[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

arystokrata91

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: arystokrata91 »

Wy tu pitolicie, a dissu jak nie było tak nie ma.
Do kiedy dajecie Mesowi ostateczny termin, deadline, po którym stwierdzicie, że to w ogóle chuja warte i nawet nie sprawdzicie?
Ja - jeżeli nie wyda do końca lutego to nawet jako sajko uznam, że to pierdolę.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Ja już dawno nie mam żadnych oczekiwań od tego beefu i pogodziłem się, że będzie gówno, a nie odpowiedź, jak po całym albumie od Tedzika Mes wrzucał posty związane z wszystkim, tylko nie beefem
SWN pisze: 26 lip 2025, 0:05 A mnie bardzo rozbawiłoby, gdyby w temacie przybywały strony rozkmin do czego Mes się odniesie, jakich argumentów użyje, kogo zaprosi na refren, traktując te odpowiedź jako nieuchronny pewnik, a finalnie minęłoby powiedzmy pięć dni i każdy zdałby se sprawę, że on nie zamierza niczego nagrywać i odniesie się w wywiadzie za 3 miesiące albo poświęcając cztery wersy na nowej płycie solowej
Mój pierwszy post w temacie i w sumie to nie pomyliłem się jakoś bardzo jeśli chodzi o strukturę tego beefu, po prostu TROCHĘ przestrzeliłem terminy, ale przejmowanie się obcych ludzi odpowiedzią Mesa bardziej niż sam Mes nadal aktualne
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

no jak wyjdzie to sprawdzę, póki co nie żyję beefem, bo mam inne rzeczy do roboty
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
arystokrata91

Malloy pisze: 08 gru 2025, 21:59 bo mam inne rzeczy do roboty
No to to zakładam, że akurat większość z nas ;-). Zaglądam do wątku rozrywkowo jak mi się przypomni, najczęściej podczas dwójeczki :lol:
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Ale kompromitacja cwela z tym brakiem dissu tak swoją drogą
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

SzwabKano pisze: 08 gru 2025, 21:18
U mnie "ziomek" to nie znaczy automatycznie jakiś przyjaciel na całe życie, tylko po prostu sprzyjająca mi morda. A w oryginalnym znaczeniu znaczy kogoś z tego samego miasta/rejonu, no to wtedy ziomkami nie byli nigdy. Ich relacje były zwyczajnie koleżeńska, co w dissach jakie wyszły przy okazji beefu też jest wielokrotnie podbijane. W kazdym razie daleko od jakiejkolwiek wrogości czy nawet niechęci.
Tej. Weź no zacytuj tekst z beefu o tym że ich relacje były koleżeńskie. Jakbyś wiedział cokolwiek o rapie to byś kminił, że tak prawdę mówiąc ten beef trwa już od lat 90'tych z chwilowym zawieszeniem broni. Tede cisnął po SLU jeszcze za czasów TrzyHa. Peja posłał linijki w Tedego na płycie "Na Legalu?".

Pooglądaj sobie wywiady z Peją z czasów beefu gdzie poddawał pod wątpliwość, że Tede był jego kolegą.
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

wnoszę o zamknięcie tematu do czasu odpowiedzi Mesa
Awatar użytkownika
SzwabKano

Post autor: SzwabKano »

arystokrata91 pisze: 08 gru 2025, 21:51 Wy tu pitolicie, a dissu jak nie było tak nie ma.
Do kiedy dajecie Mesowi ostateczny termin, deadline, po którym stwierdzicie, że to w ogóle chuja warte i nawet nie sprawdzicie?
Ja - jeżeli nie wyda do końca lutego to nawet jako sajko uznam, że to pierdolę.
No jak do końca roku nic nie zrobi to uznaje że chujowo postąpił że zanęcił i gówno z tego wyszło. Mesio ma w zwyczaju wrzucać podsumowanie swojego życia pod koniec roku (w Wigilie są jego urodziny), zatem mam nadzieje że chociaz wtedy zająknie się na ten temat
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Zająknie się, że rozjebał dwoma dissami, a tak naprawdę to trzema, bo przecież od razu runda tres, Tedzia nagrywa fajne disco polo, ale rap słaby, Mes jest najlepszym we wszystkim, najbardziej ofensywnym bitewnym raperem, a top 3 polskich beefów to te z Mezem, Masseyem i z resortową córeczką, bo dzięki nim plebs miał niezasłużony zaszczyt podziwiać jego talent.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Nicmadrego

Post autor: Nicmadrego »

JESTEM_HIPHOPEM pisze: 09 gru 2025, 7:54 Weź no zacytuj tekst z beefu o tym że ich relacje były koleżeńskie
Mówię odważnie – twój ex-kumpel Rysiek
Ty byłeś moim kumplem, może wydawało mi się?
I za chwile usłyszę: "Nigdy cię nie lubiłem"
Potwierdzenie, żeś fałszywy mam od dawna – skminiłem
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Nie kochałem cię jak brata, ale źle ci nie życzyłem
Dziś życzę ci najgorzej, kurwą jesteś, będziesz, byłeś
arystokrata91

Brak odpowiedzi ze strony Mesa i pozbawianie nas jego talentu ma coś ze zbrodni w sobieeeEEE
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

Nicmadrego pisze: 09 gru 2025, 10:31
JESTEM_HIPHOPEM pisze: 09 gru 2025, 7:54 Weź no zacytuj tekst z beefu o tym że ich relacje były koleżeńskie
Mówię odważnie – twój ex-kumpel Rysiek
Ty byłeś moim kumplem, może wydawało mi się?
I za chwile usłyszę: "Nigdy cię nie lubiłem"
Potwierdzenie, żeś fałszywy mam od dawna – skminiłem
No dobra. To teraz poproszę o potwierdzenie z drugiej strony. :)
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

JESTEM_HIPHOPEM pisze: 09 gru 2025, 7:54
Tej. Weź no zacytuj tekst z beefu o tym że ich relacje były koleżeńskie. Jakbyś wiedział cokolwiek o rapie to byś kminił, że tak prawdę mówiąc ten beef trwa już od lat 90'tych z chwilowym zawieszeniem broni. Tede cisnął po SLU jeszcze za czasów TrzyHa. Peja posłał linijki w Tedego na płycie "Na Legalu?".

Pooglądaj sobie wywiady z Peją z czasów beefu gdzie poddawał pod wątpliwość, że Tede był jego kolegą.

Z tego materiału wynika że Rychu z Tede mieli raczej neutralne relacje, przynajmniej w 2006 roku.

Tu też, 2004.

Ponadto w którejś części słynnego wywiadu gdzie Rychu spijał browarki na ławeczce nazwał Tedego "mistrzem konfrontacji".

Jednakże, w kontrze do powyższych materiałów, na płycie NOJA utwór "Robię Lans Ziom" to ewidentna zaczepka poprzez przekręcenie "Jeszcze raz ziom" Tedego.

Kurde, jeszcze Rychowi się chciało starać.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Bane pisze: 09 gru 2025, 9:57 Zająknie się, że rozjebał dwoma dissami, a tak naprawdę to trzema, bo przecież od razu runda tres, Tedzia nagrywa fajne disco polo, ale rap słaby, Mes jest najlepszym we wszystkim, najbardziej ofensywnym bitewnym raperem, a top 3 polskich beefów to te z Mezem, Masseyem i z resortową córeczką, bo dzięki nim plebs miał niezasłużony zaszczyt podziwiać jego talent.
Doceniam ten post Bane. Wiadomo ze tournament winner to znow Pan Mes :joint:

Ja czekam na runde tres max do konca stycznia. Po tym uznaje ze Mes wygral na luzaku choc mogl dobic wieprza
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ignorant

Post autor: ignorant »

Mes w tym roku zaliczył piękny spadek do ligi jong leosi I fagaty :rotfl: i takie są fakty, odklejka na sam koniec kariery :joint:
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Sionek

Post autor: Sionek »

ignorant pisze: 10 gru 2025, 8:46 Mes w tym roku zaliczył piękny spadek do ligi jong leosi I fagaty
On gra w niższej lidze niż one
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Zasięgowo pewnie tak, skillowo i warsztatowo Mes na nieosiągalnym poziomie dla sceny
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Chyba chciałeś napisać, że formatu niedostępnego dla rapu polskiego.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Dokładnie tak, dziękuję za poprawienie
ODPOWIEDZ