Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Ta płyta zyskałaby jakby tak jak u Kubana ostatniego podzielić ja na dwie kategorie: płyta rapowa i płyta funkową/jazzowa/meskograniowa
I osobno słuchać dwóch takich playlist, żeby ten mroczny klimat nie mieszal się z Daj mi babe nie lewaczke nie polke
I osobno słuchać dwóch takich playlist, żeby ten mroczny klimat nie mieszal się z Daj mi babe nie lewaczke nie polke
- scam_sakawa
tak, ale Mes jest raperem, który życzy sobie, żeby słuchacz skupił
się na wszystkim, słowach też
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
ocb z tym ze raper nawija o jaraniu i to jest jakies krindzowe, bo nie za bardzo chyba czaje? doslownie cala ta muzyka na tym wyrosla
chyba ze chodzi wam o sama forme czy cos, mam na mysli to, ze wiekszosc raperow na swiecie czy to starszych czy mlodszych czesto nawija o szeroko pojetych uzywkach no i jaranie raczej ma szczegolne miejsce generalnie w hip hopie
chyba ze chodzi wam o sama forme czy cos, mam na mysli to, ze wiekszosc raperow na swiecie czy to starszych czy mlodszych czesto nawija o szeroko pojetych uzywkach no i jaranie raczej ma szczegolne miejsce generalnie w hip hopie
- scam_sakawa
Jak robisz z siebie naczelnego hustlera alkoholowego i gardzisz palaczami, którzy mają podkrążone oczy, a potem robisz z siebie naczelnego stonera to jesteś nieco żenujący.
Nie ma nic złego w zmianie poglądu, ale można czegoś po prostu nie lubić, a nie mówić, że palacze to zajebane mułem łby i gardzić trawą, żeby parę lat później palić nałogowo.
Nie ma nic złego w zmianie poglądu, ale można czegoś po prostu nie lubić, a nie mówić, że palacze to zajebane mułem łby i gardzić trawą, żeby parę lat później palić nałogowo.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Chodzi o to że całe życie jebał po jaraniu i wychwalał chlanie, polecam kawałek z lehem
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
ok ja kminie ten motyw, wiec chodzi ogolnie bardziej o hipokryzje i zenujacy zwrot w te strone niz sama krytyke nawijki o jaraniu, czaje - odnioslem po prostu inne wrazenie z poprzednich postow niektorych:P
tez inna sprawa ze na pewno mozna z wieksza klasa cos nawinac o dragach niz robic z tego cala swoja osobowosc co nie, w koncu gosc nazwal doslownie swoja wytwornie alkopoligamia
tez inna sprawa ze na pewno mozna z wieksza klasa cos nawinac o dragach niz robic z tego cala swoja osobowosc co nie, w koncu gosc nazwal doslownie swoja wytwornie alkopoligamia
Ogólnie nie lubię Mesa (to dzisiaj chyba standard, kiedyś nie) i jego twórczości (to nigdy nie był standard), żadnego z jego dotychczasowych albumów nie słucham, nie jarałem się jak wychodziły, wracam ewentualnie do pojedynczych numerów, uważam że skompromitował się w trakcie beefu, ALE jednocześnie ten krążek jest kapitalny niestety. Teksty tradycyjnie pretensjonalne i mało ciekawe, z wyjątkiem pojedynczych linijek, natomiast muzycznie to po prostu znakomita rzecz, w moim przekonaniu po raz pierwszy od niego.
Nie nudna, nie wymuszona, nie "eksperymentalna", ale tak na pół gwizdka. Być może musiał po prostu zupełnie odpiąć wrotki, żeby jak robi numer typu Wu Tang wyszedł mu zajebisty, pełnokrwisty numer typu Wu Tang, jednocześnie przełamany wbijającym się w pamięć po pierwszym odsłuchu śpiewano-skandowanym motywem ("Detroit"). Bo do tej pory te jego wycieczki to były jak polska kuchnia tajska - może i trochę d'n'b czy czegoś innego, ale takiego jak czysta woda, nieinwazyjnego.
Cierpię bardzo, że mi się podoba płyta z takim tytułem, ale niestety tak jest.
Nie nudna, nie wymuszona, nie "eksperymentalna", ale tak na pół gwizdka. Być może musiał po prostu zupełnie odpiąć wrotki, żeby jak robi numer typu Wu Tang wyszedł mu zajebisty, pełnokrwisty numer typu Wu Tang, jednocześnie przełamany wbijającym się w pamięć po pierwszym odsłuchu śpiewano-skandowanym motywem ("Detroit"). Bo do tej pory te jego wycieczki to były jak polska kuchnia tajska - może i trochę d'n'b czy czegoś innego, ale takiego jak czysta woda, nieinwazyjnego.
Cierpię bardzo, że mi się podoba płyta z takim tytułem, ale niestety tak jest.
teraz jeszcze mi się przypomniało co wzbudziło moje zażenowanie w piątkowy wieczór kiedy położyłem przed sobą 3 cedeki, które tego dnia sprawdzałem: P8M, Tedego i Mesa - ten jebany digipack, który porwał mi się przy wyciąganiu książeczki. Zawsze go za te jebane digipacki hejtowałem i chuj mu za te digipacki w dupe. No i za podpis czarnym markerem na ciemnej okładce. PsychoLandlord przyoszczędził i na opakowaniu i na markerze.
- Haczapurjan
Są na tej płycie jakieś grube pociski na Stasiaka, Witka czy Olka ?
nuuuuuuda fchuj, 0 zajawy jedynie los nie chciał inaczej
Hyphap! |
|
- Haczapurjan
https://podcasty.polskieradio.pl/trojka ... orka,11543
Najnowszy wywiad z Mesem (28.10.2025), zaczęli po północy. Fajny format i jest klimacik
Najnowszy wywiad z Mesem (28.10.2025), zaczęli po północy. Fajny format i jest klimacik
Są pytania o beef?
- Haczapurjan
Ciekawe czy przed każdą rozmową zastrzega sobie, że ma nie być pytań o beef
Jeśli tak to to jest obsrana zbroja a nie wersy o biciu się lirycznie
Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Jeśli tak to to jest obsrana zbroja a nie wersy o biciu się lirycznie
Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Na płycie też są dissy a mes wybrał taki rodzaj promocji na plecach tede jaki wybrał, wiec te tematy chciał nie chciał łącza się ze sobą (a przy okazji został z tych pleców mocno spierdolony jak z tego konia ze stajni z the fresh)Haczapurjan pisze: ↑28 paź 2025, 14:54„Bukowski” jest główną osią programu, dlatego wrzuciłem do tego wątku. Ale jeszcze całości nie przesłuchałem
- Haczapurjan
Ten Michalczewski to "dziennikarskiego" szlifu nabierał w TV Republika czy na Czerskiej? Dawno nie czytałem tak pasywno-agresywnych, nienawistnych artykulików xD
https://glamrap.pl/nowa-plyta-mesa-wywo ... sluchaczy/

https://glamrap.pl/nowa-plyta-mesa-wywo ... sluchaczy/

nie, po prostu glamrap sterowany przez flejtucha, przecież odkąd beef wybuchnął to same artykuły, które bezczelnie uderzały w Mesa
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- przedszkolanek
że nie dał tytułu "nowa płyta Tego Typa Mesa ciągnie fleta"
Ten stulajuarz pruje się dla sportu i wciska te infantylna gadkę licealisty zajaranego prawicą przy każdej możliwej okazji zupełnie jak ten pies pisowski klaczek pare lat temu. ha-tfu