Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Czy Widzew spadnie z ligi?

Owszem
9
100%
A skądże znowu
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9

2do5

Re: Ekstraklasa

Post autor: 2do5 »

eddy_wata pisze: 26 lis 2025, 22:29 Jesli papszuna wybral zewlak to sam sobie krawat zawiazal
jak mawiał znany i lubiany wieszcz: własnym chujem się wyjebią w końcu, we własną srakę

poza tym chuj z tym papszunem, podrzucić marcina sasala do częstochowy i nikt obecnie się nawet nie skapnie oprócz warszawiaków
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Na Legii bywałem regularnie, wyjazdy zdarzały się sporadycznie. W pamięci szczególnie zapadł mi ten do Utrechtu w Pucharze UEFA. Atmosfera była napięta od samego początku. Holendrzy byli bardzo agresywni, część kibiców Legii nie mogła wejść na stadion, doszło do zadymy. Mecz przerwano na kilkadziesiąt minut, by uspokoić sytuację. Awantury przeniosły się też na miasto - opowiada w rozmowie ze "sport.pl" Marek Papszun, trener Rakowa Częstochowa, który w środę zmierzy się z Legią w Pucharze Polski.

Z Warszawy pamiętam jeszcze mecze z czasów milicji obywatelskiej. Pamiętam łamane ławki, regularne bitwy z milicją. To były zupełnie inne czasy i stadiony, więc chyba dlatego od razu takie rzeczy przychodzą mi na myśl. A przecież na boisku podziwiałem Darka Dziekanowskiego i wielu innych piłkarzy, którzy przez lata tworzyli silną Legię w kraju i europejskich pucharach. Dziś mam tę przyjemność, że wielu zawodników, których wtedy oklaskiwałem, dziś jest moimi znajomymi lub kolegami.

W awanturach brał pan udział czy znajdował się w nich przypadkiem?

- Nigdy nie byłem chuliganem tylko chłopakiem, który pasjonował się piłką. Miałem wielu znajomych, którzy na mecze chodzili, więc siłą rzeczy chodziłem i ja. Legia była najsilniejszą drużyną w Polsce, trudno było jej nie kibicować.

Praca w Legii byłaby spełnieniem pańskich marzeń?

- Mam marzenia, ale nie pracuję tylko po to, by kiedyś trafić do Legii. Zresztą nigdy nie miałem takich ambicji, że skoro nie zostałem piłkarzem na wysokim poziomie, to koniecznie muszę być topowym trenerem. Nigdy nie narzucałem na siebie takiej presji, bo praca trenera to moja pasja i miłość. Zawsze powtarzam, że trenerem jest się tak samo w A Klasie jak i w ekstraklasie.
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

2do5 pisze: 26 lis 2025, 22:46
eddy_wata pisze: 26 lis 2025, 22:29 Jesli papszuna wybral zewlak to sam sobie krawat zawiazal
jak mawiał znany i lubiany wieszcz: własnym chujem się wyjebią w końcu, we własną srakę

poza tym chuj z tym papszunem, podrzucić marcina sasala do częstochowy i nikt obecnie się nawet nie skapnie oprócz warszawiaków
Jeszcze klasyk od 3x hall of famera by pasował „nie srajcie sobie sami w majtki”
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

wujot pisze: 26 lis 2025, 23:42
Na Legii bywałem regularnie, wyjazdy zdarzały się sporadycznie. W pamięci szczególnie zapadł mi ten do Utrechtu w Pucharze UEFA. Atmosfera była napięta od samego początku. Holendrzy byli bardzo agresywni, część kibiców Legii nie mogła wejść na stadion, doszło do zadymy. Mecz przerwano na kilkadziesiąt minut, by uspokoić sytuację. Awantury przeniosły się też na miasto - opowiada w rozmowie ze "sport.pl" Marek Papszun, trener Rakowa Częstochowa, który w środę zmierzy się z Legią w Pucharze Polski.

Z Warszawy pamiętam jeszcze mecze z czasów milicji obywatelskiej. Pamiętam łamane ławki, regularne bitwy z milicją. To były zupełnie inne czasy i stadiony, więc chyba dlatego od razu takie rzeczy przychodzą mi na myśl. A przecież na boisku podziwiałem Darka Dziekanowskiego i wielu innych piłkarzy, którzy przez lata tworzyli silną Legię w kraju i europejskich pucharach. Dziś mam tę przyjemność, że wielu zawodników, których wtedy oklaskiwałem, dziś jest moimi znajomymi lub kolegami.

W awanturach brał pan udział czy znajdował się w nich przypadkiem?

- Nigdy nie byłem chuliganem tylko chłopakiem, który pasjonował się piłką. Miałem wielu znajomych, którzy na mecze chodzili, więc siłą rzeczy chodziłem i ja. Legia była najsilniejszą drużyną w Polsce, trudno było jej nie kibicować.

Praca w Legii byłaby spełnieniem pańskich marzeń?

- Mam marzenia, ale nie pracuję tylko po to, by kiedyś trafić do Legii. Zresztą nigdy nie miałem takich ambicji, że skoro nie zostałem piłkarzem na wysokim poziomie, to koniecznie muszę być topowym trenerem. Nigdy nie narzucałem na siebie takiej presji, bo praca trenera to moja pasja i miłość. Zawsze powtarzam, że trenerem jest się tak samo w A Klasie jak i w ekstraklasie.
goooooool
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
wujot
ave

WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

To były srebrniki, nie złotówki, ćwoki.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Podały mu rękę medaliki
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

XD
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Jakoś nie dziwi że buja się z mordercami, niby taki antykomuna a ma w swoich szeregach ludzi z pzpr
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
wujot
ave

Goncalo Feio stworzył potwora :oops:
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Górnik już zjazd do bazy
nic na potem
Awatar użytkownika
joey

Spoiler
bardzo rozboli mnie głowa, jeśli to nie ma żadnego związku z Papszim
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

hahaha jaki mecz węglarza japierdole, każdego gola zawalił :D
Spoiler
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
wujot
ave

Obrazek
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Po co coś takiego jak Piast Gliwice istnieje to ja nie mam pojęcia.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

gogi pisze: 04 gru 2025, 8:25 Po co coś takiego jak Piast Gliwice istnieje to ja nie mam pojęcia.
Żeby ich kibice mogli sobie walić konia pod McDonaldem.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Ostatnio zmieniony 04 sty 2026, 15:01 przez fifi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

W sobotę widzimy się na stadionie przy Okrzei na Piast - Legia
nic na potem
Awatar użytkownika
wujot
ave

:lol:

wejdź w nitkę
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
joey

doskonały cytat pod szósteczką; dobrze fituje z najnowszą kompromitacją klubu, czyli decyzją o pozostawieniu sympatycznego Hiszpana w roli trenera aż do końca roku. straszny wstyd, straszny
ODPOWIEDZ