Siatkówka
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siatkówka
dobra jedziemy z karaluchami dzisiaj
- Haczapurjan
Pierwsze seciwo szybciutki wpierdol 25:15, byle tak dalej, bo na 16:20 do przychodni do atrakcyjnej pani doktor
No to teraz „finał” z Włochami
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, kebab, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
sędziowie siatkówki to jeden z łatwiejszych sportów do sędziowanie a i tak robią to chujowo, chłop mu przed oczami przekłada całe dłonie a ten cisza xD
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2025, 16:27 przez mas, łącznie zmieniany 1 raz.
- scam_sakawa
Jak wygramy z Włochami to mamy pewne MŚ.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- Haczapurjan
Bułgarzy ostatnio nas pierdolnęli w fazie grupowej VNL. Nie lekceważyłbym ich
- Haczapurjan
Tym bardziej, że u nas w podstawowym składzie gra Kurek, który oczywiście ma ogromne doświadczenie, zasługi i tak dalej, a i samą formę nawet może mieć niezłą, ale jak na ten wiek. To nie jest Kurek z MŚ 2018, który deklasował, ten peron już odjechał, pastprime wjechało.
Z kolei Sasaka w ogóle Jugol nie pozwala ogrywać, nawet w meczach z teoretycznie słabszymi teamami i może się na tym przejechać.
Już abstrahuję od braku powołania dla Bednorza (znowu) czy braku Bartka Bołądzia, który na ataku jest bardzo mocny, zwłaszcza jak grał w Warszawie, no ale Grbić wybrał jak wybrał.
Pozostaje mieć nadzieję, że dowiozą z tym co mamy.
Z kolei Sasaka w ogóle Jugol nie pozwala ogrywać, nawet w meczach z teoretycznie słabszymi teamami i może się na tym przejechać.
Już abstrahuję od braku powołania dla Bednorza (znowu) czy braku Bartka Bołądzia, który na ataku jest bardzo mocny, zwłaszcza jak grał w Warszawie, no ale Grbić wybrał jak wybrał.
- scam_sakawa
Nie rozumiem, po chuj forsujemy tego Kurka. Chyba tylko po to, żeby forsować te pe**lskie fajnopolackie "gangi łysego". Chłop ma prawie 40 lat, a i tak nie potrafił nigdy zagrać 5 na 6 zagrywek z góry bez pomyłki.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- Haczapurjan
Bo Kurek ma być tym "mentorem", służyć dobrą radą, no i z przyzwyczajenia, bo doświadczony, bo sprawdzony. Tutaj Grbić zachowawczo bardzo postąpił. Mógł go wziąć, ale grać Sasakiem w pierwszym składzie, który ładnie napierdala na zasięgu, a nie Kurka, który z Grozerem już powinien powoli schodzić ze sceny.scam_sakawa pisze: ↑25 wrz 2025, 16:41 Nie rozumiem, po chuj forsujemy tego Kurka. Chyba tylko po to, żeby forsować te pe**lskie fajnopolackie "gangi łysego". Chłop ma prawie 40 lat, a i tak nie potrafił nigdy zagrać 5 na 6 zagrywek z góry bez pomyłki.
Sasaka ogral na finale ligi narodów, gdzie gral kapitalne zawody.Haczapurjan pisze: ↑25 wrz 2025, 16:40 Tym bardziej, że u nas w podstawowym składzie gra Kurek, który oczywiście ma ogromne doświadczenie, zasługi i tak dalej, a i samą formę nawet może mieć niezłą, ale jak na ten wiek. To nie jest Kurek z MŚ 2018, który deklasował, ten peron już odjechał, pastprime wjechało.
- scam_sakawa
I dałby kapitanowanie choćby Komendzie czy Leonowi to nie, trzeba grać 40-letnim łysym gościem, którym się zachwycamy, bo co jakiś czas uda mu się wejść na 50% w ataku.
Na IO grał taką chujnię, a ja w sumie to uważam, że on po 2018 roku nie powinien grać w szóstce. No ale jebną tych Włochów, finał z palcem w dupie i znowu będzie szał cip, bo wygraliśmy MŚ, co przykryje dyletanctwo Grbicia z tym wyborem.
Na IO grał taką chujnię, a ja w sumie to uważam, że on po 2018 roku nie powinien grać w szóstce. No ale jebną tych Włochów, finał z palcem w dupie i znowu będzie szał cip, bo wygraliśmy MŚ, co przykryje dyletanctwo Grbicia z tym wyborem.
- Haczapurjan
No tylko zaraz gramy z Włochami w półfinale, z którymi akurat Sasak grał słabo podczas VNL. Zajebiście grał z Japonią i Brazylią, a jak Kurek dostanie jedną czy drugą czapę, to trzeba będzie szybko reagować. Młokosa (no już nie taki młokos, bo 28 lat, ale w zestawieniu z Kurkiem to jednak młokos) Jugol trzymał konsekwentnie na grzanie ławy i potem trzeba będzie go wypuszczać, żeby przybył w sukurs nieograny. Trochę słaba perspektywa. No ale liczę, że Kurek dowiezie na oparach.
Mamy na szczęście Semeniuka, który jest niezawodny, więc nawet i dobrze, że Fornala plecki bolą, bo na ten moment Semen > Fornal.
Leon jest labilny, różnie to z nim bywa.
Leon uwielbia karcić makaronów.
- Haczapurjan
Jeszcze ad vocem Kurka - nie pamiętam, kiedy ostatnio ktoś na serwisie zajebał team-mate'owi w cymbał

no tak spierdolić zagrywkę z wyskoku w pół sieci to jest poziom kadeta, który jeszcze nie do końca potrafi ale się podpalił
- Haczapurjan
Dlatego właśnie nie wiem czy było dobrym pomysłem uczynić z Kurka „opokę” drużyny, w momencie gdy gościowi ewidentnie się już odzywa „lumbago” (taka metonimia) i wiek. Koordynacyjnie też już coś tam z błędnikiem chyba nie jest ideolo, więc ja zawsze byłem sceptycznie nastawiony do Grbicia.
To, że my wygrywamy jest podyktowane głównie tym, że dostaliśmy samograja. A Grbić często podkładał nogi, jak np. na IO powołał beznadziejnego Kaczmarka, którego sam później nie wpuszczał na boisko, bo wiedział, że jest chujowy.
Tylko że przez ten kaprys nie pojechał Bednorz na ten przykład.
Nie dostrzegam tu jakiegoś geniuszu trenerskiego i wielkiej myśli szkoleniowej. Raczej coś na zasadzie gamonia, co dostał firmę po starym i w sumie ma nic nie robić, tylko dywidendę kasować i od czasu do czasu się stawić na zebranie zarządu. Wiadomo, że Grbic umiał w siatkówkę, ale bycie dobrym zawodnikiem nie zawsze się łączy z byciem dobrym trenerem (vide: Winiarski).
Nie wygrają z Włochamiscam_sakawa pisze: ↑25 wrz 2025, 16:48 I dałby kapitanowanie choćby Komendzie czy Leonowi to nie, trzeba grać 40-letnim łysym gościem, którym się zachwycamy, bo co jakiś czas uda mu się wejść na 50% w ataku.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, kebab, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan