Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
No Apteka jest mocna przy pierwszym zderzeniu, jak pierwszy raz usłyszałem ten refren Apteeeka apteka Apteeeka to prawie z łóżka spadłem ze smiechu
-
superstraight
aurora pachnie ladniej od diora
auroraaaa od diora diora diora
apteka aptekaaa
to jest kurwa rap czy co to kurwa jest bo juz lepiej mlody matczak rymuje na dissie dla beki na krychowiaka
auroraaaa od diora diora diora
apteka aptekaaa
to jest kurwa rap czy co to kurwa jest bo juz lepiej mlody matczak rymuje na dissie dla beki na krychowiaka
- gods bidness
xD
Kumacie typa?
Z telefonu. Na ripicie. Epitafium.
- Haczapurjan
Chodziło o wypłoszenie dzików i innych grzybiarzy?superstraight pisze: ↑25 paź 2025, 20:52 Bylem dzis na grzybach, z telefonu w kieszeni na ripicie lecialo epitafium
Aurora lepsza od dioradioradiora
Ore ore ore amore
Apteka apteeeeeka aptekaaa apteeeka
Ore ore ore amore
Apteka apteeeeeka aptekaaa apteeeka
kurwa Wini całą zwrotke tak za bitem goni, że japa mi się uśmiecha, a ten refren jest w swojej prostocie genialny 
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- gods bidness
Ale tekst Wini dobry napisał.
no ja tego nie neguję, aż zaskoczony byłem jak tekstowo fajnie dał, ciężko mi go traktować inaczej niż takiego pociesznego grubaska, który jeździ autem i gada z innymi co chwile śmiejąc się ze swoich żartów, więc zaskoczył na plus
Ja pierdole, chłop co na grzyby poszedł i z komóreczki sobie słuchał Tedegosuperstraight pisze: ↑25 paź 2025, 20:52 co wy piszecie, jaka najlepsza plyta. Bylem dzis na grzybach, z telefonu w kieszeni na ripicie lecialo epitafium (kilkukrotnie)
wracajac na baze dla beki wlaczylem utwor o jakze wymownej nazwie "APTEKA". Przeciez tego sie kurwe nie da sluchac xd, wy jestescie pierdolnieci czy o co chodzi? potem dla jeszcze wiekszej beki kliknalem oba dissy od tego typa zeszczalem sie w spodnie, to jest jakis absolutnie niesmieszny zart.
Dziś prawie nie słuchałem bo jednak wolę katowac epitafium, ale czasem dla odmiany puszczam bukoskiego i dalej jest git
Jakiś czas temu wróciłem do kiedys uwielbianych przeze mnie kandydatów i na love odpuściłem. Źle w chuj się tamto pretensjonalne gówno dla studenciaków zestarzało. W świetle tych faktów stwierdzam że Bukowski to top3 mesa solo razem z zapiskami i zamachem (ciekawe czy sprawdzę kiedyś jak się zamach zestarzał, trochę się boje)
2cztery7 dalej jest git
Jakiś czas temu wróciłem do kiedys uwielbianych przeze mnie kandydatów i na love odpuściłem. Źle w chuj się tamto pretensjonalne gówno dla studenciaków zestarzało. W świetle tych faktów stwierdzam że Bukowski to top3 mesa solo razem z zapiskami i zamachem (ciekawe czy sprawdzę kiedyś jak się zamach zestarzał, trochę się boje)
2cztery7 dalej jest git
"My" da się dalej słuchać bez żenady na pewno, ponadczasowy kawałek
Ostatnio słyszałem track z Zeusem i nie było tak źle, a nie trawie go bo jest on dla mnie przeciwieństwem tego czym powinien być raper, jakimś takim grzecznym łagodnym typem, pewnie chodzi o barwę głosu i spokojne flow, do tego twarzowe też się należy
-
nobezprzesady
Jeszcze z luźnych uwag, to warto zauważyć niezwykły kunszt raperski przejawiający się umiejętnością znalezienia rymu do orange xd
- marmolad_k2
Eminem byłby dumny.
Ostatnio ze względu na beef odpaliłem sobie parę starych albumów Tedego i Mesa. I jeśli chodzi o tego drugiego to wszystkie albumy się dobrze zestarzały od Flexxipu, przez 2cztery7, solowe aż do Białego Tunelu (w sensie "Rapersampler" jeszcze gut, "Biały Tunel" już szajs). Ale "Bukowski" jest tak dobry, że spokojnie wjeżdża do top 3 dyskografii. Rzępolak zaskoczył bardzo pozytywnie.Karleone pisze: ↑25 paź 2025, 22:21 Dziś prawie nie słuchałem bo jednak wolę katowac epitafium, ale czasem dla odmiany puszczam bukoskiego i dalej jest git
2cztery7 dalej jest git
nie słuchałem ale strzelam w ciemno że zrymował to z "oręż"
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
poręcz
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
- gods bidness
jade se nad wode przez Nieporęt
- gods bidness
Zajebisty ten bit w dej kobiete
Dodano po 45 minutach 46 sekundach:
Nie no zajebiście brzmi ten album. Mix i mastering czasem nie dowozi, np. w Jesse wiele walk, gdzie ten wokal zbyt dynamiczny i szumiący. Są ze dwa skipy ale w całości bardzo dobra płyta. Mes też dowozi. Co do wrzucenia dissów, to suka pasuje do albumu, samica psa już lepiej było nie wrzucać. Remix ksywy lepiej mi siedzi niż oryginał
Trochę mi albumu Commona to przypomina, tylko więcej brudu. Aż chce się zdjąć adidasy i założyc płaszcz i sztyblety.
Dodano po 45 minutach 46 sekundach:
Nie no zajebiście brzmi ten album. Mix i mastering czasem nie dowozi, np. w Jesse wiele walk, gdzie ten wokal zbyt dynamiczny i szumiący. Są ze dwa skipy ale w całości bardzo dobra płyta. Mes też dowozi. Co do wrzucenia dissów, to suka pasuje do albumu, samica psa już lepiej było nie wrzucać. Remix ksywy lepiej mi siedzi niż oryginał
Trochę mi albumu Commona to przypomina, tylko więcej brudu. Aż chce się zdjąć adidasy i założyc płaszcz i sztyblety.