Paktofonika - Kinematografia (2000)
Re: Paktofonika - Kinematografia (2000)
Nie no herezja, że jestem bogiem lepsze. Fakt, dobrze się klei perka z samplem ale to zapętlony loop na dwa takty, pamiętam ma więcej finezji i to jest fajny klimatyczny bit ze smakiem sp1200 od razu słychać też różnicę w potencjale producenta
Popi.jaku
a ja w dupie mam kto produkował jeden i drugi bit. słucham muzyki, nie ksywek. jeśi chodzi o te bity noona to mogłeś podać przykład typu nie ma skróconych dróg który raz, że jest bliżej stylistycznie tego pfk, a dwa, że faktycznie jest zjawiskowym bitem, znacznie lepszym niż jestem bogiem i w ogóle poza ligą tego prostackiego wypierdu jakich milion było i jest pt pamiętam
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- marmolad_k2
Ty kiedyś ten bit w ogóle słyszałeś?
Dodano po 1 minucie 22 sekundach:
Wiele razy zdarzyło mi się słuchać na spacerku Pamiętasz instrumental, a wyobrażacie sobie iść przez miasto z bitem od Jestem Bogiem?
Pamiętam zawsze pomijam jak słucham Światła Miasta bo mnie denerwuje jak Fisz nawija, a bit też niespecjalny w porównaniu z resztą płyty
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- gods bidness
Właśnie jedna z nielicznych słuchalnych zwrotek Fisza.
ta, wielokrotnie, i tera dzięki tej twojej wrzucie znów przypomniałem se te hujnie. poważnie przynosisz mi tera gówno na tacy i mówisz żebym spróbował i się zarzekasz że to nie jest gówno. a ja ci mówię, że to jest gówno, i zniesmaczony jestem, że twój plebejski gust tego nie jest w stanie objąć rozumem.
marmolad_k2 pisze: ↑15 wrz 2025, 16:03 Wiele razy zdarzyło mi się słuchać na spacerku Pamiętasz instrumental, a wyobrażacie sobie iść przez miasto z bitem od Jestem Bogiem?
jest to dowód tylko na to, że swój gust znalazłeś w czio czipsach
jak wy tego nie słyszycie, że ten prosty loopik rahima brzmi muzycznie o niebo lepiej niż ta ckliwa gitarka to o kurwa
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
no przecież piękna pętelka to jest w jestem bogiem
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- rany1odbytu
@upup to nie bit Raha tylko Kippera.
W ogóle tak pomyślałem, że o wiele ciekawiej ta płyta by mogla brzmieć jakby było na niej więcej bitów Fokusa. Jak sie poslucha tych jego dostępnych instrumentali z tamtych czasów, to kurde no mają coś w sobie
W ogóle tak pomyślałem, że o wiele ciekawiej ta płyta by mogla brzmieć jakby było na niej więcej bitów Fokusa. Jak sie poslucha tych jego dostępnych instrumentali z tamtych czasów, to kurde no mają coś w sobie
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2025, 16:26 przez rany1odbytu, łącznie zmieniany 1 raz.
- marmolad_k2
@chuj mówisz żebym spróbował i się zarzekasz że to nie jest gówno. a ja ci mówię, że to jest gówno, i zniesmaczony jestem, że twój plebejski gust tego nie jest w stanie objąć rozumem.
@marmolad_k2 musisz muzycznie dojrzeć i zrozumieć, że ilość włożonej pracy =/= zamierzony efekt. to pierwsza sprawa. druga jest taka żeby otworzyć się na słuchanie muzyki i w dupie mieć jakieś wczutki pt - a to zrobił dobry bitmejker więc bit jest dobry, no tak. aaa bo tutaj to zrobiono tak jak trzeba robić wszystko zgodnie z kanonem więc jest dobrze, ooook.
generalnie dajesz wajb osoby z niewyrobionym gustem muzycznym. przepracuj to sumiennie, a może w przyszłości będziemy w stanie podyskutować jak równy z równym, pozdr.
generalnie dajesz wajb osoby z niewyrobionym gustem muzycznym. przepracuj to sumiennie, a może w przyszłości będziemy w stanie podyskutować jak równy z równym, pozdr.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
te bity Fokusa
kozaki
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
pierwszy kakofonia, drugi przyjemny
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
kurde, ten bit z jestę bogię to ma trochę taki vibe rapera, który może i chuj kładzie na technikę ale za to ma zajebiste delivery, nawija w przekonujący sposób - i podobny właśnie jest ten podkład, bardzo przekonujący
też mi się od zawsze podobał, swoją drogą brzmieniowo zbliżone wibracje odnajduję w jest jedna rzecz od pejowca (on chyba sam to produkował?), z tym że tam dużo gorzej pocięta pętla, gorsze bębny, finalnie gorszy efekt
Spoiler
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2025, 17:44 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Zajebiste są te bity, mam w chuju czy są proste, czy bas fałszuje, czy warsztat leży, dobrze mi muzycznie robią klimat do nawijki
cztery żubry i dwie kurwy
czyli po prostu chodzi o efekt finalny, jeśli jest dobry pomimo braku rzemieślniczych sztuczek - to oznacza że nie były one potrzebne do uzyskania prawidłowego efektu. i tyle. nie wymagam od bitów na kinematografii żeby miały jakieś połamane sample i zabawe bpm jak u noona, tak samo jak nie wymagam od goga cmaz żeby miał warsztat modelowego rapera jak jakiś ten typ cieć, czy inny flejtuch.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
no ja się zgadzam, to nie był zarzut
ja też się z tobą zgadzam, po prostu rozwijam poruszony przez ciebie wątek.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
stachu ja cie szanuje i twoje małżonkje też
cztery żubry i dwie kurwy