Slums Attack - depeche_mood (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Waldek98

Re: Slums Attack - depeche_mood (2024)

Post autor: Waldek98 »

W 10 lat licząc od Slumillionera, Rychu stworzył z 12 albumów/EPek. To jest tyle co licząc od debiutu w 96 do Reedukacji włącznie (pominąłem odrzuty 99').
W tym czasie (od 1996 do 2011) Rychu przeżył śmierć ojca, życie w biedzie, problemy z alkoholem i narkotykami, sukces z płytą na legalu, beef z TDFem, PDG Kartel i Pariasami. Dodatkowo wystąpienie w blokersach, rozstanie z partnerką (chyba około 2003).
Wszystko to powodowało, że Rysiek miał o czym pisać, przeżywał dużo, zmieniał swoją pozycję społeczną, odnosił sukcesy i stawał się wrogiem publicznym (Zielona Góra).
To przekładało się na muzykę, która była po prostu ciekawsza.

A teraz co się stało w życiu Rycha po 2014? Spina z Decksem, narodziny dzieci (Lili w 2013 co prawda), wystąpienie w Agencie, ustabilizowanie swoje życia pod każdym względem.

Stabilizacja życia czesto nie współgra z tworzeniem ciekawej muzyki (Kękę) brakuje bodźca motywacyjnego, nagle wstyd powiedzieć coś "a bo dziecko usłyszy za parę lat" i wychodzą takie poprawne utwory, które nic nowego nie wnoszą ani muzycznie ani pod względem treści.

Ja bym jeszcze zaznaczył fakt, że Rychu w dawnych latach przecinał się często z raperami w studio, co było pozytywne dla klimatu powstającego kawałka, każdy w studio dodał jakiś pomysł i coś z tego wychodziło. Obecnie, jak już pisałem w którymś z tematów, Rychu odwiedza piękne studio z kawką, ma szereg nowych technologii związanych z odsłuchem, tylko co z tego jak nie ma to klimatu.
scam_sakawa pisze: 07 gru 2024, 10:05 Rysiek się zatrzymał koło 2008-2010 i od tej pory nie zrobił żadnego progressu.
Gdyby się zatrzymał na tym okresie to wcale bym nie płakał, Peja z SŻG jadący na bitach Sqry czy Zela albo wkurwiony Rysiek z Czarnego Września to kawał fajnej muzyki.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

A ja bym posłuchał Peji na autotunie
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Waldek98 pisze: 07 gru 2024, 12:56 rozstanie z partnerką (chyba około 2003).

pod koniec 2004, jeszcze w rap kanciapie mówił że go kobieta ciśnie że hujowy rap robi xdd
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💎 PTP VS DJ TOOMP 💎-> SOON
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

co on taki przybity smutna żaba
nic na siłę
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Dwa ostatnie albumy Peji to były dla mnie jego najlepsze rzeczy od kilkunastu lat, ale wrócił pan Decks ze swoimi bitami i popsuł dobrą passę :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Baggio

Post autor: Baggio »

Jeden długi utwór ten album. Nuda. Wersy znowu na kolanie. Nie polecam sprawdzać.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Przesłuchałem i niestety, ale pierwszy singiel był jednym z lepszych na albumie. Z kawałków, które warto sprawdzić to na pewno Rap News, chociaż tego Soularda nie wiem jak rozkminiać, bo trochę z techniką kombinuje, a trochę wypada z bitu. No i Zwykły Chłopak ze zwrotką Kobry jest spoko, fajny wers o Proocente rzucił Kobra. Poza tym niestety nic w pamięć nie zapada. Czekam tylko na ten numer z preorderu, bo tam był zupełnie inny bit (aż nie wiem czy go zrobił Decks) i trochę trącał o newschool. Generalnie rzecz biorąc 3/6. No po prostu przeciętnie.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

https://www.youtube.com/watch?v=c3jhVJrVsbM

Slums Attack - Droga mistrza 2 (BONUS TRACK)
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Nie da się słuchać tych ostatnich płyt Rycha, poza pojedynczymi kawałkami. Trzeba być jakimś turbo psychofanem, żeby tego słuchać i czerpać z tego jakąkolwiek przyjemność. Przyczyną tego stanu rzeczy jest oczywiście jak już niejeden z was zauważył spokojne i dostatnie życie.
Wolę odpalić N.O.J.A albo taką Reedukację, bo naprawdę to jest tak wtórne, że już bardziej się nie da.
Awatar użytkownika
Rogaliusz

Post autor: Rogaliusz »

"Rap to muzyka, a dla wielu to przez życie droga"
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

https://www.youtube.com/watch?v=IT1UkLXhbCg

Slums Attack - Poznański Loco (prod. DJ. Decks)
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Peja na drillowym bicie :lol:
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
jam

Post autor: jam »

i to w prawie 2026 :damn: :damn: :damn:

ale sraka
Waldek98

Post autor: Waldek98 »

Nie wiem czy były już występy Rycha na drillach ale jeśli nie, to dobrze, że jakaś aktualizacja brzmienia nastąpiła. Szkoda jednocześnie, że bit to taki książkowy przykład UK drillu z czasów wchodzenia tego brzmienia w mainstream. Jakby Decks nawiązał do brzmienia np Nemzzza... ale to może za 5 lat.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Powinien być featuring Kaczego.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ