Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
-
VerminatorX
Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Co jak co, ale wydaje mi się kiepskim pomysłem czerpanie opinii na tematy geopolityczne od przechlanego czynszojada z depresją.
w ogóle 2rzyn na feacie, diss o nazwie Cherry Flokk i droga do wywiadów w Czwórce otwarta
to kurwa forum rap, nie wizaż
Numer o reakcji na wywiad z Mesem w Czwórce i o płycie, ale najpierw pół filmiku o tym żeby kupować jego album, pakiety z tiszertem i w ogóle jak nie masz pomysłu na prezent na święta to kup płytkę mordziu, radzę się spieszyć bo niedużo zostało
Heaterzy tylko z anonimowych kont piszą heh
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Ja pierdole jaki ten Boomer Raz to jest dziad stary zaniedbany
jeszcze troche to będzie jak ten siwy memowy dziadek ze srającą miną
- marmolad_k2
Jeśli go stać, niech pójdzie do dentysty raz

najważniejsze to być szczęśliwym z samym sobą mordo

Poprawione #teammes
https://soundcloud.com/redsunrisingpl TO NIE JEST HIPHOP
- marmolad_k2
Im więcej słucham tej płyty, tym mniej mi się podoba 
Dorobiono Mesowi łatkę szaleńca (już nie kandydata), a tymczasem on nagrał swój chyba najbardziej wyważony album, nawet bez takich zwyczajnych mesowych odlotów raz po raz - co jak na cały background i historie towarzyszące powstawaniu tej płyty zaskakuje bardzo.
Zamiast obsmarowywania nieprzyjaciół są raczej pojedyncze prztyczki z dystansu, stonowane, bez większego rozemocjonowanego pierdolenia - co wpisuje się w DOJRZAŁOŚĆ Mesa na tym albumie.
Co w chuj ważne - to FLOW w końcu znowu płynie. Buszki (ciekawe czy z magnezem czy bez) chyba dały więcej luzu, bo ewidentnie jest tu wyjście poza szufladę w jaką wpadł gdzieś robiąc Rapersampler. Teraz za to jest energia i świeżość, więcej stylu.
No i kurwa co znowu zaskakuje - momentami słyszę tu i Mesa z Zapisków i Mesa z Zamachu. Rzadki przypadek gdzie mimo tak ogromnego upływu czasu nadal jesteś w stanie powiedzieć, że to cały czas jest to. Jedni rzępolą ("tede skończ skrzeczeć"), inni tracą tembr głosu, a tutaj jakoś tego nie dostrzegam.
Zamiast obsmarowywania nieprzyjaciół są raczej pojedyncze prztyczki z dystansu, stonowane, bez większego rozemocjonowanego pierdolenia - co wpisuje się w DOJRZAŁOŚĆ Mesa na tym albumie.
Co w chuj ważne - to FLOW w końcu znowu płynie. Buszki (ciekawe czy z magnezem czy bez) chyba dały więcej luzu, bo ewidentnie jest tu wyjście poza szufladę w jaką wpadł gdzieś robiąc Rapersampler. Teraz za to jest energia i świeżość, więcej stylu.
No i kurwa co znowu zaskakuje - momentami słyszę tu i Mesa z Zapisków i Mesa z Zamachu. Rzadki przypadek gdzie mimo tak ogromnego upływu czasu nadal jesteś w stanie powiedzieć, że to cały czas jest to. Jedni rzępolą ("tede skończ skrzeczeć"), inni tracą tembr głosu, a tutaj jakoś tego nie dostrzegam.
-
schizoid91
Powiem tak, podobał mi się Biały Tunel, to i podoba mi się Bukowski tzn. zjebaństwo Mesa 
- Haczapurjan
https://radiokampus.fm/podcasty/magazyn ... diu-kampus
Jest już wczorajsza rozmowa. Przesłuchałem na słuchawkach jednocześnie sprzątając na chacie i uprzedzając pytania - nie pojawił się temat beefu z Tedolfem
Jest już wczorajsza rozmowa. Przesłuchałem na słuchawkach jednocześnie sprzątając na chacie i uprzedzając pytania - nie pojawił się temat beefu z Tedolfem
To, że Tede pchnął swojej epki więcej, to nawet nie dziwi, w końcu zawsze był dużo popularniejszy, a i kanał promocyjny dzięki Stanowskiemu ma potężny, ale że jakieś Shellery przegoniły Mesa, to już spora niespodzianka.
- Oportunistycznyebaka
E tam, Sheller buduje od lat jakąś pozycję i regularnie z płyty na płytę podbijał ilość słuchaczy. Mes niestety jest na mocnym aucie i gdyby nie ten beef myślę, że byłoby jeszcze gorzej. Ale cóż, z tej listy jest najlepszym raperem i od zawsze nie idzie to z ilością, dla przykładu generyczny i nudny Avi - 4.
Beka jak na samym początku redaktor pyta o coś TEGO TYPU XDHaczapurjan pisze: ↑08 lis 2025, 11:57 https://radiokampus.fm/podcasty/magazyn ... diu-kampus
Dziwny odbiór, bo z jednej strony muzycznie w mój gust, bity na propsie, Mes faktycznie łączy pewne swoje najlepsze cechy i całkiem dobrze się tego słucha. Ale nawet z wyłączonym filtrem:|jebać typa| ciężko przebrnąć przez niektóre numery nie myśląc czasami, że autor jest nieco odklejony na swój sposób i plasuje się gdzieś między Korwinem, a dokorem Napierałą. Generalnie ciekawie się słuchało, warto było sprawdzić 2-3 razy, ale jakoś specjalnie wracał nie będę.
Apteka spoko, choć mam tam wrażenie, że tam, ten refren aaappteeka jest zafałszowane w opór, kłuje, a z drugiej strony ma to jakiś swój urok.
Apteka spoko, choć mam tam wrażenie, że tam, ten refren aaappteeka jest zafałszowane w opór, kłuje, a z drugiej strony ma to jakiś swój urok.
ja wgl dobrze widzę, że na geniusie jeszcze z połowa kawałków nie ma tekstu spisanego? 
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- gods bidness
To znaczy, że połowa już ma spisany? Szklanka do połowy pełna, kolego.