[serial][HBO] Harry Potter (2026)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Harry Potter
Po planecie chodzi idealny kandydat do zagrania Snape (Simone Inzaghi) a oni wzięli murzyna 
- oKulTywowany
Oby sie potowerdziły ploty że wypierdolili murzyna
This page is no longer available.
Podobno do roli Voldemorta przesłuchują mężczyzn i kobiety też 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- Haczapurjan
A ten murzyn jednak zostaje w roli Snape’a czy jednak dostał tam ktoś piątej klepki w końcu?
to od razu można wprowadzić zmianę płci jak pettigrew tworzy nowe ciało voldemorta a on se wybiera czy ma huja czy pizdę mu wyczarować, progres na pełnej
-
genocidegeneral
JK się tam coś udziela w ogóle czy odpowiada za to jakiś popierdoleniec w stylu tej baby od Wiedźmina netfliksowego co, sądząc po jej postaciach kobiecych, nawet feministką jest kurwa gorszą od Sapka w kamizelce wędkarskiej.
- marmolad_k2
Gdyby JK pomagała, to by był jeszcze większy ryk i głosy o bojkocie.
- Haczapurjan
Woke'izm J.K.Rowling był raczej w powijakach i ograniczał się do tego, że gej jest okej i to tyle. W środowiskach tęczowych jest od dłuższego czasu wyklęta za to, że jest TERF-em, czyli babska empowered, ale tranzol nie może być babą, więc ciężko to nazywać konserwatywnym tejkiem. Raczej takim normickim.genocidegeneral pisze: ↑23 wrz 2025, 1:49 JK się tam coś udziela w ogóle czy odpowiada za to jakiś popierdoleniec w stylu tej baby od Wiedźmina netfliksowego co, sądząc po jej postaciach kobiecych, nawet feministką jest kurwa gorszą od Sapka w kamizelce wędkarskiej.
A z tym Snapem, to ona sama robiła fikoły przy tej sztuce teatralnej "Przeklęte Dziecko" (?), że ona w sumie nigdy nie doprecyzowała, że Hermiona jest biała i ślicznie kochana czarnulko, że grasz Hermionkę, byle tak dalej, więc nie sądzę, że czarny Snape by ją jakoś szczególnie uwierał. Poza tym pewnie nie chce sobie otwierać więcej frontów.
Gej jest ok to nigdy nie był wokeizm.
A z Hermiona czy Snapem, skąd wgl pomysl, że ma Rowling uwierać kolor skóry aktorów. Rasa w tym uniwersum nie ma znaczenia więc co za różnica czy snape jest czarny czy fioletowy.
A z Hermiona czy Snapem, skąd wgl pomysl, że ma Rowling uwierać kolor skóry aktorów. Rasa w tym uniwersum nie ma znaczenia więc co za różnica czy snape jest czarny czy fioletowy.
Biorąc pod uwagę, że w Howgarcie znęcało się nad nim 4 białych Huncwotów to w ogóle nie będzie miało to znaczenia, że 4 białych się uwzięło na czarnego xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Z robienia kurtyzany z logiki i KSIĄŻEK. Wprowadźmy nawet tone czarnych, lgbtvnrmffm + czy nawet słuchaczy TDF ale żeby miało to sens fabularny lub było po prostu cechą danej jednostki a nie zmieniamy postacie który już funkcjonują z pewnymi identyfikującymi je cechami
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Może zrobią którego z tych Huncwotów czarnym. Jeden się nawet tak nazywal chyba.
No, ale dalej w Harrym Potterze nigdy chyba konflikt rasowy nie był zaznaczony. Co w sumie jest logiczne, skoro w zasadzie osią całego uniwersum jest inny konflikt, dużo mocniejszyc niz rasowy (mugole vs czarodzieje, szlamy vs czysta krew).
Dodano po 4 minutach 56 sekundach:
nie rozumie, przecież bycie białym też nie ma "sensu fabularnego".
Jedyne postaci które imho głupio byłoby jakby były czarne to Wesleyowie, bo bycie rudym jest tam jakoś ważne.
Przeczytaj ksiazki to wrócimy do tematu
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
hermiona w książce jest opisana jako blada, a jej rodzice byli przecież dentystami, a sama osiągała dobre wyniki w nauce, co wyklucza czarny kolor skóry
- Haczapurjan
To był skrót myślowy tyczący się tego, że jej postawa pro-LGBT ograniczała się co najwyżej do pierwszych trzech literek.
No kurwa nie wiem, skoro mamy już "established" materiał źródłowy i zwracamy uwagę na takie pierdoły, żeby Harry miał okulary, bliznę czy odpowiednio przystrzyżoną grzywkę, no to chyba kolor skóry jest co najmniej tak samo istotny? Tym bardziej, że nawet jeśli w książce było ledwie o tym napomknięte, to miałeś wcześniej filmy, gry, zabawki, pełno merchandise'u i teraz będziemy nagle palić Janinę, że tego nie było? Jak chcą czarną postać, to niech sobie zrobią jak z Milesem Moralesem w Spider-Manie, ale tak jak tam nie nazywali go Peterem Parkerem, tak tu nie powinni go nazywać Harrym Potterem czy Severusem Snapem.
Zresztą, nawet jak chcesz kurczowo trzymać się tylko materiału źródłowego jakim była książka, to dosłownie masz tam napisane, że:
Snape is described several times as "pale", multiple times as having "pallid" and "sallow" skin, once as the "color of sour milk", and since even that isn't enough, it's described quite literally as "marble white" during his last confrontation with Voldemort in Deathly Hallows
I zanim ktoś z lewej strony podniesie klangor, że: "A co za różnica jaki kolor skóry", to ja odbiję piłeczkę i powiem - no to skoro co za różnica, to co się tak ujebaliście, żeby zmieniać materiał źródłowy?
Zresztą w sumie wyjebane, dla mnie to będzie nawet paradne, gdy czarny Snape będzie dostawał przekopkę od czterech białych Huncwotów albo mulatkopodobna grająca Hermionę dostanie od Malfoya wiązankę, że jest "mudblood". Wtedy dopiero lewa stronie podniesie kwik xD
no Rowling mówi chyba, że zajebista aktorka po prostu została wybrana na herminione, i to samo ze snapem. w sensie narracja jest taka: kolor skóry nieważny, znaleźliśmy najlepszych aktorów.Haczapurjan pisze: ↑24 wrz 2025, 22:04 I zanim ktoś z lewej strony podniesie klangor, że: "A co za różnica jaki kolor skóry", to ja odbiję piłeczkę i powiem - no to skoro co za różnica, to co się tak ujebaliście, żeby zmieniać materiał źródłowy?
nie jestem fanem uniwersum więc nie mam swojej czarnej skóry w tej grze, ale dla mnie śmieszne jest przyjebywanie się do koloru skóry aktorów w filmie o czarodziejach. często się do woke i lewicy przyjebuje o wzmożenie, ale tutaj to naprawdę bardziej wzmożeni są ci, co protestują.
Rowling na 100% sobie wyobrażała Hermione czy Snape jako białych tyle, że chuj z tego - filmy często się różnia od książkowych oryginałów i tak jak mówię - na fabułę to nie wpływa, w książkach wszyscy mają wyjebane, że ktoś jest murzynem, przejmują sie za to czystością krwi.
i jak już się rozpisałem, ja też nie jestem fanem wciskania tej woke ideologii do każdego gówna. i jakby zrobili, że nie wiem Dumbledore jest transem to bym też mówił, że głupota, ale angaż czarnych do serialu produkowanego w UK - gdzie tych czarnych jest trochę - no nie szokuje.
- Haczapurjan
No ale o to chodzi, że miałeś już filmy, gry i pełno merchu i ten obrazek, który utrwalono, był taki, że zarówno Snape jak i Hermiona byli biali.
Zresztą, kurwa mać, przestańmy się krygować. Showrunnerzy DOKŁADNIE wiedzieli co robią, tak jak wiedzieli przy "Wiedźminie", i nie wierzę, że po prostu jakaś nawiedzona femina nie obrała sobie za punkt honoru, że musimy zrobić więcej diversity, bo z czarnych to tylko Dean Thomas, Lee Jordan, Kingsley Shacklebolt, Angelina Johnson i jeszcze parę jakichś dupeczek, więc to za mało. I ja kurwa nie mam z tym problemu, ale dorzuć jakieś nowe postaci, jak tak bardzo chcesz więcej czarnych, a nie kurwa zmieniaj już zastane kolory skóry, ja pierdolę, czy to tak wiele?
no kolego, a czego ty sie kurwa spodziewałeś, co w tym uniwersum jest dobre? ksiazki? czytałeś je jako dzieciak i nastolatek, dlatego masz do nich sentymentHaczapurjan pisze: ↑24 wrz 2025, 23:12 ja kurwa nie mam z tym problemu, ale dorzuć jakieś nowe postaci, jak tak bardzo chcesz więcej czarnych, a nie kurwa zmieniaj już zastane kolory skóry, ja pierdolę, czy to tak wiele?
klimacik ma przyjemny a dindu nuffiny psują go, to nie kurwa nowy jork@Bolo
przy lotrze takie roszady rasowe mogły jeszcze jakoś irytować (no bo elfy to przecież tacy jakby aniołowie, no a gdzie murzynów aniołami robić) ale tutaj mam to całkowicie w dupie.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly