[serial][Netflix] Wiedźmin (2019 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Wiedźmin
Oglada ktoś to gówno jeszcze dalej? 4 sezon trzyma chujowy poziom poprzednich
-
Bisclavret
Mój ziomek co lubi sobie obejrzeć coś z absolutnego szamba kinematografii mówi że pierwsze 4 odcinki poziom Hallmark, dalej jest sporo lepiej.
Nie jest sporo lepiej. Xena księżniczka jest grane równo od początku do końca. Aha, jest nawet długi epizod mjuzikalowy.
Nie wiem czemu i jak przez to przebrnąłem.
Nie wiem czemu i jak przez to przebrnąłem.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
-
Bisclavret
No ok, zastrzegał że po prostu mógł podświadomie przyjąć konwencję absolutnej chujni i czerpać rozrywkę z poruszania się w tej stylistyce
tak się rozprawił z tym, że nawet nie włączam, obejrzałem sobie tylko solówkę
Spoiler
bonharta ze szczurami
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Że ktoś to jeszcze kurwa ogląda. XD
Obejrzałem dwa sezony i finito. Hatfu na tę sukę co to reżyseruje.
Obejrzałem dwa sezony i finito. Hatfu na tę sukę co to reżyseruje.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
- yungXpaproch
tak samo, po obejrzeniu drugiego chyba nawet nie w całości już sobie głowy nie zawracałem
no drugi gówno obesrane, też odpadłem w tym momencie, a 3 ponoć gorszy jeszcze więc umiarkowany props pewnie dlatego że to wtedy dobili do dna
Pierwszy sezon był według mnie jeszcze ciekawy, ale drugiego nawet nie udało mi się przemęczyć - jak widzę co się odjebało i w którą stronę to hhurwa poszło to dobrze się stało.
aka anthony hotbeats / skwer represent
- IllEisenheim
Też włączyłem tylko solówkę Bonharta ze szczurami #niech gra muzyka. Zobaczyłem tych szczurów i zamiast jakiś łajz, brudasów, ćpunów, wyrzutków to ekipę Wojtka Sokoła z na wspólnej albo bananowych dzieciaków z Chmielnej. Tak cieszę się, że wyłączyłem to gówno po 2 sezonie. Przeczytałem wszystkie książki i nigdy nie wróciłem do całych odcinków. Bonhart też jakiś taki za mało zwyrodniały jak na moje wyobrażenie 
-
genocidegeneral
ja nie rozumiem idei brania jakiegoś źródła tylko po to, żeby na nie nasrać
napisz se ruro rozgwintowana scenariusz oryginalny, bo do poprawiania wędkarza to ty za głupia jesteś, postacie kobiece też sapek pisał lepiej, bo mężczyźni są lepsi nawet w feminizm
Niestety jestem na tyle psychofanem wiedźmina, że sie katuje i to oglądam.
Spoiler
ale kurwa bodajże 6 odcinek tego sezonu gdzie yennefer walczy z czarodziejami przeciwko Vilgerfortzowi to jakiś pierdolony harry potter.
Bonhart, wysoki zylasty z rybimi oczami. ani nie jest wysoki bo w serialu wszyscy są jego wzrostu, ani nie ma rybich oczu. Ja rozumiem, że to nie musi być 1 do 1, ale ani ta postać nie jest obrzydliwa jakoś specjalnie jak bonhart, ani sensowna. Jakaś scena jak w barze kłóci się z 4 gostkami i na koneic ich uśmierca, a jeden w momencie jak wie że umiera pomaga mu dać wskazówki żeby po chwili umrzeć jest tak głupia, że chyba kurwa blanka lipińska lepszy scenariusz pisze.
miałem ciary i chyba na trzeźwo więcej do tego nie usiądę.
Bonhart, wysoki zylasty z rybimi oczami. ani nie jest wysoki bo w serialu wszyscy są jego wzrostu, ani nie ma rybich oczu. Ja rozumiem, że to nie musi być 1 do 1, ale ani ta postać nie jest obrzydliwa jakoś specjalnie jak bonhart, ani sensowna. Jakaś scena jak w barze kłóci się z 4 gostkami i na koneic ich uśmierca, a jeden w momencie jak wie że umiera pomaga mu dać wskazówki żeby po chwili umrzeć jest tak głupia, że chyba kurwa blanka lipińska lepszy scenariusz pisze.
miałem ciary i chyba na trzeźwo więcej do tego nie usiądę.
Raz wódzina, raz na witaminach
-
nobezprzesady
Sieknąłem sobie czwarty sezon na jednego strzała i całkiem mi się podobało, z plusów największych:
- fajnie sobie radzi ten nowy aktor jako Geralt,
- super kreacja Leo Bonharta, Regis i Milva także fajnie wypadli,
- bardzo ładnie zarysowany wątek Nimue został, czekam na rozwinięcie w kolejnym sezonie,
- o ile główny wątek i wszystko, co z niego wypływa, są zbyt suche i zbyt sztampowe, to te poboczne walki z potworami (cmentarz, bagno, walka na moście) świetnie wyglądały,
- nadal na tyle dużo w tym oryginału, że da się obejrzeć i czerpać przyjemność, jak się lubi oryginał.
- fajnie sobie radzi ten nowy aktor jako Geralt,
- super kreacja Leo Bonharta, Regis i Milva także fajnie wypadli,
- bardzo ładnie zarysowany wątek Nimue został, czekam na rozwinięcie w kolejnym sezonie,
- o ile główny wątek i wszystko, co z niego wypływa, są zbyt suche i zbyt sztampowe, to te poboczne walki z potworami (cmentarz, bagno, walka na moście) świetnie wyglądały,
- nadal na tyle dużo w tym oryginału, że da się obejrzeć i czerpać przyjemność, jak się lubi oryginał.