Najlepszy martwy raper PLHH (edycja wrzesień 2025)
Re: Najlepszy martwy raper PLHH (edycja wrzesień 2025)
Leh zdecydowanie.
Zaznaczyłem Leh ale gdybym mógł dwóch to jeszcze Raca bo dawał to za co pokochałem hiphop
Popi.jaku
joka oczywiście
Raca za genialnego Bobby Fischera, Konsument Ludzkich Sumień i po prostu za w kurwę sentyment do muzyki, która towarzyszyła przy pierwszych poważniejszych problemach
MalinowyJogurt 2
SZYMON TUR nie żyje? Jakoś mnie to ominęło
To SZYMON TUR od Rogala, czy inny? Chociaż wątpię żeby inny był
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
glos na rapera magik bo prowadzacych w plebyscycie przedstawicieli perla export rapu nie powazam
Tak, ten, dwa lata temu: https://cgm.pl/news/szymon-tur-nie-zyje/
A że Leh > Zioło to na pewno. O wiele bardziej wymiarowy jako raper, słychać było, że nawija od zawsze i lubił sobie pokombinować z flow i gówna nie dawał, tak samo tematycznie: mimo że tam ziółko/alko/szczeniackie życie dominowało, to potrafił to ubrać i w dobry storytelling i w braggę i w pancze. Still - mam wrażenie, że płyta życia dopiero miała nadejść i szkoda, że jej nie doczekaliśmy.
Ale co do Zioła: no ogromny sentyment, bo raz, że forumowicz i śmiesznie postował, dwa, że on gdzieś tam wywodził się z tej ślizgowej banieczki raperów lubianych przez forum. Bo te Rób Rzeczowe rzeczy, feat u Kościeya, Polskie złote - no było tam w chuj zasłużonych propsów na forum i tym przesiąknąłem, do "Hip-Hopu" też mam ogromny sentyment. Bardzo mnie ruszyła ta śmierć, z trudem mi przychodziło słuchanie, mimo że osobiście nigdy nie zamieniliśmy słowa.
a ja właśnie wolę rap zioła. zgadzam się z tym że jeśli chodzi o samo rapowanie leh był lepszy, w sensie bardziej różnorodne flow + po prostu jego głos lepiej brzmiał na bicie, zazwyczaj lepiej to płynęło. natomiast tekstowo to w dużej mierze był taki rap w stylu fristajlowym oparty na jakichś prostych homonimach/gierkach słownych, często fajnych, ale czasem czerstwych i trochę na siłę. bragga z fajną przewózką ale zawsze brakowało tam trochę błyskotliwości i fajerwerków, które wyróżniałyby go od reszty. storytellingi to z kolei hit-or-miss, zdarzały się fajnie jak np. 'sosnowiec'- w sensie opisana sytuacja przypałowa i gimbusiarska, trochę beka, że zdecydował się wypuścić taki auto-diss ale samo poprowadzenie historii ciekawe ale też zdarzały się stroytelling poprowadzone słabo i nudne jak 'loty' czy 'warto kupować szlugi'. Herbiarz Zioło z kolei był bardziej błyskotliwy w linijkach, poruszał szerszy wachlarz tematów, dodatkowo miał świetne poczucie humoru, które biło z każdego tracka, no i przede wszystkim miał trochę numerów z taką emocjonalną głębią, wiem że brzmi to pompatycznie ale słuchając jako 20-latek numerów jak 'głupi' czy 'ofiary', to trafiało mnie prosto w duszę heh, było utożsamianko.
e:ofc nie deprecjonuje leha, ww. dwójka to dla mnie topka plrapu, po prostu wolę zioła
e:ofc nie deprecjonuje leha, ww. dwójka to dla mnie topka plrapu, po prostu wolę zioła
- gods bidness
- przedszkolanek
zostało tylko 120 godzin do końca plebiscytu
Dodano po 43 minutach 57 sekundach:
dwójka na wyraźnym prowadzeniu, jestem szczerze zdziwiony pozycją leha, nie przyuważyłem początków kultu
generalnie w lutym 2019 miałem wrażenie, że bardzo przegapiona przez ślizg kariera i dorobek, a tu proszę, walczy o pierwsze miejsce
Dodano po 43 minutach 57 sekundach:
dwójka na wyraźnym prowadzeniu, jestem szczerze zdziwiony pozycją leha, nie przyuważyłem początków kultu
generalnie w lutym 2019 miałem wrażenie, że bardzo przegapiona przez ślizg kariera i dorobek, a tu proszę, walczy o pierwsze miejsce
diss mówi ci to coś, beef mówi ci to coś, a friz kurwa wiesz jak rzucał karłem ten gość
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
na ziomalu kaf-tan
- gods bidness
Joka top 10 dead or alive, a co dopiero samo dead.
- przedszkolanek
zaskakujące te wyniki, codziennie coraz bardziej, ciekawe na ile zmieniłyby się, gdyby był klasyczny plebiscyt
Zapomniałem kompletnie o Racy. Ciężko mi sobie w podświadomości zwizualizować że nie żyje. Kurde. Szkoda gościa. Byłem sporym fanem w czasach szkoły średniej.
- FruitOffTheWall
- Zbanowany
Dla mnie nietypowy typ terefere z Wroclawia. Gosc mial charyzmę, bardzo szczery byl w tym co robił, jego teksty nie były gornolotne tylko proste, trafiały do ludzi kmwyw
Terefere- notatnik polecam świetny utwór
Terefere- notatnik polecam świetny utwór
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- gods bidness
Joka to Wisława Szymborska polskiego rapu i to nie jest nawet ironia.
- przedszkolanek
nie obrażaj joki
przecież ta szymborska jakieś pierdolety pisała. bądź a klękne murowo przebija te jej wierszyki
złap książkę, złap reset
free smly
free smly