[serial][Netflix] Alice in Borderland (2020 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

RIVALDO111
Zbanowany

[serial][Netflix] Alice in Borderland (2020 - )

Post autor: RIVALDO111 »

Zakładam wątek o moim ulubionym serialu obok filmu Parasite z ostatnich lat co zaproponowała nam popkultura.
Dla mnie dużo lepsze od SG. I już odliczam dni do sezonu 2. :joint:

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Kalom

Re: [Serial] Alice in Borderland

Post autor: Kalom »

czekanko na drugi sezon nawet
RIVALDO111
Zbanowany

@Kalom

Dobrze podbija hype na 2 :bowdown:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
RIVALDO111
Zbanowany

Nowy trailer przed jutrzejszą światową premierą :joint: :bowdown:

peterkurten

Post autor: peterkurten »

Skończyłem dzisiaj pierwszy sezon i w sumie spoko, patrząc na chujnie jaka jest na netflix to to mimo iż nie wybitne to się wyróżnia.
Jutro lecimy z drugim sezonem.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Dwa pierwsze odcinki drugiego sezonu zamuła w chuj, zobaczymy dalej
peterkurten

Post autor: peterkurten »

obejrzałem 5 odcinków i chujnia niesamowita, przeczytałem sobie spoiler jak to się kończy i tyle mi wystarczy w temacie tego serialu.
RIVALDO111
Zbanowany

Dla mnie mega. Szkoda że 2 sezon to już koniec historii.

Bawiłem się tak dobrze jak na kinowym Parasite.
Będę tęsknił za tym światem :(
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Ten serial to marniak, nawet nie wiem jak można go stawiać obok "Parasite" i tak dziwne, że kitajce zdecydowały się ciągnąć dalej coś takiego.
Jakbym miał wybrać godną propozycję do koreańskiego "Parasite" to np byłaby to "Służąca" paleta barw oraz kadry w nim są wręcz hipnotyzujące.
RIVALDO111
Zbanowany

Ja nie porównuje tych 2 produkcji. Tylko , że ostatnio w meju bawiłem się tak dobrze na 1 i 2, bo dla mnie obecna jakość to nuda i syf.

Nie no nazywać AiB marniakiem to naprawdę.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Jakis zaklad przegrales z wplataniem tego slowa "mej"? Bo powyzej wjechal jak bierhoff u szczęsnego
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
RIVALDO111
Zbanowany

:bowdown:

Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Eeeh, no nie wiem, obejrzałem S01 i raczej słabizna w porównaniu ze SG (którego psychofanem też jakimś nie jestem). Props za twist po trzech odcinkach i tokijskie miejscówki - ale to tyle z plusów. Najbardziej denerwują naiwnie zarysowane postacie (japoński Walaszek, wytatuowany mroczny nerd, itp. itd.), konieczny wątek sci-fi (piu piu lasery z orbity), kraina cycków fanservice, transa gra ładna modelka. Nie przekonało mnie
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Kalom

Post autor: Kalom »

wjechał 3. sezon, 6 odcinków
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Obejrzę, jak będzie na Filmannie. Poprzednie sezony mi się podobały, to wiem na pewno, ale w sumie chuja pamiętam, bo robiłem szybki binge-watching i później nie wracałem już.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

ten trzeci sezon średni fest. Z gier podobała mi się tylko z
Spoiler
pociągami
ale jak na to, że to netflix skurwiały to tragedii nie ma, ale chuja wyjaśnili
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Jeszcze nie miałem czasu rzucić okiem na trójkę, tak że w razie czego bez spojlerów pliz, ale - dali to radę jakoś sensownie pociągnąć po szokowym wyjaśnieniu wszystkiego pod koniec dwójki?
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

trochę jak z nowym dexterem. Musieli coś wymyślić na początku sezonu, żeby fabuła jakoś się zawiązała. Czy logicznie? No według mnie nie, ale jak się o tym zapomni to już leci.
A z zakończeniem to czekam na opinie innych
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Zakończenie drugiego sezonu dużo lepsze od trzeciego :dunno: Tragedii nie ma, ale po finale jedyne co mi przyszło do głowy to ,że mogli nie ruszać
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Obejrzałem do końca i trochę się wycofuję z negatywnej opinii, bo jednak koniec końców było to trochę ciekawsze od Squid Game, mimo podobnego azjatyckiego overactingu i melodramatyzmu. Drugi sezon był naprawdę udany i na nim powinien się ten serial zakończyć. (Beka jak Królowa Serc przeleciała w finale przez wszystkie klasyczne tropy z tego typu filmów - umarliśmy / jesteśmy w czyśćcu / leżymy w śpiączce / jesteśmy w VR / jesteśmy w igrzyskach ku uciesze bogaczy / jesteśmy androidami z przyszłości z przeszczepionymi wspomnieniami). W trzecim sezonie było parę fajnych gier (zombiaki, pociągi, labirynt), ale ścisła końcówka chujowa, na dodatek zerżnięta ze Squid Game'a.

W ogóle to nie wiem jak mogłem nie skumać że "Arisu" = Alice :bag:
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
ODPOWIEDZ