nie no chcę wierzyć ze nie, przeciez chyba tylko 2rzyn tu hejtuje, a w to ze mata i 30-letni bedoes poszlismy z duchem czasu, mamy wtyczki są dla otwartych glow to chyba wierzy juz tylko sam bedoes, Zbigniew holdys i pogodynki z tvnu
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Prawda. Jak zobaczyłem dziś typa bez zębów to od razu miałem w głowie "trójząb posejdona, nie masz uzębienia"Jose pisze: ↑08 gru 2025, 19:19 ja sobie wczoraj zrobiłem wycieczkę z "mewą" i poleciało w pętli (propsowaliśmy singielek we wczorajszym podkaście) i chyba nieodwracalne zmiany w mózgu nastąpiły, bo od rana nie mogę tego wyrzucić z głowy, japidi, niesamowity earworm i co chwila inne fragmenty mi się odpalają xd
Ok, to ja tu rzucam niepopularną opinię o beefie Tede vs Ten Typ Mes
Nie odnosząc się w ogóle do tego jak Mes się w tym beefie zaprezentował (żeby nie było - koszmarnie), uważam że dissy które nagrał Tede są wbrew temu co się sądzi bardzo chujowe gdy ktoś zada sobie trochę trudu i przeczyta ich teksty, zatem w warstwie hip-hopowej jest to ze strony obu raperów kompromitacja i obustronny walkower.
Dissy Jacka to jest zbiór utworów w których autor na przestrzeni kilku wersów potrafi sam sobie zaprzeczyć. Podam najbardziej jaskrawy przykład - "od RRX Desant jebać Mesa", by potem wspomnieć kilkukrotnie że go szanował, a potem znów powiedzieć że nigdy go nie lubił, mimo że mają razem kawałek. Przykładów podobnych do tego jest mnóstwo, a jeszcze więcej jest strzałów w powietrze - chodzi o wersy tego typu że zarzuca się coś Mesowi, co jest sprawą całkowicie nieznaną publicznie i jednocześnie nie przedstawia się na potwierdzenie tego żadnych sensownych dowodów. Przykładowo w jednym z wersów jest wspomniane to że Mes nie ma już Mercedesa, bo zabrała go bejbi mama jak się rozstawali. Dosłownie nigdzie indziej niż tutaj się ten temat nie pojawia. Ok, wiadomo że Mes też strzelał w powietrze mówiąc np o wyśmiewaniu Pjusa, natomiast wciąż - Tede robi dokładnie to samo, jednocześnie uchodząc za kogoś kto tymi dissami rozjebał.
I też odnośnie EPki - wyraźnie Tede ma kompleks Czarnego Września gdy Rychu dosłownie zabrał mu jednym albumem 4 lata kariery i postanowił to samo zrobić teraz z Mesem, licząc że go pogrąży. Po pierwsze nikt bardziej nie pogrąży Mesa niż sam Mes który zrobił beef, poobrażał ludzi na Insta i ukrył się w dziupli nawet w żaden sposób nie promując swojej płyty którą mógłby obronić swoją osobę. On nawet nie prowadzi żadnych social mediów i dosłownie oddaje przeciwnikowi wolne pole do działania. Po drugie dissy Peji na Tedego z Czarnego Września są pełne wypunktowania spraw związanych z Tede które były, krążyły w opinii publicznej i każdy słuchając mógł zweryfikować i przyznać Rychowi racje że to jest coś rzeczywiście godnego potępienia. Jacek jak już wspomniałem strzela w powietrze, zatem wyrzuca sprawy nieweryfikowalne które nie starczą na dłużej, ale co gorsza rzuca zaczepki takie które można odbić najprościej słowami "Ty też". No bo co to za zaczepka że Mes jest naćpany na wywiadzie? Widziałem co najmniej kilka wywiadów z Tede gdzie jest on wystrzelony w kosmos tak samo jak Piotr i chyba tylko jego sajko bezmyślni byliby w stanie uwierzyć że Tede nie zażywał narkotyków... Zatem jaką moc ma czepianie się tego co ty sam też robisz... Po trzecie i najważniejsze jednak to dzisiaj mamy rok 2025 i zniszczenie komuś kariery przez beef jest niemożliwe. W 2010 Tede był jednym z kilkudziesięciu raperów w Polsce którzy wydawali legalnie, dzisiaj Mes jest jednym z setki czy tysięcy takich raperów. Skala dystrybucji jest tak szeroka że jakieś wymawianie dystrybucji czy odwoływanie koncertów nie przejdzie, gdyż po prostu konkurencja i self-made na to wszystko jest tak rozbudowany, że jak nie ten, to wyda go ktoś inny. Zresztą to też kwestia tego że Mes od kilku lat nie gra koncertów i pytanie czy on ma jeszcze jakiekolwiek ambicje by coś osiągnąć na scenie, czy po prostu chce sobie robić muzykę, a żyć będzie z landrodztwa. Tede w czasie beefu z Peją utracił wszelakie dochody i nie miał oszczędności by się przebranżowić, wprost mówił że w planach było wtedy nawet wziąć kontrakt na chałtury na jakimś transatlantyku żeby zarobić na dalsze wydawanie muzyki. Tutaj Tede raczej mieszkań Mesowi nie zabierze.
Zatem już nie chcąc dalej rozwlekać tematu tych naprawdę bardzo słabych dissów Tedego, sądzę że naprawdę nie ma się czym podniecać jeżeli chodzi o ten beef w jego wykonaniu. On nikogo nie rozjebał tylko po prostu zaangażował się bo chciał uleczyć zadrę po przegranej z Rychem, tak samo zresztą leczył ją angażując się w "beefy" z Wujkiem Samo Zło czy tymi trzema kondomami z Fame MMA, czyli pseudoraperami którzy są naprawdę grubo poniżej poziomu rapu Jacka i mógłby ich spokojnie olać albo jak Eripe wypuścić "Minutę ciszy" i wygrałby i tak. Ale on jak już mówiłem ma kompleks i pewnie na każdą zaczepkę jaka padnie w jego stronę będzie reagował mocno.
tl;dr Tede nagrał chujowe dissy na Mesa, dziękuje pozdrawiam
Nie odnosząc się w ogóle do tego jak Mes się w tym beefie zaprezentował (żeby nie było - koszmarnie), uważam że dissy które nagrał Tede są wbrew temu co się sądzi bardzo chujowe gdy ktoś zada sobie trochę trudu i przeczyta ich teksty, zatem w warstwie hip-hopowej jest to ze strony obu raperów kompromitacja i obustronny walkower.
Dissy Jacka to jest zbiór utworów w których autor na przestrzeni kilku wersów potrafi sam sobie zaprzeczyć. Podam najbardziej jaskrawy przykład - "od RRX Desant jebać Mesa", by potem wspomnieć kilkukrotnie że go szanował, a potem znów powiedzieć że nigdy go nie lubił, mimo że mają razem kawałek. Przykładów podobnych do tego jest mnóstwo, a jeszcze więcej jest strzałów w powietrze - chodzi o wersy tego typu że zarzuca się coś Mesowi, co jest sprawą całkowicie nieznaną publicznie i jednocześnie nie przedstawia się na potwierdzenie tego żadnych sensownych dowodów. Przykładowo w jednym z wersów jest wspomniane to że Mes nie ma już Mercedesa, bo zabrała go bejbi mama jak się rozstawali. Dosłownie nigdzie indziej niż tutaj się ten temat nie pojawia. Ok, wiadomo że Mes też strzelał w powietrze mówiąc np o wyśmiewaniu Pjusa, natomiast wciąż - Tede robi dokładnie to samo, jednocześnie uchodząc za kogoś kto tymi dissami rozjebał.
I też odnośnie EPki - wyraźnie Tede ma kompleks Czarnego Września gdy Rychu dosłownie zabrał mu jednym albumem 4 lata kariery i postanowił to samo zrobić teraz z Mesem, licząc że go pogrąży. Po pierwsze nikt bardziej nie pogrąży Mesa niż sam Mes który zrobił beef, poobrażał ludzi na Insta i ukrył się w dziupli nawet w żaden sposób nie promując swojej płyty którą mógłby obronić swoją osobę. On nawet nie prowadzi żadnych social mediów i dosłownie oddaje przeciwnikowi wolne pole do działania. Po drugie dissy Peji na Tedego z Czarnego Września są pełne wypunktowania spraw związanych z Tede które były, krążyły w opinii publicznej i każdy słuchając mógł zweryfikować i przyznać Rychowi racje że to jest coś rzeczywiście godnego potępienia. Jacek jak już wspomniałem strzela w powietrze, zatem wyrzuca sprawy nieweryfikowalne które nie starczą na dłużej, ale co gorsza rzuca zaczepki takie które można odbić najprościej słowami "Ty też". No bo co to za zaczepka że Mes jest naćpany na wywiadzie? Widziałem co najmniej kilka wywiadów z Tede gdzie jest on wystrzelony w kosmos tak samo jak Piotr i chyba tylko jego sajko bezmyślni byliby w stanie uwierzyć że Tede nie zażywał narkotyków... Zatem jaką moc ma czepianie się tego co ty sam też robisz... Po trzecie i najważniejsze jednak to dzisiaj mamy rok 2025 i zniszczenie komuś kariery przez beef jest niemożliwe. W 2010 Tede był jednym z kilkudziesięciu raperów w Polsce którzy wydawali legalnie, dzisiaj Mes jest jednym z setki czy tysięcy takich raperów. Skala dystrybucji jest tak szeroka że jakieś wymawianie dystrybucji czy odwoływanie koncertów nie przejdzie, gdyż po prostu konkurencja i self-made na to wszystko jest tak rozbudowany, że jak nie ten, to wyda go ktoś inny. Zresztą to też kwestia tego że Mes od kilku lat nie gra koncertów i pytanie czy on ma jeszcze jakiekolwiek ambicje by coś osiągnąć na scenie, czy po prostu chce sobie robić muzykę, a żyć będzie z landrodztwa. Tede w czasie beefu z Peją utracił wszelakie dochody i nie miał oszczędności by się przebranżowić, wprost mówił że w planach było wtedy nawet wziąć kontrakt na chałtury na jakimś transatlantyku żeby zarobić na dalsze wydawanie muzyki. Tutaj Tede raczej mieszkań Mesowi nie zabierze.
Zatem już nie chcąc dalej rozwlekać tematu tych naprawdę bardzo słabych dissów Tedego, sądzę że naprawdę nie ma się czym podniecać jeżeli chodzi o ten beef w jego wykonaniu. On nikogo nie rozjebał tylko po prostu zaangażował się bo chciał uleczyć zadrę po przegranej z Rychem, tak samo zresztą leczył ją angażując się w "beefy" z Wujkiem Samo Zło czy tymi trzema kondomami z Fame MMA, czyli pseudoraperami którzy są naprawdę grubo poniżej poziomu rapu Jacka i mógłby ich spokojnie olać albo jak Eripe wypuścić "Minutę ciszy" i wygrałby i tak. Ale on jak już mówiłem ma kompleks i pewnie na każdą zaczepkę jaka padnie w jego stronę będzie reagował mocno.
tl;dr Tede nagrał chujowe dissy na Mesa, dziękuje pozdrawiam
Eripe nagral jakas minute ciszy? Czy ci chodzi o minute peerzeta?
Zero kontroweraji, kazdy slyszacy wie ze tede nagral chujowizne
Mes go poki co gniecie w tym beefie
Zero kontroweraji, kazdy slyszacy wie ze tede nagral chujowizne
Mes go poki co gniecie w tym beefie
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
przecie w beefie z rychem to tede pierwszy rzucił epke na pejsona notes errata, a nastepnie cały mixtejp świńska grypa. i czarny wrzesień jest na to właśnie odpowiedzią.
cukierkowa estetyka powoduje że części chłopów chyba ucieka ze kotolga właściwie co numer ma jakiś dobrze przekminiony wers czy dwa, z jednej strony niby nisko zawieszona poprzeczka ale po kolejnym damskim rapie spod znaku “moja dupa duża twoja dupa - mała” to jest serio jak powiew świeżego powietrzascam_sakawa pisze: ↑08 gru 2025, 10:39 Porównywanie Kotolgi do żeńskiej wersji Belmondo to nieśmieszny żart i świętokradztwo.
Lemika Golemika też porównywali niektórzy do Belmondo, śmiechu warte
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
na początku propsowało ją grono zapaleńców co ma faze na sprawdzanie świezych rzeczy. gdy tylko wypłynęła na trochę szersze wody to już zdążyła zebrać na forum głosy poddające w wątpliwość jej talent muzyczno-raperski.
temat beefu bedoes-eripe dobrze pokazywał, że jest spore grono ludzi co nadal utożsamia sceptycyzm wobec bedoesa z posiadaniem zamkniętej bani.
- The_Punisher
Mezo rozjebał Mesa, Owal Szellera, Doniu Chadę, B.R.O Plejera i Pjenteka, a Nowator White KRSTa. Tylko ze względu na ich hiphoplową łatkę ludzie mają klapki na oczach i nie są w stanie tego przyznać.
Że Doniu rozjebał Chadana i Kasztana to chyba nie jest niepopularne / kontrowersyjne
relThe_Punisher pisze: ↑11 gru 2025, 12:01 Mezo rozjebał Mesa, Owal Szellera, Doniu Chadę, B.R.O Plejera i Pjenteka
- The_Punisher
- scam_sakawa
Na szczęście nie ma już w tym żadnej kontrowersji, neoślizgawka ma otwartą głowę.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- The_Punisher
Według mnie co goście z hiphoplową łatką akurat umieli w dissy.
No rozjebali, co dowodzi kolejnej niepopularnej (?) opinii – można robić marny rap i rozpierdalać w dissach.
- gods bidness
Powstaje pytanie - Czemu Doniu mógł bezkarnie jebać po uliczniku Chadzie jak po burej suce, a Tede Peji się obsrał.
Co taki Doniu miał do stracenia, poza tym przywykł do ciśnięcia po nim ze strony ulicznej i widział że poza tym niewiele robią. Tede nawet jak ryzykował to i tak z kalkulatorem w łapie inne podejście
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
tede od momentu beefu z peją chciałby rozwiązywać konflikty z wygodnej pozycji jasnej strony mocy, zawsze spoko jak numer raz, ziom ja cie nie mam zamiaru obrażać, po prostu jesteś głupi, bo jesteś głupi, tylko stwierdzam fakty - zresztą to samo z mesem, z jednej strony knurowi nie na rękę, żeby jakiś przygłup stał mu pod klatuwą i walił pięścią w domofon, więc po co ubliżać, z drugiej strony jest możliwość elegancko to wyszydzić w programie mając wokół siebie takich klakierów jak chociażby wuwunio. zwykły lawirancik.