GTA - odpalam podjarany u chrzestnego [*] na playstation1, OGROMNE rozczarowanie że to jest w 2d (musiałem już kiedyś widzieć gta 3/vc)Rymekk pisze: ↑24 lip 2025, 2:57 GTA - wychodzi na to, że jak sięgne pamięcią, to była pierwsza gra w jaką grałem na prawilnym kompie jak wpadłem do kuzyna, 97, rozjeżdżanie harrykriszna i jeżdżenie czołgiem![]()
GTA London - super klimat, zawsze wole gry osadzone czasowo bardziej w przeszłości/przyszłości. trudna z tego pamiętam.
GTA 2 - na pleju z ziomkiem z sąsiedztwa katowane mocno, przechodzenie misji, zajawa gruba.
GTA 3 - przez ten modern setting wolałem w tamtym okresie Mafia. Graficznie również Mafia.
Vice City - zajebiste, muzyka, autka, miasto
San Andreas - również, ogrom zabawy i CJ i west coast wajb robi swoje
GTA 4 - tu wstyd się przyznać, ale nie grałem, pewnie dlatego, że też zbyt współczesne i jakoś może w tamtym czasie nie miałem zajawy.
GTA 5 - dałem szansę i sztos giera, sporo rzeczy zrobiło na mnie duże wrażenie, świat gry, Trevor, Rockstar jako programiści topka.
I nie wiem, które jest moje ulubione, choć na zdaje mi się że V, w odróżnieniu od starszych jest jakby bardziej sterlnym symulatorem, niż takim arcadowym GTA, choć może to tylko kwestia grafy.
GTA London - 5 minut grałem jak mama dała mi 20zł na gta trilogy z kolekcji klasyki
GTA 2 - tak samo jak wyżej
GTA 3 - kuzyn zgrywa mi na płytke (jeszcze długo przed tym jak kupiłem kolekcje klasyki) pisze na kartce gdzie mam wkleić kraka, ja nic nie ogarniam wklejam we wszystkie foldery jakie są możliwe na windowsie aż poszło. Totalna euforia, później już interesowały mnie tylko gry w których *a można wysiąść z auta?*
GTA VC - ziomek z klatki obok miał, chuj tylko dawał popatrzeć jak gra, przeszedłem z 5 lat temu
GTA SA - najważniejsza gierka w życiu, zainteresowałem się rapem amerykańskim przez radio los santos, samp, granie na serwerach role play w 2009-2016, tysiące godzin, mape los santos znam lepiej niż swojego a nigdy nie przeszedłem singla
GTA 4 - ściągałem z torentów dwa dni na necie 1mb, wyłączanie jakiś usług na windowsie xp żeby podbić fpsy (i to działało). Nie lubie jej, fajna fizyka ale misje to same szczelanie
GTA 5 - wyszła w 2013 a ja wtedy cały czas katowałem w sampa, przeszedłem dopiero w 2025. Najbardziej co mi zapadło w pamięć to w 2017 jak kupiłem na xboxa i sie odbiłem od niej