[serial][Canal+] The Office PL (2021 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
1
3%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
2
7%
6
0
Brak głosów
7
6
20%
8
7
23%
9
12
40%
10
2
7%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
aleksy

Re: [serial] The Office PL (2021)

Post autor: aleksy »

Michał spoko i mnie śmieszy.
Spoiler
Na przykład jak miał zjeść tę śmierdzącą kanapkę Sebastiana. Albo jak się zerzygał w limuzynie na te przypadkowe dupy.
No ale ja lubię takie durnowate poczucie humoru.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

aleksy pisze: 10 lis 2025, 16:50 czy ktoś na Ślizgawce też uważa, że Patrycja jest najlepszą postacią
+1, od znerfeienia Darka w s4
aleksy pisze: 10 lis 2025, 16:50 czytałem wypowiedzi twórców o "silnej postaci kobiecej", spodziewałem się tragedii
generalnie promocja przed s1 to był dramat, i trailery i wszelkie "zapowiedzi" ale chyba nie wiedzieli tam w C+ w jaki target celować
aleksy pisze: 10 lis 2025, 16:50 Zbyt cukierkowa ta amerykańska
coś w tym jest
aleksy pisze: 10 lis 2025, 16:50 minusem serialu jest ten pedał Adam. Kurwa, jak ja bym chciał, żeby spoiler
no ja już pisałem nawet że Jim ver 1
mas pisze: 13 lip 2024, 13:59Skasowałby lamusa
i
Spoiler
mas pisze: 09 lis 2022, 10:58 i o ile odpalenie po pierwszym sezonie JIma nr 1 (zapewne niezamierzone) mogło przynieść fajny plot-twist względem USi nadać historii Pam PL tragikomicznej relacji z chłopakiem, tak wprowadzenia Jima 2 który dosłownie wchodzi w buty 1 i jest jeszcze większą bezpłciową ciamajdą i lamusem wykreowaną z logarytmu na podstawie studenciakixd (bez humoru, charyzmy czy innych cech osobowości, płaczącym tylko że czegoś nie wypada) , to jeszcze wprowadza jakąść chujową relację, gdzie z 1 strony niewaidomo o co chodzi, z 2 spłyca postać Pam z osoby z niuedanego związku do chętnej nabicie się na dowolny bolec w biurze w jej przedziale wiekowym
moore pisze: 10 lis 2025, 17:23 A Michał? Przecież to tragedia
i tak i nie, ma swoje momenty, imo w większości jest napisany dobrze, tzn te sceny które źle ogląda się takie mają być, probleem podejrzewam jest że Polak nie jest Stevem Carrellem by trzymać spójność tak absurdalnej postaci; zwłaszcza przy przenoszeniu cech charakteru z wersji US 1:1
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
aleksy

Zgadzam się z tą wypowiedzią o Adamie. Mnie ten gość tak wkurwia, że nie jestem w stanie tego opisać słowami. Co za nudny człowiek bez charakteru.
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

mas pisze: 10 lis 2025, 18:12 probleem podejrzewam jest że Polak nie jest Stevem Carrellem by trzymać spójność tak absurdalnej postaci; zwłaszcza przy przenoszeniu cech charakteru z wersji US 1:1
ale właśnie Micheal Scott miał sens. przede wszystkim miał zalety. w jakimś sensie był debilem i chujem, ale potrafił czasem wyjść poza swoją chujowość, można było zrozumieć, że tworzył więź z podwładnymi. można też było zrozumieć, dlaczego został dyrektorem odziału - umiał sprzedawać, lubił występować publicznie.

w polskiej wersji - wydaje mi się - Michał jest po prostu głupi. jego emocje są karykturalne i nie wiadomo skąd się biorą. nic nie umie. jak został szefem? już bym uwierzył bardziej może, że na zachodzie, ktoś taki może zostać managerem - ale w polsce?

wiadomo, że Pati, Darek czy Łuki są przerysowani też - ale w jakiś logiczny sposób. postać Michała jest z dupy.

już ktoś pisał tutaj kiedyś chyba, że powinni z Michała zrobić kogoś bliżej janusza - potencjał komediowy by default, i byłoby to logiczne.
Awatar użytkownika
mas

moore pisze: 10 lis 2025, 18:44 już ktoś pisał tutaj kiedyś chyba, że powinni z Michała zrobić kogoś bliżej janusza - potencjał komediowy by default, i byłoby to logiczne.
a to zgadzam się w 100%, tutaj starano się przenieść postać z US 1:1 kierownika średniego szczebla co totalnie nie pasuje do setupu wersji PL
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

moore pisze: 10 lis 2025, 18:44 powinni z Michała zrobić kogoś bliżej janusza
to by podkopywało sens postaci darka, ale zgoda, że michał jest fatalnie napisany.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
mas

chuj pisze: 10 lis 2025, 18:53 to by podkopywało sens postaci darka
wtedy być może postać byłaby spójna nie próbując w nią wrzucając w nią wszelkich zaściakowych przywar
Awatar użytkownika
aleksy

Jeżeli nowy sezon jest 14 listopada, to oznacza, że wrzucają wszystko na raz czy raz na tydzień po odcinku albo jakoś tak?
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Po trzy odcinki przez cztery piątki, tak jak co roku
Awatar użytkownika
aleksy

Obrazek
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Ej, a jak jest ta benzyna 95 to ją można normalnie tankować?

Wielkie 5 dla niej
Połas

Post autor: Połas »

Miałem okazję zobaczyć już cały 5. sezon i nie wszystko zagrało tak, jak początkowo się spodziewałem. Żeby było jasne, to wciąż jest dobry serial, jednak mam kilka ALE. Przede wszystkim ostatnie dwa sezony były mocno słodko-gorzkie, w nowej odsłonie trochę tego brakuje. Widać to chociażby po postaci Michała, który w pewnym momencie zaczął mówić ludzkim głosem, natomiast w The Office PL 5 otrzymujemy kompletnego kretyna oraz gbura, któremu sperma tak uderzyła do mózgu, że nie widzi niczego poza cycami Joanny Kulig. Tylko brakowało, żeby walił konia do odciny po godzinach w swoim biurze. Jeżeli kogoś denerwował Michał w poprzednich sezonach, to tutaj jest jeszcze gorszy. Aczkolwiek - Piotr Polak w tej roli jest perfekcyjny. Krindż leje się strumieniami.

Mam wrażenie, że trochę się wyczerpuje formuła Darka Wasiaka. Bodaj pierwszy odcinek i później jego spot wyborczy to perełki, ale wiele rzeczy na przestrzeni całego sezonu się zapętla, chociaż w finale znowu ma swoje show. Największym cwelem oczywiście wciąż jest Adam - postać nudna, bez polotu, a jego poprawność i bezjajeczność najlepiej odda odcinek ze sporem o śmieszność 13 posterunku. Niestety, przy młodym Mostowiaku nic do grania nie ma także Asia.

Za to Patrycja - no kurde, to najlepiej napisana postać. Pięknie ewoluuje z sezonu na sezon, dostarczając zarówno beki, jak i pewnej refleksji. Fajnie rozwinął się też Reagan. Łuki z kolei dalej jest Łukim, za co props, ale też bardzo się cieszę, że więcej czasu ekranowego dostał Seba. Uwielbiam tę postać. W tym sezonie będzie można podziwiać jego raperskie umiejętności :lol: No i ciekawy jest nowy pracownik, informatyk introwertyk, chociaż zdecydowanie za mało go na ekranie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja jeszcze nie oglądałem, pewnie jutro siądę do tych 3 odcinków - ale podbijam że Patrycja najlepsza postać. Co ciekawe bo chyba w 1 sezonie była dla mnie mega chujowa
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Połas nie zachęcił :D
Ale imo 3 i 4 sezon to pik tej produkcji
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

nawet zaśmiane kilka razy
Śnieg Garbatym Nosom
Połas

Post autor: Połas »

FLoo pisze: 14 lis 2025, 16:31 Połas nie zachęcił :D
Ale imo 3 i 4 sezon to pik tej produkcji
Nie no, bawiłem się dobrze podczas seansu! Cały sezon takie 7/10 dla mnie. Po prostu Michał w chuj irytuje (chociaż scena z Dyblikiem będzie mocna xD), ale dla Pati, Darka 69 i Seby warto :D
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ja już też zacząłem, bo uznałem że to jedyny aktualnie serial, na który nie będę czekał aż się skończy sezon tylko będę oglądał zaraz jak wrzucą, no i taka średniawa te odcinki (pierwszy najlepszy), ale oczywiście wierzę w nich i widzę potencjał na rozkręcenie się niektórych wątków w tym sezonie.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

Połas pisze: 14 lis 2025, 3:50 Miałem okazję zobaczyć już cały 5. sezon i nie wszystko zagrało tak, jak początkowo się spodziewałem. Żeby było jasne, to wciąż jest dobry serial, jednak mam kilka ALE. Przede wszystkim ostatnie dwa sezony były mocno słodko-gorzkie, w nowej odsłonie trochę tego brakuje. Widać to chociażby po postaci Michała, który w pewnym momencie zaczął mówić ludzkim głosem, natomiast w The Office PL 5 otrzymujemy kompletnego kretyna oraz gbura, któremu sperma tak uderzyła do mózgu, że nie widzi niczego poza cycami Joanny Kulig. Tylko brakowało, żeby walił konia do odciny po godzinach w swoim biurze. Jeżeli kogoś denerwował Michał w poprzednich sezonach, to tutaj jest jeszcze gorszy. Aczkolwiek - Piotr Polak w tej roli jest perfekcyjny. Krindż leje się strumieniami.

Mam wrażenie, że trochę się wyczerpuje formuła Darka Wasiaka. Bodaj pierwszy odcinek i później jego spot wyborczy to perełki, ale wiele rzeczy na przestrzeni całego sezonu się zapętla, chociaż w finale znowu ma swoje show. Największym cwelem oczywiście wciąż jest Adam - postać nudna, bez polotu, a jego poprawność i bezjajeczność najlepiej odda odcinek ze sporem o śmieszność 13 posterunku. Niestety, przy młodym Mostowiaku nic do grania nie ma także Asia.

Za to Patrycja - no kurde, to najlepiej napisana postać. Pięknie ewoluuje z sezonu na sezon, dostarczając zarówno beki, jak i pewnej refleksji. Fajnie rozwinął się też Reagan. Łuki z kolei dalej jest Łukim, za co props, ale też bardzo się cieszę, że więcej czasu ekranowego dostał Seba. Uwielbiam tę postać. W tym sezonie będzie można podziwiać jego raperskie umiejętności :lol: No i ciekawy jest nowy pracownik, informatyk introwertyk, chociaż zdecydowanie za mało go na ekranie.
kurwa daj to w spoiler ziomek, cały 5 sezon nam opowiadasz bez opamiętania
@moderacja dajcie warna temu gagatkowi, tak nie można
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

ja pierdole drugi odcinek :lol: :bowdown: nie wiem czy miałem bekę dosłownie przez cały odcinek wcześniej w tym serialu, a konkurencja jest spora, 10/10 dla mnie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

też nie możecie włączyć napisów w aplikacji c+?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
ODPOWIEDZ