Now playing, czyli co jest grane?

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Now playing, czyli co jest grane?

Post autor: Parlae »

Prez pisze: 16 lis 2025, 15:51 W piątek premierę miał Where winds meet, chiński rpg f2p adaptowany z mobilek, ściągnąłem z ciekawości i mam jak dotąd ok 10h, bardzo przyjemna zabawa
Ciekawie wygląda, też sprawdzę.

A patrzcie na to:
https://www.guildwars2.com/en-gb/news/a ... -reforged/
Grał tu ktoś w oryginalne Guild Wars?
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

@Parlae Ja grałem kiedyś, ale to był przecież instancjonowany syf, a nie prawdziwy MMORPG jak Lineage 2
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

jak GW2 kozak mmo i dalej rozwijany i sliczny i nawet ostatnio wskoczylem na chwile, ale duzo do ogarniania

ale gw1 slabo pamietam, sto lat temu gralem, nie bylo mnie stac na nic, silkroad nakurwiany byl
Obrazek
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Daj znać @Parlae jak wrażenia z WWM, mnie przytłacza menu i liczba claimow, co chwilę claimuje jakieś nagrody za coś, 90% aktywności nie ogarniam, chyba nie spotkałem się jeszcze z grą, gdzie tyle jest tego najebane. Póki co olewam to i po prostu robię misje co chwile trafiając po drodze na coś innego do zrobienia, podejrzewam, ze mi sie to za jakiś czas znudzi, bo ta gra wydaje się ogromna, ale jak dotąd bardzo dobrze się bawię i w sumie nie mogę się doczekać jak wieczorem zasiądę z padem
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

Parlae pisze: 19 lis 2025, 1:18 Grał tu ktoś w oryginalne Guild Wars?
nadal czasami wlaczam z sentymentu, bo system skilli jest kurwa najlepszy, ale nie mam juz tyle czasu co w gimnazjum, zeby biegac po tych ogromnych lokacjach, a pvp jest opanowane przez boty
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Prez pisze: 19 lis 2025, 10:40 Daj znać @Parlae jak wrażenia z WWM, mnie przytłacza menu i liczba claimow, co chwilę claimuje jakieś nagrody za coś, 90% aktywności nie ogarniam, chyba nie spotkałem się jeszcze z grą, gdzie tyle jest tego najebane. Póki co olewam to i po prostu robię misje co chwile trafiając po drodze na coś innego do zrobienia, podejrzewam, ze mi sie to za jakiś czas znudzi, bo ta gra wydaje się ogromna, ale jak dotąd bardzo dobrze się bawię i w sumie nie mogę się doczekać jak wieczorem zasiądę z padem
No jest tego zbierania różnych rzeczy sporo. Ale jak ktoś grał w Narakę, to wie czego się można spodziewać. Tam jeszcze więcej tego najebane było. XD Gra od tego samego studia, w ogóle styl UI, styl graficzny, skille bardzo mi przypominają tą grę.
Ale wciąga mocno, na pewno wrócę bo na razie dopiero 9 lvl. Gra się przyjemnie, ten chiński klimat zaskakująco dobrze mi siedzi tutaj.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Dociągnałem Hollow Knighta do 102% i odpaliłem Silksonga, który jest niby taki sam, a jednak dopieszczony jeszcze bardziej. Jaram się, big up dla twórców, a fanom gry i nie tylko polecam ten dokumencik dotyczący procesu produkcji:
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Rymekk pisze: 24 lis 2025, 12:11 Dociągnałem Hollow Knighta do 102%
Czego ci zabrakło do 112%?
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Silksong to nie gra to ciężka robota, twórcy przesadzili z poziomem trudności, odpadłem w 2 akcie i nie zamierzam wracać, lepiej pograć w Hadesa 2 lub Absolum z indorow.
Rymekk

Blazfm pisze: 25 lis 2025, 14:02 Czego ci zabrakło do 112%?
Chyba cały panteon, ostatnie fragmenty maski/soul, trzeci lvl areny, walka z Radience (zrobiłem tylko podstawowy ending) i coś jeszcze, ale nie wnikałem, więc nie wiem.
Remualdo pisze: 25 lis 2025, 15:59 Silksong to nie gra to ciężka robota, twórcy przesadzili z poziomem trudności
Prawda, nie ma lekko, a ja jeszcze nie liznąłem 2 aktu i jak dotąd zaliczyłem już pewnie prawie tyle zgonów co w całym Hollow Knight :lol: Jednak póki co dobrze się pomęczyć, bo jednak jest satysfakcja i gra śliczna, klimatyczna, na chłodne, mroczne dni jak znalazł.
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

when winds meet - w chuj popularny RPG ostatnio. gral ktos? f2p, bije rekordy
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

mordo
Obrazek
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

masz_szluge_ pisze: 27 lis 2025, 12:56 when winds meet - w chuj popularny RPG ostatnio. gral ktos? f2p, bije rekordy
Masz wyzej posty moje i Parlae
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
masz_szluge_

rzeczywiscie, wybacz
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

balatro - jakie uzależniające dziadostwo :bowdown: :lol: ja gorzałę przez to rzucę
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

insane pisze: 19 lis 2025, 14:22
Parlae pisze: 19 lis 2025, 1:18 Grał tu ktoś w oryginalne Guild Wars?
nadal czasami wlaczam z sentymentu, bo system skilli jest kurwa najlepszy, ale nie mam juz tyle czasu co w gimnazjum, zeby biegac po tych ogromnych lokacjach, a pvp jest opanowane przez boty
troche podbije, wyszlo wczoraj/dzisiaj guild wars reforged i kusi mnie trochę. nigdy w to mmo nie grałem ale słyszałem sporo dobrego (byłem niestety ograniczonym metinowcem więc plułem na inne gierki tego typu), warto próbować?
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

a w arc raiders ktos gra?
Obrazek
masz_szluge_

ghost of yotei. polecam, daje rade po tshusimie
Rymekk

Remualdo pisze: 25 lis 2025, 15:59 Silksong to nie gra to ciężka robota, twórcy przesadzili z poziomem trudności, odpadłem w 2 akcie i nie zamierzam wracać, lepiej pograć w Hadesa 2 lub Absolum z indorow.
Ostatnio nowy patch nieco znerfił double damage wielu przeciwników, więc dalej ciężko, ale nieco lżej ;)
Z tym poziomem trudności to w tej grze trochę tak, że jeśli jest za trudno to prawdopodobnie wybrało się złą ścieżkę i zwykle jest jakaś łatwiejsza alternatywna. Albo za dużo się ominęło po drodze, często jakiś tool, upgrade jest kluczowy, by coś później pokonać.
Dotarłem do Aktu 2. Jak dotąd jest cudownie.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ball x Pit jest świetne, słyszałem sporo dobrych opinii, ale jakos szkoda mi było siana i ogrywam dopiero w game passie teraz, ale warto zdecydowanie nawet kupić imo
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ