[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Malloy »

Ciekawe @Haczapurjan czy kiedyś rozstrzygniemy nasz zakład w końcu :lol: c'man y'all beef is on, ale dissu nie ma a runda tres zostawiła niedosyt
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Malloy pisze: 25 paź 2025, 0:45 Ciekawe @Haczapurjan czy kiedyś rozstrzygniemy nasz zakład w końcu c'man y'all beef is on, ale dissu nie ma a runda tres zostawiła niedosyt
A jaki Ty w ogóle miałeś copywriterski pomysł na tytuł, bo już nie pamiętam? Pamiętam jedynie, że ja wyszedłem z „Hyclem”
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

Sprawdź to, potem będzie trudno się wycofać,
może se gdzie indziej wroga znajdź ziom

Tego typu bęc
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Haczapurjan pisze: 25 paź 2025, 0:47
Malloy pisze: 25 paź 2025, 0:45 Ciekawe @Haczapurjan czy kiedyś rozstrzygniemy nasz zakład w końcu c'man y'all beef is on, ale dissu nie ma a runda tres zostawiła niedosyt
A jaki Ty w ogóle miałeś copywriterski pomysł na tytuł, bo już nie pamiętam? Pamiętam jedynie, że ja wyszedłem z „Hyclem”
Twój typ Hycel, mój Psica :lol:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Jedna wielka ptica z tego będzie. Nie zapowiada się, żeby się palił do nagrywania odpowiedzi. Na razie flex na salonach i samozadowolenie
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Obiecal ze nagra i powiedzial "Daje slowo skilla".
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Teraz to już go rozjebie bez kitu, teraz, już nie ma przelewek bez kitu. zjem go w tym beefie, będę go katował, wciągal na kontrę, bomba bomba, bez kitu
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

No i jak panowie? Kto wygrał beef? Nie słuchałem jeszcze ani płyty Mesa, ani epki Tedego, ani Pr087emu, ale widzę, że odbiór epitafium dość chłodny. Więcej się pisze o tym że Mes przegrał przez swoją artystyczną impotencję niż, że Tede wygrał, bo nagrał jakieś niebywałe dissy.

Przesłuchałem tylko kawałek z Millerem i nawet może być, ale jednak Tede jest dla mnie chyba stracony jako twórca, bo nawet jakby miał jakieś mordercze linijki (a nie ma), to i tak z tym jego zniszczonym zabiedzonym cienkim głosikiem delivery jest tak marne, że nie sprzedałby nawet najbardziej wymyślnych linijek.

Tu wielu pisało, że im szkoda Mesa, że taki wpierdol zbiera od życia z każdej strony. Mi właśnie bardziej szkoda Tedego, bo stracił swój oręż w postaci głosu i stał się asłuchalny, nudny, nieciekawy. Cała nadzieja w AI, że mu w studiu jakoś to podkręcą i będą imitować jego głos z prime'u.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

gods bidness pisze: 25 paź 2025, 9:31 odbiór epitafium dość chłodny.
Wśród dwóch osób.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

No przecież wiadomo kto wygrał ten beef.
To czy wygrał Tede czy przegrał Mes jest nieistotne, bo drugie stwierdzenie pociąga i tak pierwsze.

Odstawiając na chwilę na bok kwestie skilli w tym beefie to beef to nie tylko skille, ale też energia, agresja i w ostateczności to, jak odbiera beef społecznośc. No i tutaj nie jest nawet blisko. Mes wyszedl po prostu na idiote, a Tede paroma ruchami zamknął beef.

A czysto rapowo imho i tak lepszy Tede, choć rozumiem po drugim przesłuchaniu zazwyczaj, ale przynajmniej nei czuje żenady, jak gdy słyszę o formatach niedostępnych dla mnie, dziadkach spod Grunwald, czy naszczczaniu na materac
Awatar użytkownika
gods bidness

Zaraz zacznę przesłuch. Zacznę od epitafium.
Awatar użytkownika
LuvSic

Post autor: LuvSic »

Szfarny wrzesień piękności sprawa na tym bicie jak z czasów smarki lysonzi wena vnm :oops:

Mes zezłomowany okrutnie i nie jest w stanie imo tego odwrócić chyba że ma nagranie jak wieprz dosłownie opierdala bele poznaniakowi i nagra pod to giga wypas diss
Haqs

Post autor: Haqs »

2rzyn spotyka mesa podbija i mowi sluchaj zajebista ta twoja nowa plyta nawet kupilem ja!
Na to mes:
Aaaa to ty...
Awatar użytkownika
gods bidness

Póki co największą zaletą tej epki jest to, że trzy kawałki są znane i je można zeskipować i szybciej dojść do końca.

A nie, nawet pięć jest. Zapomniałem że on trzy na raz wydał. :)
Awatar użytkownika
Karleone

A nawet 6 byku
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Dla mnie od zawsze najważniejsze były podkłady, cała reszta na drugim, dlatego płytę Mesa będę chciał mieć na pewno, ale Epitafium myślę też, obydwie zrobią robotę słuchane na drodze i o to cho. Dodatkowy bonus wleci za całą otoczkę, posting ślizgawkowiczów, tygodnie odświeżania tematu, wyśmiewanie przydupasów na czwartkowych lajwach, wspaniała pogoda późnego lata i wczesnej jesieni, gdzieś tam w tle Bedoes zapierdalający helikopterem po niebie i kurwa Wini - performer :lol: same plusy normalnie.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Karleone

What a time to be alive
Awatar użytkownika
gods bidness

Ok, epka przesłuchana. Zaraz się przejdę do tematu o tej epce wydać na niej wyrok, ale póki co odniosę się do beefu. Tede wygrał przez indolencję rywala. Bardziej Mes przegrał niż Tede wygrał. W ogóle niebywałe jak wielki Mes popełnił błąd rzucając się na Tedego nie mając na niego kompletnie nic, ani nie mając umiejętności nagrywania kawałków. Jakiś Żulczyk mówi, że on (i wielu innych pisarzy, a z raperów przykładowo Eminem) bierze się za to jak za normalną pracę na etacie. Siadają przy biurku na ileś tam godzin, niekoniecznie osiem, i dzień w dzień piszą, tworzą.

Mes jak widać tego nie umie, a to w beefie z Tede podstawa. Nie dlatego, że Tede taki dobry w tych dissach obecnie, ale dlatego, że on jak się uczepi to będzie międlił teraz tego Mesa przez lata. Tak jak to było z Onarem, Peją itd. Jeszcze z tym Onarem, to sam sobie go wybrał, droczył, pognębiał, wyśmiewał, aż po kilku latach odpuścił. Ale z Mesem jak z Peją - Tede nie może zdzierżyć, że ten Mes się przyczepił i go w ogóle zaatakował. I o ile Peja, to obsesyjne wracania do tematu obsesyjnego Jacka w postaci tylko śmieszków i niewinnych zaczepek, bo to Peja, o tyle Mes to taki wygodny rywal do bicia, że go można bezkarnie przez lata gnębić, co Tede pewnie będzie robił, bo taka już jego psychopatyczna maniakalno-obsesyjna natura.

Chciałeś, to masz.

A teraz idę ocenić pipitafium.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

gods bidness pisze: 25 paź 2025, 11:16 Jakiś Żulczyk mówi, że on (i wielu innych pisarzy, a z raperów przykładowo Eminem) bierze się za to jak za normalną pracę na etacie. Siadają przy biurku na ileś tam godzin, niekoniecznie osiem, i dzień w dzień piszą, tworzą.
żulczyka nie czytam, no ale w przypadku eminema słychać tego efekty. maszynowa sraka

jeśli to ma być nagie rzemiosło bez jakiegoś natchnienia twórczego, bez jakiejś chwili uniesienia, niczym nieskrępowanej potrzeby wyrażenia się - to bez kitu czym to się różni od wysrywów sztucznej inteligencji? jebać takie podejście.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

chuj pisze: 25 paź 2025, 11:17maszynowa sraka
ja takie samo zdanie mam o twórczości zulczyka
Obrazek
ODPOWIEDZ