Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025) [zapowiedź]
Nie mogę sie doczekać finalnej wersji okładki, ciekawe czy będzie tak samo wizjonerska jak w przypadku kns.
Wielkie 5 dla niego
Wielkie 5 dla niego
- scam_sakawa
jeden nie żyje (Pjus [*]), Stasiak jest pociesznym grubasem, a Mesowi odjebałoignorant pisze: ↑30 wrz 2025, 14:04 ostatnio, znalazłem znaczek, taką przypinkę z lepszych żbików, pierwszy tshirt z alkoludzikiem już dawno zaginął, ale był kocur jakość, miałem tą wersję, gdzie z przodu ludzik przechylał flaszkę a na plecach siedział skacowany na łóżku z a obok leżała jakaś panna, tak było, tak się żyło, jak pjus mi podpisywał płytę i opowiadał że już na etapie fotek do okładki przekminił pozę żeby się podpisywać na przedramieniu, mesa jak na pierwszych urodzinach alko zagadywał paszteta dla kurażu, bo jeszcze wszyscy się schodzili, ale to historia jak melanże z gorzką żołądkową przy 2cztery7, eh![]()
![]()
taki obraz polskich henkuw mudich
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
i to jest koniec pewnej historii, nie ma się co łudzić że mes nas tutaj czymś oczaruje i wybroni się z tego, może za kilka lat, jak dorośnie
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Moja stara jak to usłyszała to zapytała czy to - Brzozowski.
Więcej dodawać nie muszę.
Więcej dodawać nie muszę.
to jest dla beki? w sensie ten kawałek?
Papa Dance>>>Norbi>>>>Rafał Brzozowski>>>Landlord
Papa Dance>>>Norbi>>>>Rafał Brzozowski>>>Landlord
- JESTEM_HIPHOPEM
NA JAKIEJ STRONIE MOŻNA ZAMÓWIĆ TEN PREORDER? NA OFICJALNEJ MESA https://www.tentypmes.pl/ JEST JAKIEŚ EP.ITAFIUM JAKIEGOŚ RAPERA TEDE. TO JAKIEŚ ALTER EGO MESA?PapcioWujus pisze: ↑30 wrz 2025, 13:53 Preorder rusza dziś o 15, premiera płyty 24 październik dokładnie 20lat od solo debiutu Mesa.
https://www.tentypmes.pl/ xDDDD , piękna akcja
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Przy okładce widzę, że się inspirował chyba Trilla szanowanego Rozaya, niestety nie wyszło, chujowa jak wszystkie jego okładki
Po latach oczekiwania nadchodzi moment, na który fani czekali od 2021 roku. Ten Typ Mes wraca z zupełnie nowym materiałem – albumem „Bukowski”, który ukaże się równo 20 lat po jego debiutanckich „Zapiskach typa”. Już sam tytuł ponownie odwołuje się do twórczości amerykańskiego pisarza, a muzycznie Mes szykuje coś wyjątkowego.
Na płycie usłyszycie gości z różnych światów – od VNM-a, Karwela i Winiego, po wybitnych przedstawicieli sceny jazzowej, takich jak Kuba Więcek czy Wuja HZG. Oprawę graficzną albumu stworzył @antyantylopa, a całość ukaże się nakładem e-muzyki.
Spoiler

vnm karwel wini 
niezłą ekipę zmontowali
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- Haczapurjan
Ja pierdolę, on serio wziął Winiego na feat?
Dodano po 27 minutach 37 sekundach:
Z EP.itafium od Wieprza to dzisiaj zamówione więcej muzyki niż przez ostatni rok łącznie

Dodano po 27 minutach 37 sekundach:
Z EP.itafium od Wieprza to dzisiaj zamówione więcej muzyki niż przez ostatni rok łącznie

a ktoś na przestrzeni 500 stron tematu tdf vs mes wstawiał post od karwela, że ww. w chvju ma ten beef i w chvju ma alkopoligamię
btw Wuja HZG brzmi jak nowy pseudonim artystyczny Afrojaxa
- marmolad_k2
Ja właśnie myślałem, że to Afro jest, w sumie to numer z nim najbardziej mi się podobał na Hello Baby.
To był jego komentarz na świeżo po wydaniu kawałka przez Mesa pod koniec 2022 roku i on tam raczej jedzie po wytwórni, a nie samym wykonawcy z gatunku landlord psychorap.zuperhero pisze:a ktoś na przestrzeni 500 stron tematu tdf vs mes wstawiał post od karwela, że ww. w chvju ma ten beef i w chvju ma alkopoligamię
Wielkie 5 dla nich
Nie sposób nie podbić, tez ją mialem i to była przekozacka jakościowo koszulinda, nawet na tle ówczesnych hiphopowych rzeczy z jakiegos Errora czy innego Black Zone. W sumie nawet teraz sie zastanawiam na chuj ja to kupiłem, bo nie bylem nigdy jakims nawet turbofanem mesa, ale chyba chodziło o jakis licealny alkoflex xd
Podoba się okładka dla mnie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji