Assassin’s Creed (seria)
Moderator: con shonery
- Vasco de Balboa
Re: Assassin’s Creed (seria)
Mnie się w Odyssey bardzo dobrze grało, ale nastawiałem się na grę RPG w starożytnej Grecji zamiast klasycznego Assassina. Z tego punktu widzenia to jest całkiem niezła gra, z pewną ilością grindu. Jednak przez ilość lokacji ( swoją drogą bardzo urokliwych) nie jest to jakoś wybitnie irytujące. Co do obrania strony, nie ma to większego znaczenia - i tak gramy jako najemnik. Fabularnie raz stajemy po stronie Związku Morskiego, a czasem po stronie Związku Peloponeskiego. Wiadomo, historia i występujące w niej postacie to tylko tło dla gry, więc nie ma co się przejmować głupotkami z perspektywy historycznej.
właśnie mi sie instaluje odyseja i tera natrafiłem na twojego posta. imo całkowicie do cipy pomysł, wolałbym całą grę roleplajować jakiegoś Peryklesa i chociaż w gierce odwrócić losy historii. no trudno.Vasco de Balboa pisze: ↑28 sie 2025, 0:11 Fabularnie raz stajemy po stronie Związku Morskiego, a czasem po stronie Związku Peloponeskiego
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- Vasco de Balboa
Mimo wszystko ma to jakieś uzasadnienie fabularne, a udział w bitwach jest tylko środkiem do osiągnięcia celu protagonisty/ki ( ja grałem Alexiosem). Plus AC mimo wszystko starał się nie ingerować w finalny rezultat wydarzeń historycznych ( co innego w ich przebieg
), z tego powodu Ezio nie mógł zabić papieża Aleksandra VI w 1500 roku.
W ramach dygresji - theme głównych antagonistów ( żeby nie spoilerować) jest jednym z lepszych serii.
W ramach dygresji - theme głównych antagonistów ( żeby nie spoilerować) jest jednym z lepszych serii.
mnie nie bo jestem wychowany na tesach i tam od początku masz w dupie główny wątek i ciśniesz z przygodą po swojemu. i tu jest to super zrobione. no prawie super - bo mnie interesuje południe mapy, jakieś grobowce i ten egipski egipt, a nie te greckie gowna na połnocy. poki co nabiłem 20lvl i gra sie bardzo spoko.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly