Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025) [zapowiedź]
nie wiem czy już nie pytałem, ale to chyba pierwsza płyta wydawana przez niego bez stasiaka i witka?
- Haczapurjan
Jest to poświęcenie, na które jestem gotów. Dla prawdziwego artysty - wszystkogods bidness pisze: ↑03 paź 2025, 17:04 Uważam, że każdy kto z góry za to zapłacił może zostać wyruchany na hajs jak kiedyś fani śliwy, belmondo i jeszcze tam kogoś z prawdopodobieństwem 53%.
Wiadomo że nie z wyrachowania, tylko z nieogarnięcia tego typu Meza, który zgubi płytę matkę jak ostatnia sierota. Ale warto było.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2025, 17:11 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
To w ogóle niezła abstrakcja z tą płytą, że Mes bez pomocy jakichś menedżerów, pomagierów ją wytłoczy, a jeszcze przelewy poogarnia, komu co i ile i że niby na poczcie będzie umiał paczki nadać. 
chyba tak, poprzednia Hello Baby była jeszcze wydawana w alkopoligamii przed pokłóceniem się
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
nom - dziś słuchałem trochę tego jego standupu w Opolu i akurat trafiłem na fragment, gdzie chwalił się tym, że nie ogarnia i przykładem była nieumiejętność przyjechania pociągiem do Opola...gods bidness pisze: ↑03 paź 2025, 17:10 To w ogóle niezła abstrakcja z tą płytą, że Mes bez pomocy jakichś menedżerów, pomagierów ją wytłoczy, a jeszcze przelewy poogarnia, komu co i ile i że niby na poczcie będzie umiał paczki nadać.
mes gdzieś mówił że wydaje to kompletnie sam? imo to pójdzie przez jakieś mugo czy coś, piotrek będzię musiał tylko dostarczyć samą płytę bejbimamę matkę, grafiki na okładkę i tyle. ale trzymam kciuki że jednak mes zdecydował się zrobić to sam, bo w tym przypadku byłby dobry kontencik w temacie.gods bidness pisze: ↑03 paź 2025, 17:10 To w ogóle niezła abstrakcja z tą płytą, że Mes bez pomocy jakichś menedżerów, pomagierów ją wytłoczy, a jeszcze przelewy poogarnia, komu co i ile i że niby na poczcie będzie umiał paczki nadać.![]()
Przecież wydanie tego przez Mugo czyli Remola to nastawienie policzka na punche z #umc
Ostatnio zmieniony 03 paź 2025, 21:36 przez Megidox, łącznie zmieniany 1 raz.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Może ma gdzieś w pawlaczu starego laptopa z Windows XP i Nero Burning ROM
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
-
dobryjoint
Odniosę się do ostatniego singla, spoko numer, komentarze na yt żałosne. Przecież Mes takie numery robił już 20 lat temu i to regularnie praktycznie na każdej płycie jest podobny track, nie trzeba nawet dla obrony odnosić się do Białego Tunelu, bo to zupełnie inny lot, a sam numer nie jest żadnym eksperymentem w kontekście Mesa, ale Rondlarze od Tedego i owce które nie znały Mesa i poznały bliżej dopiero przy okazji beefu mają najwięcej do powiedzenia, nie znając w ogóle twórczości Psycho Landlorda. Sam numer przyjemny, takie 6/10, ale szkoda mi go, bo wpadł w infamię jak Tede po beefie z Peją, teraz musi postawić wszystko na jedną kartę i nagrać swoje Elliminati. Z drugiej strony aż tak bardzo mi go nie szkoda, bo sam to zaczął i się odgrażał jak to pogrąży wszystkich co mu zaszli za skórę, a wyszło jak wyszło. Nieważne jak ta płyta będzie dobra, bo już jest skazana na porażkę zarówno finansową i wśród vox populi, i ten beef kompletnie zepsuł mu plany na powrót, jak chce się utrzymać na powierzchni musi nagrać coś co trafi w ogólne trendy a przy jego poczuciu wyższości i artyzmu ciężko będzie o taki ruch, więc możliwe, że Tede zakończył definitywnie mu karierę a Witek i Stasiak mają bekę i piją szampana. Taki mój wysryw na niedzielę.
Ten Typ'22 to był świetny numer, idealny na powrót, God Bless miał mocne linijki ale już za daleki odlot, a potem coś poszło jeszcze bardziej nie tak, i chyba nie ogarnął jaką Tede ma sektę i jak znowu rośnie na popularności przez Kanał Zero, gdzie Mes ma max z 20 wiernych fanów.
Więc albo będzie dalej robił dobrą minę do złej gry i kłócił się z ludźmi na ig, albo jeszcze bardziej się odklei, albo zdecyduje się się ogarnąć i nagrać coś co nie będzie podobać się tylko jemu (najmniejsze szanse).
Ten Typ'22 to był świetny numer, idealny na powrót, God Bless miał mocne linijki ale już za daleki odlot, a potem coś poszło jeszcze bardziej nie tak, i chyba nie ogarnął jaką Tede ma sektę i jak znowu rośnie na popularności przez Kanał Zero, gdzie Mes ma max z 20 wiernych fanów.
Więc albo będzie dalej robił dobrą minę do złej gry i kłócił się z ludźmi na ig, albo jeszcze bardziej się odklei, albo zdecyduje się się ogarnąć i nagrać coś co nie będzie podobać się tylko jemu (najmniejsze szanse).
- erotsreppir
Wydanie płyty u Remika to byłby fikołek ostateczny.
Był taki moment w historii, że Mes przypierdolił się o to w klubie do Eldoki (album "27" bodajże), nazwał go frajerem wydającym płytę za 'poznańskie pieniądze' i prawie doszło do rękoczynów xd
Źródło: wywiad z Eldoką w TNJHH:Rozmowy #3
Spoiler
W kontekście tego, że było ci przykro po słabym przyjęciu „CKCUA", zaskakujące jest, że kolejne solo, czyli „27", wydałeś już rok później. Zaskakujące tym bardziej, że okres, kiedy powstawała ta płyta, też nie był dla ciebie różowy, długo szukałeś wydawcy...
Byłem potwornie wkurwiony, bo dużo pisałem, dużo nagrywałem, czułem, że jestem w wysokiej formie lirycznej, a mimo to nie miałem odzewu z żadnego labelu, choć wysyłałem im demówki. Byłem już prawie pogodzony z myślą, że muszę wrócić do regularnej pracy, bo kończyły mi się oszczędności, koncertów grałem coraz mniej, a samemu tej płyty bym nie wydał, bo po „CKCUA" nie zaryzykowałbym po raz drugi.
Był listopad 2006 roku, miałem gotową płytę i wciąż nie miałem wydawcy. Minął tydzień, drugi, czwarty, aż w końcu uznałem, że odezwę się do MyMusic, bo jeszcze tylko do nich nie napisałem. Momentalnie dostałem od Remika odpowiedź z zaproszeniem na rozmowę do Poznania. Pojechałem, pogadaliśmy i dowiedziałem się, że dają mi pełną wolność artystyczną i wszystko będzie zrobione tak, jak będę chciał.
To był super układ, więc uznałem, że z odium „Eldo poszedł do MyMusic" jakoś sobie poradzę - tak jak wcześniej poradziłem sobie ze wszystkim innym. Ze wspomnianym przed chwilą Mesem jednak nieomal się o to nie pobiłem, bo w klubie wyleciał do mnie z tekstem, że jestem frajerem i że za poznańskie pieniądze płytę wydałem. „27" obroniło się jednak swoim poziomem. Po czasie cieszę się, że wszedłem w interesy właśnie z MyMusic, bo w Warszawie wszyscy chcieli mnie oszukać, a w Poznaniu Ordnung muss sein.
Byłem potwornie wkurwiony, bo dużo pisałem, dużo nagrywałem, czułem, że jestem w wysokiej formie lirycznej, a mimo to nie miałem odzewu z żadnego labelu, choć wysyłałem im demówki. Byłem już prawie pogodzony z myślą, że muszę wrócić do regularnej pracy, bo kończyły mi się oszczędności, koncertów grałem coraz mniej, a samemu tej płyty bym nie wydał, bo po „CKCUA" nie zaryzykowałbym po raz drugi.
Był listopad 2006 roku, miałem gotową płytę i wciąż nie miałem wydawcy. Minął tydzień, drugi, czwarty, aż w końcu uznałem, że odezwę się do MyMusic, bo jeszcze tylko do nich nie napisałem. Momentalnie dostałem od Remika odpowiedź z zaproszeniem na rozmowę do Poznania. Pojechałem, pogadaliśmy i dowiedziałem się, że dają mi pełną wolność artystyczną i wszystko będzie zrobione tak, jak będę chciał.
To był super układ, więc uznałem, że z odium „Eldo poszedł do MyMusic" jakoś sobie poradzę - tak jak wcześniej poradziłem sobie ze wszystkim innym. Ze wspomnianym przed chwilą Mesem jednak nieomal się o to nie pobiłem, bo w klubie wyleciał do mnie z tekstem, że jestem frajerem i że za poznańskie pieniądze płytę wydałem. „27" obroniło się jednak swoim poziomem. Po czasie cieszę się, że wszedłem w interesy właśnie z MyMusic, bo w Warszawie wszyscy chcieli mnie oszukać, a w Poznaniu Ordnung muss sein.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2025, 13:40 przez erotsreppir, łącznie zmieniany 3 razy.
ja pierdole co za debil
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
- gods bidness
Mocne, ale jednak porównania Meza do Hitlera nie przebija.
Ciekawa historia mając na uwadze, ze 27 Eldoki było nagrywane u Mesa w kawalerce

- marmolad_k2
I nawet było nawiązanie do Mesa.
Ciepła wiosenna noc mijam filary
Górą jeżdżą pociągi, mur oznaczył Keramik
Przy szpitalu, w którym leżał kiedyś Piotrek
Śpiące Powiśle rozwidlenie Solca i Dobrej
- erotsreppir
Podczas nagrywania nikt jeszcze nie wiedział, kto to wyda. Musiało wtedy zaboleć - nagrane w jego kabinie, wydane z logiem MyMusic, stąd ostry podjazd do Eldogga.
Jednak minęło 20 lat, może już dał sobie na luz z Remikiem albo ogarnie to sam z jakąś inną dystrybucją.
Jednak minęło 20 lat, może już dał sobie na luz z Remikiem albo ogarnie to sam z jakąś inną dystrybucją.
Żadne Mugo. W teorii wydawcą jest sam Piotr Szmidt, ale za dystrybucję odpowiada firma e-muzyka, a patrząc na to, jak oni działają, to zapewne ogarniają większość tego projektu. Z e-muzyką współpracują m.in. SBM, Pezet, Avi czy Kaz Bałagane.zuperhero pisze: ↑03 paź 2025, 20:41mes gdzieś mówił że wydaje to kompletnie sam? imo to pójdzie przez jakieś mugogods bidness pisze: ↑03 paź 2025, 17:10 To w ogóle niezła abstrakcja z tą płytą, że Mes bez pomocy jakichś menedżerów, pomagierów ją wytłoczy, a jeszcze przelewy poogarnia, komu co i ile i że niby na poczcie będzie umiał paczki nadać.![]()

na pewno, ale on ma luz, god bless ten typ mesJak nie jest zerem to badziewie z My Music, jak jest zerem
Idź kurwo umyj uszy i to lepiej Karcherem
- gods bidness
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE