Now playing, czyli co jest grane?

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Piters

Re: Now playing, czyli co jest grane?

Post autor: Piters »

na swoją obronę to tu bez kitu jest w chuj gier, które gdzieś tam były za darmo albo jak starsze to piraty do emulacji :lol: ale no wlaśnie chcialem to spisać żeby mieć motywacje żeby zajmowac się tym co mam
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Lista wygląda sensownie. W 5 lat bym tego nie ograł a co dopiero w jeden rok.

Ale pomysł zacny. Też muszę coś podobnego sklecić i zrobić sobie czelendż, bo za dużo tytułów rozgrzebałem i zostawiłem. XD
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Wariat co wymienił więcej gier niż grałem w życiu i zrobił czeleń na 2026 :lol: Na samych zeldach bym się zawiesił na dużo dłużej niż wypadałoby, żeby iść do kolejnych tytułów.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

tutaj dwa filmy od typa, ktory tez zbudowal sobie jakas tam liste/backlog i postawil se za cel skonczyc ja w X czasu. tldw liczy sie droga, nie cel

https://youtu.be/nkgAlnDIPMU?si=PWzJMTKvB4nSib0U
https://youtu.be/BuszSUI_qBY?si=sGBW2FRrFK-AaoaW

u mnie najlepiej dziala zakaz kupowania gier i widze ze @Piters masz podobne zalozenie. kibicuje zebys chociaz polowe gier sprawdzil xd i pamietaj ze gier nie trzeba przechodzic, nikt tego nie sprawdza. dla perspektywy: sam w tym roku ogralem 110 gier, zajelo mi to ok 1300h. na twojej liscie jest 115 i sporo typu 20h+, moze byc ciezko
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Zaczalem pierwszego fallouta znowu :oops:
Cudowna gra
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

skonczylem w swieta ghost of cuszima - 6/10. gra odkrywa wszystkie karty w pierwszym akcie, powtarzalne aktywnosci w pustawym (ale bardzo ladnym) swiecie. protagonista i wujas spoko postacie reszta raczej do zapomnienia. questy jak w gta czyli pojedz gdzies zabij 1237123 osob i do nastepnego. nie wiem jaki jest dodatek ale nie mam juz ochoty go odpalac, na plus fajne kolorki do mieczy

teraz gram w nowe final fantasy, poki co fajne ale juz mi szkoda aerith :(
Spoiler
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

SWN pisze: 28 gru 2025, 23:10 Wariat co wymienił więcej gier niż grałem w życiu i zrobił czeleń na 2026
u mnie to też na pewno więcej gier niż grałem w życiu :lol:

ale tak jak @moshe pisze, liczy się droga a nie cel. Nie mam też zamiaru grać na siłę jak mi się nie będzie chciało dalej albo nawet zaczynać, ale właśnie chciałem se uświadomić ile mam gier, którymi jestem zainteresowany i żeby nie wypierdalać pieniędzy bez sensu "a bo promocja jest, kiedyś się ogra" albo coś :lol:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Chciałem zacząć robić swojego backloga, ale jak zobaczyłem ile tak na oko musiałbym tam wkleić, to jednak zrezygnowałem, bo bym się zdołował chyba
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Pharaoh A New Era Myślałem, że będzie sympatyczne odświeżenie klasyczka ale niestety rysowana grafika rodem z Fallout Shelter na urządzenia mobilne odrzuciła mnie dosłownie po 5 minutach
Cities Skylines 2 Dwa lata od premiery, pomyślałem, że pewnie już grywalna produkcja i czas obczaić bo jedynka siadła mocno. Niestety wychodzi na to, że twórcy plują graczom w pysk. To jest sequel a wygląda jak lekko podkręcona graficznie jedynka z mniejszą ilością treści i nie rozwijająca wystarczająco mechanik poprzedniczki. Szkoda gadać, jebać.
JDM Japan Drift Master popykałem pół godzinki i niewiele mogę powiedzieć, ale jestem podjarany, że to polska gra z polskim wątkiem fabularnym. I po tych paru minutkach zapowiada się najlepsze driftowe doświadczenie obsługiwane klawiaturą, bo smiga się przyjemnie i idzie nawet coś klawą wykonać łatwo w przeciwieństwie do takiego asseto którego nie chciałbym ogrywać bez kiery.
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Proszę nie uprawiać w tym temacie żadnego game shamingu, dziękuję
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

nie wiem czy dobry temat ale Arc Raiders - nowy extraction shooter, pykam sobie solo i z ziomkami, bekowa gierka, można się strzelać z innymi ale nie trzeba, jest proximity voice chat i se normalnie mozna gadac z randomami i razem robic rzeczy, chociaz nigdy nie wiadomo czy nie dostaniesz w plecy :rotfl:
Cz4rny1337 pisze: 08 gru 2025, 14:53 a w arc raiders ktos gra?
ja :D
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Trzeba zagrać w Alan Wake 1 przed dwójką żeby ogarniać historie, czy niezwiązane?
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
moshe

Dwojka jest niby zrobiona tak, zebys nawet bez tej znajomosci nie mial problemow z ogarnieciem - jedna z grywalnych postaci tez jest 'swieza' w temacie. Ale imo warto sprobowac jedynki, jest swietnie napisana.

... sprobowac, bo gameplay jest tak parszywy, ze sam porzucilem po jakichs 4h :lol: reszte obejrzalem na YT.
Awatar użytkownika
Parlae

Fabuła jest ciekawa, ale ja też odpadłem po tej na maksa powtarzalnej rozgrywce gdzieś w 1/3 gry.

Awatar użytkownika
gambler

Ale Mówicie teraz o jedynce, czy dwójce (czy jeden chuj?). Ja sam nie jestem przekonany czy to mój typ gry, ale mam w tej subskrypcji za darmo i widziałem jakieś shoty z tej gry które dawały klimat max
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
Parlae

Ja pisałem o jedynce. W dwójkę nie grałem.
Control dużo mocniej mi siadło.

Awatar użytkownika
moshe

ja tez o jedynce, jak masz za darmo to wlacz, inaczej sie nie przekonasz xd poczatek gry jest top
Awatar użytkownika
gambler

no pocztek jest zajebisty, przyznam że aż podskoczyłem na kanapie i się serio przestraszyłem :lol:

ogólnie widzę że to nie do końca mój typ gry, ale będę sobie pykał, bo historia wydaje się ciekawa i podoba mi się że wg howlongtobeat można to opierdolić w 20 godzin. Wlasnie z powodu czasu boję się wjeżdżać w Baldura 3 albo Kingdom Come Deliverance 2.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

Skończyłem serię Arkham Batmana. W pierwszej (Arkham Asylum) - główna fabuła i większość pobocznych zrobiona, w drugiej (Arkham City) - główna zrobiona, ale do pobocznych to już żadnych chęci nie miałem, więc ruszyłem tylko i zostawiłem - najgorsza część jak dla mnie. No i ta ostatnia (najnowsza część) Arkham Knight jak dla mnie najlepsza i najfajniejsza. Zdecydowanie za dużo zagadek Nigmy do znalezienia, więc tę misję odpuściłem przy około 40 znajdźkach, a pozostałe misje zrobione.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

mlodyperkez pisze: 02 sty 2026, 13:52 nie wiem czy dobry temat ale Arc Raiders - nowy extraction shooter, pykam sobie solo i z ziomkami, bekowa gierka, można się strzelać z innymi ale nie trzeba, jest proximity voice chat i se normalnie mozna gadac z randomami i razem robic rzeczy, chociaz nigdy nie wiadomo czy nie dostaniesz w plecy :rotfl:
Cz4rny1337 pisze: 08 gru 2025, 14:53 a w arc raiders ktos gra?
ja :D
no kozak jest, z 4-5 godzin pograłem, pizda nie skoczek jestem - ale robie darmowe runy, zbieram byle co i spierdalam - na razie sami przyjacielscy gracze praktycznie - ale nie radzilem sobie z nawet prostymi ARC'ami - tera juz lepiej

se ćwiczę cocka - polecam
Obrazek
ODPOWIEDZ