Popularne/niekontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Popularne/niekontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Może ja zacznę - polski rap jest już tak odtwórczym kawałem rzadkiego stolca, że zwyczajnie i po ludzku męczy mnie sprawdzanie tego gówna, a jak po raz kolejny słyszę jakiegoś piszczącego okiego czy jego naśladowców to autentycznie muszę to odreagować i puścić se jakichś dinali, beskitu. Nie wiem, może w głowach tych pedrylów zaistniała myśl, że dalej są fresh bo słuchają se kartiego i tworzą w ramach stylówy ala piąta woda po kisielu thuggerze, ale w tak zastanej rzeczywistości zupełnie nie dziwi, że osłuchani z gaunkiem zajawkowicze, w tym ja - dalece bardziej cenią sobie popisy Kotolgi czy Drabu. Myślę, że nie ma w tej opinii żadnej kontrowersji, czekam na wasze typy.
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Re: Popularne/niekontrowersyjne zdanie o polskim rapie
OSTR to legenda polskiego hiphopu. Jego pozycja jest mniej więcej zasłużona.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
- SuperRapMaster
Mnie tam z jego dyskografii jara tylko Tabasko, może miał jeszcze jakieś inne dobre płyty, ale nie chce mi się wszytkich sprawdzać, skoro lubiany przez wszytkich jwwch mnie znudził.
Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
Smarki to zajebisty raper, a wytknięcie mu potknięć w tekstach nie zmienia faktu, że bardzo przyjemnie się go słucha.
Smarki to zajebisty raper, a wytknięcie mu potknięć w tekstach nie zmienia faktu, że bardzo przyjemnie się go słucha.
Nie musisz sprawdzać wszystkich tylko debiut, 7, Ja Tu Tylko Sprzątam, Hollyłódź i Życie Po Śmierci.SuperRapMaster pisze: ↑18 gru 2025, 17:13 Mnie tam z jego dyskografii jara tylko Tabasko, może miał jeszcze jakieś inne dobre płyty, ale nie chce mi się wszytkich sprawdzać, skoro lubiany przez wszytkich jwwch mnie znudził.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
OSTR strasznie leje wodę w tekstach, ale Masz To Jak W Banku to mój klasyk i często wracam
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
tabasko jest imo przereklamowane, zaangażowane politycznie i społecznie teksty to jest taka klisza i przelot po typowych banałach do ponarzekania- media kłamią, politycy to złodzieje, kurwy lecą na hajs, podane w płaski nieinteresujący sposób. oczywiście wyprodukowane jest super, zupełnie się nie zestarzało, a ostry pod kątem rapowym był być może najlepszy w swoim fachu w tym 2002gim. ale nie mogę słuchać tych populizmów.SuperRapMaster pisze: ↑18 gru 2025, 17:13 Mnie tam z jego dyskografii jara tylko Tabasko, może miał jeszcze jakieś inne dobre płyty, ale nie chce mi się wszytkich sprawdzać, skoro lubiany przez wszytkich jwwch mnie znudził.
o wiele bardziej wole narkotyczny bełkot z kolejnych płyt jwwch/jazzurekcja, tam nie rozumiem o co artyście chodzi i w to mi graj.
Pih to najlepszy panczlajner w tym kraju
Popi.jaku
- SuperRapMaster
Dla mnie Tomb zdobywa ten tytuł za Zjadacza dusz i Nrwp, choć innych jego kawałków nie lubię.Pih pisze:Przynosisz ujmę stolcom, które trzymasz w dupie
-
nobezprzesady
Akurat jestem świeżo po odsłuchu jego nowej płyty i mam wrażenie, że już więcej jest treści w zwrotkach tych raperów, którzy kleją swoje szesnastki z drogich marek, nazw farmaceutyków i postękiwania. To niesamowite, że przez ostatnią dekadę udało mu się wydać nie wiem 8 albo 9 płyt i na żadnej z nich nie powiedzieć nic wartościowego, ciekawego, godnego zapamiętania czy jakkolwiek emocjonującego i różniącego się od tego, co kilkanaście sekund wcześniej sluchaczowi rzucił. Jakby go ludzkość wystawiła w sprawie "nie jesteśmy gorsi niż AI, bo mamy artystów i oni potrafią tworzyć kreatywnie oraz unikatowo", to byśmy przejebali.
2025 to był najlepszy rok w polskim hh dla truskulowych boomerów od dawien dawna.
A co do OSTR to często mam taką myśl, że ze wszystkich raperów jakim przyjdzie opuścić ziemski padół to za nim właśnie będziemy najbardziej płakać. A daleko mi do jakiegoś turbo fana.
A co do OSTR to często mam taką myśl, że ze wszystkich raperów jakim przyjdzie opuścić ziemski padół to za nim właśnie będziemy najbardziej płakać. A daleko mi do jakiegoś turbo fana.
Dodaj do tego laika i masz 101 procent mojego poparcia. Szkoda ze akurat ani jeden ani drugi w 2k25 nic nie wydał bo rozjebałby pewnie systemSuperRapMaster pisze: ↑18 gru 2025, 17:13 Mnie tam z jego dyskografii jara tylko Tabasko, może miał jeszcze jakieś inne dobre płyty, ale nie chce mi się wszytkich sprawdzać, skoro lubiany przez wszytkich jwwch mnie znudził.
To mówię zawczasu, że nie płakałem po ostrym.
Sprawdziłem pewnie całą jego dyskografię do 2011 roku i nie potrafię zrozumieć fenomenu gościa. Nie odmówię mu umiejętności rapowych albo producenckich, ale no jak bym miał tego słuchać, to ja pierdolę. Zostałyby pojedyncze tracki.
-
nobezprzesady
Jednak muszę pociągnąć ten temat: za czym konkretnie będziecie (zakładam, że ta liczba mnoga jest jakoś uzasadniona) płakali? Wpisuję się przedwcześnie na listę odpaloną przez przedmówcę, z tej dyskografii to na lekki smutek nawet nie wystarczy.
Firma peak polskiego ulicznego rapu.
ja na pewno bym płakał za oyche donizem, kazem, belmondem, dronem, gicikiem, poldonem i ostapem
w temacie o Pono najebano pośmiertnie 21 stron a przed były dwie. Będziemy płakać po Ostrym i będziemy płakać po innych raperach i nie ma w tym nic złego.nobezprzesady pisze: ↑19 gru 2025, 10:59 Jednak muszę pociągnąć ten temat: za czym konkretnie będziecie (zakładam, że ta liczba mnoga jest jakoś uzasadniona) płakali? Wpisuję się przedwcześnie na listę odpaloną przez przedmówcę, z tej dyskografii to na lekki smutek nawet nie wystarczy.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Wpierw zapytam przewrotnie, a śmierć którego weterana będzie smutniejsza niż OSTR?
Z takich większych postaci, no dla mnie na pewno nie Tede, Sokół, Gural, czy Pezet.
I tak można mówić, że nierówna dyskografia, dużo nijakich płyt, nanana. Ale z drugiej strony wkład w rap grę, ilość wyprodukowanych dobrych bitów, featów ogromny. Do tego w miarę czysta karta wizerunkowa, nie mam wrażenia że OSTR kiedykolwiek się sprzedał, czy poważnie zblaźnił tak jak niektórzy. Do tego w miarę uniwersalny "przekaz" (w cudzysłowie, bo zwykle chuj nie przekaz), ale OSTR w różnych okresach trafiał do różnych ludzi z różnych pokoleń i każdy ma tam jakieś wspominki. W sensie żaden z niego ulicznik, trapowiec, czy truskul, ale tak częściowo można go podpiąć tu i tam.
Także patrzę na to przez przymat statystyczny, a nie jakieś własne upodobania, bo zgadzam się z wami, że on to ma może 1-2 płyty które oceniłbym wyżej niż 8/10.
Z takich większych postaci, no dla mnie na pewno nie Tede, Sokół, Gural, czy Pezet.
I tak można mówić, że nierówna dyskografia, dużo nijakich płyt, nanana. Ale z drugiej strony wkład w rap grę, ilość wyprodukowanych dobrych bitów, featów ogromny. Do tego w miarę czysta karta wizerunkowa, nie mam wrażenia że OSTR kiedykolwiek się sprzedał, czy poważnie zblaźnił tak jak niektórzy. Do tego w miarę uniwersalny "przekaz" (w cudzysłowie, bo zwykle chuj nie przekaz), ale OSTR w różnych okresach trafiał do różnych ludzi z różnych pokoleń i każdy ma tam jakieś wspominki. W sensie żaden z niego ulicznik, trapowiec, czy truskul, ale tak częściowo można go podpiąć tu i tam.
Także patrzę na to przez przymat statystyczny, a nie jakieś własne upodobania, bo zgadzam się z wami, że on to ma może 1-2 płyty które oceniłbym wyżej niż 8/10.
- scam_sakawa
Oczywiście Tede
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
W tym z 15 stron o dlugach Pono i czy Sokół pomoże rodzinie ziomka
Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
https://cgm.pl/news/o-s-t-r-poprowadzi- ... ja-okiego/
https://noizz.pl/muzyka/ostr-promuje-no ... ks/yb18q6d
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Się mi wydaje, że Tede miał ogółem barwniejszą twórczość, ale tak samo mało dobrych, równych/kompletnych płyt i jednak mniej trafiał do normików niż OSTR. Mój stary OSTR może jeszcze posłuchać, ale Tede już niezbyt.
A reklama World of Tank lepsza niż reklamowanie banków (choć w takiej Adam by sie odnalazł jak znalazł - Masz to jak w banku) i bez większego przypału (może lubił strzelać z lufy)
A warsztaty raperskie dla mnie no problem. Lepsze to niż robienie hajsu na koszulkach z podobizną Che jak DonDziadzior.
A reklama World of Tank lepsza niż reklamowanie banków (choć w takiej Adam by sie odnalazł jak znalazł - Masz to jak w banku) i bez większego przypału (może lubił strzelać z lufy)
A warsztaty raperskie dla mnie no problem. Lepsze to niż robienie hajsu na koszulkach z podobizną Che jak DonDziadzior.