Dla mnie dużo lepsze od SG. I już odliczam dni do sezonu 2.
[serial][Netflix] Alice in Borderland (2020 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
RIVALDO111
- Zbanowany
[serial][Netflix] Alice in Borderland (2020 - )
Zakładam wątek o moim ulubionym serialu obok filmu Parasite z ostatnich lat co zaproponowała nam popkultura.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Re: [Serial] Alice in Borderland
czekanko na drugi sezon nawet
-
RIVALDO111
- Zbanowany
@Kalom
Dobrze podbija hype na 2
Dobrze podbija hype na 2
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Nowy trailer przed jutrzejszą światową premierą
-
peterkurten
Skończyłem dzisiaj pierwszy sezon i w sumie spoko, patrząc na chujnie jaka jest na netflix to to mimo iż nie wybitne to się wyróżnia.
Jutro lecimy z drugim sezonem.
Jutro lecimy z drugim sezonem.
- Rozpierdalator
Dwa pierwsze odcinki drugiego sezonu zamuła w chuj, zobaczymy dalej
-
peterkurten
obejrzałem 5 odcinków i chujnia niesamowita, przeczytałem sobie spoiler jak to się kończy i tyle mi wystarczy w temacie tego serialu.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Dla mnie mega. Szkoda że 2 sezon to już koniec historii.
Bawiłem się tak dobrze jak na kinowym Parasite.
Będę tęsknił za tym światem
Bawiłem się tak dobrze jak na kinowym Parasite.
Będę tęsknił za tym światem
Ten serial to marniak, nawet nie wiem jak można go stawiać obok "Parasite" i tak dziwne, że kitajce zdecydowały się ciągnąć dalej coś takiego.
Jakbym miał wybrać godną propozycję do koreańskiego "Parasite" to np byłaby to "Służąca" paleta barw oraz kadry w nim są wręcz hipnotyzujące.
Jakbym miał wybrać godną propozycję do koreańskiego "Parasite" to np byłaby to "Służąca" paleta barw oraz kadry w nim są wręcz hipnotyzujące.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Ja nie porównuje tych 2 produkcji. Tylko , że ostatnio w meju bawiłem się tak dobrze na 1 i 2, bo dla mnie obecna jakość to nuda i syf.
Nie no nazywać AiB marniakiem to naprawdę.
Nie no nazywać AiB marniakiem to naprawdę.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Eeeh, no nie wiem, obejrzałem S01 i raczej słabizna w porównaniu ze SG (którego psychofanem też jakimś nie jestem). Props za twist po trzech odcinkach i tokijskie miejscówki - ale to tyle z plusów. Najbardziej denerwują naiwnie zarysowane postacie (japoński Walaszek, wytatuowany mroczny nerd, itp. itd.), konieczny wątek sci-fi (piu piu lasery z orbity), kraina cycków fanservice, transa gra ładna modelka. Nie przekonało mnie
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
wjechał 3. sezon, 6 odcinków
- Haczapurjan
Obejrzę, jak będzie na Filmannie. Poprzednie sezony mi się podobały, to wiem na pewno, ale w sumie chuja pamiętam, bo robiłem szybki binge-watching i później nie wracałem już.
ten trzeci sezon średni fest. Z gier podobała mi się tylko z
ale jak na to, że to netflix skurwiały to tragedii nie ma, ale chuja wyjaśnili
Spoiler
pociągami
Jeszcze nie miałem czasu rzucić okiem na trójkę, tak że w razie czego bez spojlerów pliz, ale - dali to radę jakoś sensownie pociągnąć po szokowym wyjaśnieniu wszystkiego pod koniec dwójki?
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
trochę jak z nowym dexterem. Musieli coś wymyślić na początku sezonu, żeby fabuła jakoś się zawiązała. Czy logicznie? No według mnie nie, ale jak się o tym zapomni to już leci.
A z zakończeniem to czekam na opinie innych
A z zakończeniem to czekam na opinie innych
- IllEisenheim
Zakończenie drugiego sezonu dużo lepsze od trzeciego
Tragedii nie ma, ale po finale jedyne co mi przyszło do głowy to ,że mogli nie ruszać
Obejrzałem do końca i trochę się wycofuję z negatywnej opinii, bo jednak koniec końców było to trochę ciekawsze od Squid Game, mimo podobnego azjatyckiego overactingu i melodramatyzmu. Drugi sezon był naprawdę udany i na nim powinien się ten serial zakończyć. (Beka jak Królowa Serc przeleciała w finale przez wszystkie klasyczne tropy z tego typu filmów - umarliśmy / jesteśmy w czyśćcu / leżymy w śpiączce / jesteśmy w VR / jesteśmy w igrzyskach ku uciesze bogaczy / jesteśmy androidami z przyszłości z przeszczepionymi wspomnieniami). W trzecim sezonie było parę fajnych gier (zombiaki, pociągi, labirynt), ale ścisła końcówka chujowa, na dodatek zerżnięta ze Squid Game'a.
W ogóle to nie wiem jak mogłem nie skumać że "Arisu" = Alice
W ogóle to nie wiem jak mogłem nie skumać że "Arisu" = Alice
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers