no ale zasięgi nie pojawiają się wraz z uznaniem skilu, warsztatu i treści przez słuchaczy? dlaczego mes ma słabe zasięgi, bo nikogo nie obeszła ostatnia płyta, i to co on gada, wbite mają w niego, ktoś kto go nie zna nie wie że zrobił dobre rzeczy i jak posłucha ostatnich wypocin to go zleje, ktoś kto go zna dobrze wie co się odjebało
[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
No mordzia, kurwa, gdzie ty żyjesz? Gdyby tak było to jazz byłby najpopularniejszym gatunkiem
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- bialyjelen
Chciałeś samych bystrych fanów, było nagrywać se jazz
temu mesu to zawsze wiatr w oczy, warunki niesprzyjające ma żeby raczyć talentem 
-
VerminatorX
Talent Mesa nie daje mu popularności bo pozamuzycznie jest wkurwiający. To się dzieje w niemal każdej sferze branży rozrywkowej.
Odkrywasz twórczość artysty, podoba Ci się, uważasz go za geniusza, po paru latach artysta zaczyna się za szeroko nosić, udziela się w mediach na tematy światopoglądowe, okazuje się zjebem i wszyscy się od niego odwracają.
Odkrywasz twórczość artysty, podoba Ci się, uważasz go za geniusza, po paru latach artysta zaczyna się za szeroko nosić, udziela się w mediach na tematy światopoglądowe, okazuje się zjebem i wszyscy się od niego odwracają.
- scam_sakawa
szkoda, że tak się nie dzieje z Paluchami, Sokołami, Żabsonami i innymi z tego świata
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
nie wiem czy aż taki talenciak z niego, poświęcił na bank sporo czasu na muzykę, i... no zamach, kandydaci, to leciało u mnie non stop, ale potem jakieś huje muje lewackie dzikie węże
no i mentalnie się zatrzymał typek, po co on o tym ruchaniu pierdoli, gdzieś mi się rolka wyświetliła jak się daje macać typowi co go nastawia i że niby idzie potem na ruchanie, no debil po prostu, komenty o bejbi mamie, i atencjowanie młodym też by sobie dał spokój, taki jest nie męski skubaniec i niedojrzały jak na swoje 43, może mu to ryje banie i go wygina w małolata, no i ta terapia, kogo to obchodzi, Jaca miał 100% racji w rysopisie mesa, i ten nie ma mu co odpowiedzieć nawet, aby lata po gamoniach co go chcą na wywiady i opowiada głupoty, śmieszna poza ogólnie
-
VerminatorX
Nie słucham ich muzyki ani wypowiedzi, ale zakładam, że sekretnym składnikiem jest populizm. (Nie zapominajmy jednak, że niepopulista też może być zjebany).scam_sakawa pisze: ↑10 gru 2025, 15:24 szkoda, że tak się nie dzieje z Paluchami, Sokołami, Żabsonami i innymi z tego świata
Żabson robi przecież muzykę, która jest rozliczana jedynie kryterium banger/nie banger, tacy wykonawcy mogą być skrajnymi jełopami jak Lil Pump albo robić w tajemnicy doktorat z fizyki i co z tego, skoro są popularni tak długo, jak długo smażą bengiery, a jak stracą te umiejętność, to na śmietnik
Paluch to tak jak napisał już kolega wyżej chodzący populizm, umuzyczniony zbiór truizmów do wklejenia jako opis zdjęcia na fb (jak jeszcze się go używało), tu jakieś reee kurwa politycy kłamią, tam nigdy się nie poddawaj brachu trzeba walczyć, kiedyś nie miałem nic teraz mam. Jedyne co pamiętam że mnie zaskoczyło z jego poglądów, to otwarcie wyrażana walka z kościołem czy tam religiami w całości. Będąc czołowym raperem w kraju z 98% (wiadomo jak to z tym procentem, ale niech już bd) chłop jedzie bezpośrednio ze jebać chodzenie do kościołów, księża karmią nas kłamstwami i ruchają dzieci
Sokół to nawet nie wiem jakie ma obecnie poglądy, kiedyś w jakimś wywiadzie jak był jeszcze uszatym sokołem w kaszkiecie coś kojarzę że deklarował się jako anty pis.
Paluch to tak jak napisał już kolega wyżej chodzący populizm, umuzyczniony zbiór truizmów do wklejenia jako opis zdjęcia na fb (jak jeszcze się go używało), tu jakieś reee kurwa politycy kłamią, tam nigdy się nie poddawaj brachu trzeba walczyć, kiedyś nie miałem nic teraz mam. Jedyne co pamiętam że mnie zaskoczyło z jego poglądów, to otwarcie wyrażana walka z kościołem czy tam religiami w całości. Będąc czołowym raperem w kraju z 98% (wiadomo jak to z tym procentem, ale niech już bd) chłop jedzie bezpośrednio ze jebać chodzenie do kościołów, księża karmią nas kłamstwami i ruchają dzieci
Sokół to nawet nie wiem jakie ma obecnie poglądy, kiedyś w jakimś wywiadzie jak był jeszcze uszatym sokołem w kaszkiecie coś kojarzę że deklarował się jako anty pis.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
U nas i tak jest zajebiscie. Zobacz na stany. Tam okazuje sie ze co drugi raperzyna to pedał który rucha wszystkich wokol, od dzwiekowca, przez kolegow z featuringow na jakichs jazzmanach konczac. Do tego maja pobudowane jakies lochy jak w diablo gdzie trzymaja kolejne popychadla murzynskie, czesto nieletnie. A no i na gale wpierdalaja sie w sukienki (to ostatnie u nas powoli rowniez staje sie modne). To jest dramat kurwa! Dramat.ignorant pisze: ↑10 gru 2025, 15:35 nie wiem czy aż taki talenciak z niego, poświęcił na bank sporo czasu na muzykę, i... no zamach, kandydaci, to leciało u mnie non stop, ale potem jakieś huje muje lewackie dzikie wężeno i mentalnie się zatrzymał typek, po co on o tym ruchaniu pierdoli, gdzieś mi się rolka wyświetliła jak się daje macać typowi co go nastawia i że niby idzie potem na ruchanie, no debil po prostu, komenty o bejbi mamie, i atencjowanie młodym też by sobie dał spokój, taki jest nie męski skubaniec i niedojrzały jak na swoje 43, może mu to ryje banie i go wygina w małolata, no i ta terapia, kogo to obchodzi, Jaca miał 100% racji w rysopisie mesa, i ten nie ma mu co odpowiedzieć nawet, aby lata po gamoniach co go chcą na wywiady i opowiada głupoty, śmieszna poza ogólnie
Ostatnio zmieniony 10 gru 2025, 16:10 przez 2rzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Sokół teraz nie ma żadnych poglądów politycznych żeby nie zrazić do siebie żadnych reklamodawców
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- marmolad_k2
Belmondo jak zawsze miliony lat świetlnych przed polską sceną
- scam_sakawa
a to dziwne, bo np. ma bardzo klarowne poglądy na temat tego jak sielankowo sobie żyją ludzie na wsi, bez żadnych problemów i z krówkami do głaskania
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
To nie jest wieś gdzie dzieci adoptują pedałów
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- TooMuchSmoke
Traktowanie jak pedałów krów, świat wynaturzeń
-
VerminatorX
Wszystko na mój kosztJESTEM_HIPHOPEM pisze: ↑09 gru 2025, 7:54Tej. Weź no zacytuj tekst z beefu o tym że ich relacje były koleżeńskie. Jakbyś wiedział cokolwiek o rapie to byś kminił, że tak prawdę mówiąc ten beef trwa już od lat 90'tych z chwilowym zawieszeniem broni. Tede cisnął po SLU jeszcze za czasów TrzyHa. Peja posłał linijki w Tedego na płycie "Na Legalu?".SzwabKano pisze: ↑08 gru 2025, 21:18
U mnie "ziomek" to nie znaczy automatycznie jakiś przyjaciel na całe życie, tylko po prostu sprzyjająca mi morda. A w oryginalnym znaczeniu znaczy kogoś z tego samego miasta/rejonu, no to wtedy ziomkami nie byli nigdy. Ich relacje były zwyczajnie koleżeńska, co w dissach jakie wyszły przy okazji beefu też jest wielokrotnie podbijane. W kazdym razie daleko od jakiejkolwiek wrogości czy nawet niechęci.
Pooglądaj sobie wywiady z Peją z czasów beefu gdzie poddawał pod wątpliwość, że Tede był jego kolegą.
Mówię odważnie – twój ex-kumpel Rysiek
Ty byłeś moim kumplem, może wydawało mi się?
To tak z pamięci. Do tego jeszcze występy Tedego na mixtape'ach DJ Decksa, program "Rap Kanciapa" w którym występują razem z Kozakiem. Zatem to raczej twoje farmazony że ich beef trwa od lat 90.
Dodano po 16 minutach 25 sekundach:
Dla mnie bardziej wkurwiający są goście typu wspomniany Paluch, O.S.T.R. czy inni bóldupiący populiści których w polskim hiphopie nie brakuje. Słuchając Mesa dosłownie poznajesz Mesa - wszystko co może cię rozczarować po spotkaniu z nim na żywo czy porozmawianiu prywatnie wiesz już po tym co deklaruje w tekstach. Tak samo znasz jego poglądy bo też ich nie ukrywa.VerminatorX pisze: ↑10 gru 2025, 14:39 Talent Mesa nie daje mu popularności bo pozamuzycznie jest wkurwiający. To się dzieje w niemal każdej sferze branży rozrywkowej.
Ja już wolę takich raperów których poglądy może i są mi baaardzo odległe (jak np u Łony, albo Medium - dwie strony sceny politycznej) ale mówią o tym wprost, niż takich wysrywowców co pierdolą jedno, myślą drugie i robią trzecie. Tutaj Ostry jest chyba najbardziej ch*jowy w tym, bo Paluch już dobitnie był wyjaśniony i jaki jest każdy widzi, natomiast Ostrowski dosłownie od 20 lat przypierdala się niemal do wszystkiego co nowe pojawia się na tej scenie, jednocześnie robiąc bardzo kwadratowy rap i pisząc po prostu nudne teksty - serio ile cytatów z kawałków O.S.T.R. po 2005 ktoś jest w stanie przytoczyć? I tym bardziej jest on w tym wszystkim po prostu chujowym człowiekiem, bo tych których nie zna/nie lubi krytykuje za to samo za co nie skrytykuje tych których zna/lubi. Przykład najbardziej jaskrawy - przeszkadza mu Kizo nagrywający z discopolowcami, nie przeszkadza mu Tede nagrywający z discopolowcami, mimo że i jedno i drugie to dokładnie ten sam przypadek zrobienia mariażu dwóch gatunków.
I właśnie wracając do tego wątku to czepianie się Mesa o poglądy jest absurdalne, bo po pierwsze rapera czepiać się powinno za to że nie ma poglądów, a nie za to że je ma, po drugie jego poglądy to nie jest jakieś ekstremum - właściwie to jest takie liberalne centrum lub centrolew, bo i lewice i prawice on krytykuje za różne rzeczy.
Dodano po 5 minutach 31 sekundach:
To raczej liga zaliczyła spadek do tego poziomu że najlepiej sprzedają się płyty jednej i drugiej, gdzie Leosia nie wiadomo czy pisze sama teksty, a Fagata to wprost mówi że nie pisze tekstów i rapuje chujowo na dodatek (Leosia średnio)
Mes zjebał po całości promocje tego swojego albumu - brak koncertów, z profili w social mediach tylku ujowo prowadzony Insta, nawet jakiegoś podpisywania płyt w Empiku nie zrobił. Ale nie zmienia to faktu że on raczej nie będzie się bił o Olis w dzisiejszych czasach z taką muzyką jaką tworzy.
na takie podpisywanie płyt w Empiku pewnie nikt by nie przyszedł
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Podpisał domofon własnymi kostkami czy Wam to nie wystarcza ? 
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Wsm jestem ciekaw ile osób by przyszło. Jakby rzeczywiście nikt to by też znaczyło że te internetowe hejty nie istnieją.
Tak wgl wiecie jaka jest kolejna różnica między Tede a Mesem?
Że modelki u Tedego skaczą po scenie, a u Mesa po fiucie.