli stworzyć. A tak to Dareczek ma go na strzała teraz i za bardzo nawet nie ma sensu ich interakcja
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

skończyłem odcinki 10-12 i wydaje mi się że dobiliśmy do pewnej ściany nie podzielam zachwytu nad tą końcówką, była po prostu bdb jak cały sezon
Większy problem mam właśnie z tą jednowymiarowością postaci - gdzie moza Patrycją, cześciowo Darkiem i momentami Michała (które są kalkami wersji US a nie przebłyskami twórców) mamy towarzystwo dość zabawne w konwencji gagów ale dość puste jeśli chodzi ich charaktery; i jeśli scenarzyści nie zmienią tego lub nie mają pomysłu na rozwój historii to będziemy powoli nurkować w dół a szkoda; tak jak pisałem wcześniej 12 odcinków sezon gdzie producenci chcą domknąć zazwyczaj jakiś wątek przewodni to zdecydowanie zbyt krótko
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

troche nudniej, ale trzyma poziom, darek, seba tez wyskoczyl, pati - czekanko na 5
Hyphap! |:rotfl: |
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

co myslita, zeby wziac sie za to, pomimo pominiecia pierwowzorow?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Chyba nie jest wymagana znajomość oryginału żeby lubić polską wersje, ale ja nie oglądałem oryginału w całości to może głupoty gadam i jednak lepiej znać
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

nie ma w ogóle potrzeby, choć warto później obejrzeć jak siądzie
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Co do Michała, to ja nie mam do niego problemu, ale w sumie Jan Paweł z 1670 jest lepszym Michaelem Scottem. Jak ktoś oglądał, to niech da znać co o tym myśli.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

no parę stron wcześniej było juz pisane, że lepiej jakby Michał był januszem
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

ogladajac to, mam uczucie, ze nie chcialbym tam przebywac i pracowac z takimi ludzmi. troche sie obawiam, ze tak bedzie wygladal moj powrot do Polski i braca w biurze
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Obejrzałem wszystkie sezony przez ostatni tydzień i w wielu odcinkach co chwilę rżałem jak głupi do tego telewizora :lol:

Asiula, Asik, Asieńka, Asia :oops:
Łuki wielki props dla Ciebie, Darek również :bowdown:
Levan props za te kamizelki, większość Gruzinów jeżdżących u nas na autobusach takie nosi :oops:

Z dwojga lamusów Franek vs Adam, to Franek wydawał się mieć mniejszego kija w dupie
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
aleksy

CL500 pisze: 19 gru 2025, 17:20 Asiula, Asik, Asieńka, Asia :oops:
Hmm no właśnie.

Kto jest Waszym zdaniem najlepszą dupą w serialu? Domi żona Łukiego jest kozacka, ale ona pojawia się sporadycznie, więc nie wiem, czy się liczy. Jak nie ona, to Patrycja. Oglądam teraz drugi raz piąty sezon i jak
Spoiler
podrywa Regana, uśmiecha się do niego i tak dalej
to wygląda prześlicznie, ale nie tylko wtedy. I to jest progres, bo ten makijaż z pierwszych sezonów jej nie służył. Na wyróżnienie zasługuje Asia, która ma ładne oczy, ale przez zauroczenie Adamem mnie brzydzi.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

No Patrycja z sezonu na sezon wygląda coraz lepiej, pewnie na pytanie którą by się zrobiło najpierw powiedziałbym, że Pati*, ale Asia jest mega urocza i wielkie 5 dla niej, bo mega przyjemnie się ją ogląda

*póki nie robi tej przyjebanej miny z zadzieraniem nosa jak się śmieje
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
aleksy

przelecieć - Domi
ożenić się - Patrycja
zabić - Adam
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

aleksy pisze: 13 gru 2025, 12:29 Co do Michała, to ja nie mam do niego problemu, ale w sumie Jan Paweł z 1670 jest lepszym Michaelem Scottem. Jak ktoś oglądał, to niech da znać co o tym myśli.
archetyp Michaela/Michała to jest osoba, która była odrzucona przez rówieśników w dzeciństwie i łaknie bycia lubianym/podziwianym ale ze względu na brak wzorca nigdy się nie nauczyła poprawnej komunikacji z ludźmi i te zachowania są hiperbolizowane na poczet serialu.
Różnica jest taka, że Michael na swoim stanowisku znalazł się poprzez swoje umiejętności - jest w kilku odcinkach pokazane, że był bardzo dobrym sprzedawcą. Jest też kilka ciepłych scen z nim, które sprawiają, że można polubić tą postać i z nią sympatyzować.
Michał zaś swoje stanowisko otrzymał po matce co jest nawiązaniem do nepotyzmu, które było a pewnie dalej jest powszechne w małych i średnich firmach w Polsce. W takich wypadkach stereotypem jest to, że taka osoba która odziedziczyła coś po rodzicach nie potrafi zarządzać majątkiem którym posiada. Z tego powodu Michał jest antypatyczny i ciężki do polubienia i wydaje mi się, że może to być celowy zabieg twórców.

Wydaje mi się, że Janusz z 1670 jako osoba, która jest przekonana o swojej nieomylności wraz z uzupełnieniem, że dorobiła się po komunie na lewych interesach a teraz nie potrafi zarządzać w dynamicznie zmieniającym się świecie mógłby tworzyć ciekawszą dynamike ale być może twórcy nie mieli pomysłu na rozwój w ten sposób. Prawdopodobnie za mocno kontrastowałaby ze świetnym Darkiem i nie wiem czy jest to poświęcenie na które jestem gotów.

W ogóle teraz jak o tym myśle - Dwight podziwiał Michaela - relacja nie do odtworzenia w polskiej wersji.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

d3luge1 pisze: 05 sty 2026, 17:56 W ogóle teraz jak o tym myśle - Dwight podziwiał Michaela - relacja nie do odtworzenia w polskiej wersji.
Też o tym myślałem po obejrzeniu sezonu ostatniego. Na początku próbowali z Darka zrobić kogoś takiego z tego co pamiętam, ale na szczęście od tego odeszli w większości.

Apropo to z 2 tygodnie temu odpaliłem sobie pierwszy odcinek i nawet jako wielki fan tego serialu to ciężko przez początek przebrnąć
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

Tutaj akurat są spójni - w obu przypadkach pierwszy sezon jest najgorszy
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Połas

Post autor: Połas »

6. sezon potwierdzony :)
Emisja szóstego sezonu jest zaplanowana na ten rok, zdjęcia rozpoczną się już wiosną. Do obsady wrócą ukochane postacie, a w nowych odcinkach nie zabraknie także gościnnych występów, zwrotów akcji i świeżych wątków, które rozwijają portret biurowej rzeczywistości siedleckiego giganta.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

pyyyyk
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Wkręciło się. Dobry banger. :lol:
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
ODPOWIEDZ