Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: Burak »

Myślicie że w jakim wieku Tede przestanie rapować i w którym roku zostanie wydana jego ostatnia płyta?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Kerdor pisze: 12 wrz 2025, 22:25 Rap tworzą niedojrzali ludzie i słuchanie go przez całe życie powoduje ubytki w psychice.

Nie wyobrażam sobie mieć 40 lat i śledzić z wypiekami na twarzy np. dissów Bedoesa czy Eripe. Podniecanie się, kto kogo pocisnął xD

"Byłeś i będziesz gnębiony, pasożycie pierdolony". Albo gra słów Eripe z rip - no po prostu master class xD Wystarczy spojrzeć na starą polską gwardię, co jest związana od zawsze z naszym kurwidołem. Kto tam jest normalny? Abradab? Reszta, czyli Liroye, Tedasy, Mesy, Sentina, Fazi, Paluchy to są chłopy, z którymi nawet nie spuściłoby się muchy w kiblu.

Paluch ma wyjebisty dom z ogrodem, a potem w weekendy jedzie nawijać makaron na uszy chłopom o życiu na ulicy i o tym, że jest ciężko, a pelikany to łykają :lol:
1)To prawda. Ale po to sie ma rozum żeby rozróżniać kogo warto posłuchać, a kto gada bzdury. Niestety, często też na wlasnych błędach. No i też urok tego gatunku (no i chyba trochę życia między ludźmi), że tego pierdolącego farmazony toksyka nieraz lepiej sie słucha niż filozofów i mędrców.

2)A czemu by nie ? Jedni oglądają walki bokserskie, inni idą drzeć ryja na stadion w śmiesznych kapeluszach i szalikach, a ktoś sobie może w ten sposób traktować śledzenie sceny. Jeżeli nie latasz jak debil po forach/yt i sie wczuwasz w jakieś tam konflikty to beef sport jak jak każdy inny.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Burak pisze: 12 wrz 2025, 22:28 Wyobrażacie sobie siebie 70 letniego sprawdzającego co tam małolaty nowego nagrały?
Tak, normalnie se będę słuchał.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Burak pisze: 12 wrz 2025, 22:28 Wyobrażacie sobie siebie 70 letniego sprawdzającego co tam małolaty nowego nagrały?
Ja w wieku 17 lat już przestałem sprawdzać nowych raperów post-BRO, Sulin etc., więc nie muszę sobie nawet wyobrażać, bo nie będę miał tego problemu
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

Kerdor pisze: 12 wrz 2025, 22:25 Rap tworzą niedojrzali ludzie i słuchanie go przez całe życie powoduje ubytki w psychice.

Nie wyobrażam sobie mieć 40 lat i śledzić z wypiekami na twarzy np. dissów Bedoesa czy Eripe. Podniecanie się, kto kogo pocisnął xD

"Byłeś i będziesz gnębiony, pasożycie pierdolony". Albo gra słów Eripe z rip - no po prostu master class xD Wystarczy spojrzeć na starą polską gwardię, co jest związana od zawsze z naszym kurwidołem. Kto tam jest normalny? Abradab? Reszta, czyli Liroye, Tedasy, Mesy, Sentina, Fazi, Paluchy to są chłopy, z którymi nawet nie spuściłoby się muchy w kiblu.

Paluch ma wyjebisty dom z ogrodem, a potem w weekendy jedzie nawijać makaron na uszy chłopom o życiu na ulicy i o tym, że jest ciężko, a pelikany to łykają :lol:
To jest bardzo fajna niepopularna opinia której jedyną wadą jest to że została napisana na forum hiphopowym
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

A pomyślcie, że ktoś np. skleja modele samolotów albo znaczki zbiera no beka z takiego typa.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

albo ogląda na kanapie jak ktoś uprawia sport buhahah
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Normalnie na 70tke będę leciał level UP 7 z pamięci
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

widze, ze Kerdorowi wjechal jakis kompleks rapu i swojej wyzszosci nad nim. mordo rap to zajawa jak kazda inna, niewazne czy rapujesz czy tylko sluchasz. twoj post mozna przerobic na post o metalu, serialach czy kurwa historii lotnictwa i wyszloby na jedno i to samo, czyli tylko pokazalbys jakis swoj pseudoelitaryzm xD to ze zarobieni raperzy gadaja o ciezkim zyciu to juz inna sprawa, a to i tak duzo zalezy od tego co dany raper widzi na codzien na miescie i jakie ma obserwacje (piszesz o Paluchu, ale ja tu do niego nie pije, bo nie slucham, to nie wiem co nagrywa, wiec nie bede sie wypowiadac). to ze rap czesto jest tworzony i sluchany przez debili to wiadomo od dawna, ale nie kumam czemu mialoby mi to odebrac zajawke na te muze
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
Kerdor

Post autor: Kerdor »

@ricky

Masz absolutną rację z tym pseudoelitaryzmem – dlatego założyłem konto na Ślizgawce xD

Nie o to mi chodziło. Miałem na myśli wpływ na psychikę - taką muzę jak rap, metal, filmy z przemocą, informacje etc. lepiej dozować, bo nasza podświadomość wszystko chłonie jak gąbkę. Jeśli początkowo możesz twierdzić, że to rozrywka, to z czasem zobaczysz związek twoich myśli, doboru słownictwa, ludzi, których przyciągasz, z tym, czego słuchasz czy czytasz.

"Kto z kim przestaje, takim się staje".

Obrazek

To ja, nawet noszę kapelusz jak Mes :D

Dzięki za opinię!
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Kerdor pisze: 13 wrz 2025, 8:54 To ja, nawet noszę kapelusz jak Mes
Plamę też masz taką samą?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

"I on mu wtedy na to GOLISZ JAJA? MAŁA POLIŻ JAJA kurwa czaisz?"

Obrazek
Awatar użytkownika
Kerdor

Post autor: Kerdor »

marmolad_k2 pisze: 13 wrz 2025, 9:08
Kerdor pisze: 13 wrz 2025, 8:54 To ja, nawet noszę kapelusz jak Mes
Plamę też masz taką samą?
Nie, bo wyprałeś te beżowe chinosy :razz:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

To drink a nie uryna Marmolad, powiedz lepiej jak nie staje ci Wacek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

Kerdor pisze: 13 wrz 2025, 8:54 @ricky

Masz absolutną rację z tym pseudoelitaryzmem – dlatego założyłem konto na Ślizgawce xD

Nie o to mi chodziło. Miałem na myśli wpływ na psychikę - taką muzę jak rap, metal, filmy z przemocą, informacje etc. lepiej dozować, bo nasza podświadomość wszystko chłonie jak gąbkę. Jeśli początkowo możesz twierdzić, że to rozrywka, to z czasem zobaczysz związek twoich myśli, doboru słownictwa, ludzi, których przyciągasz, z tym, czego słuchasz czy czytasz.

"Kto z kim przestaje, takim się staje".

Obrazek

To ja, nawet noszę kapelusz jak Mes :D

Dzięki za opinię!
no wiadomo ze trzeba sobie rozne rzeczy dozowac, to jest dosc uniwersalne, ale jak ktos jest doroslym czlowiekiem i traktuje sztuke (bo niewazne czy chodzi o rap czy brutalne filmy) z dystansem to nie bedzie to mialo wplywu na psychike. chyba ze mowimy o takich glupotkach jak np witanie sie z kumplami na "elo", no to niech bedzie, ale to nie jest jakis zgubny wplyw niszczacy zycie xD
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

rany1odbytu pisze: 12 wrz 2025, 23:28 Paluch ma wyjebisty dom z ogrodem, a potem w weekendy jedzie nawijać makaron na uszy chłopom o życiu na ulicy i o tym, że jest ciężko, a pelikany to łykają

Powiedz mi w jaki sposób on to niby robi twoim zdaniem? Grając na koncercie Bez Strachu, Peeling, Gdybyś chciała, a może W moim życiu? Nie wiesz o czym mówisz, a się wypowiadasz.

Słyszę dzień dobry panie Paluch, gdy idę przez osiedle
Zna mnie tutaj każdy maluch, ich rodzice nucą refren
Bita piąteczka bez strachu, bo żaden ze mnie pener
I czuję się niezręcznie, gdy traktują jak legendę
Bez aspiracji ziom na bycie królem ulic
Ta suka nie kocha swych dzieci i woli hajsy tulić
I choć jestem blisko, to nigdy nie byłem jej dzieckiem
Szukałem drogi, której nie zna, nie z GPSem

Na osiedlu już nie mieszkam, mam na nie widok z tarasu
Starych drzew się nie przesadza, tych z betonowego lasu
Wciąż jestem blisko, wciąż wpadam na boisko
Prosto z podziemia mam na mainstream swój peryskop
I mam tu wszystko, wracam tu z uśmiechem
Mój dom, moi ludzie, nie sezonowcy za becel
I mam tu wszystko, wracam tu z uśmiechem
Mój dom, moi ludzie i rodzina pierwsze miejsce

Peja bodajże bardzo celnie zaklasyfikował lata temu Palucha jako osiedlowego, nie ulicznego rapera i nie można nie przyznać temu racji jak i Paluchowi autentyczności w robieniu rapu chłopaczka z bloków. Tyle. Generalnie coś tam sobie ubzdurałeś ale fakty mówiąc o innego. Tak samo fani Palucha zarzucają mu że mało już gada o tym że jest ciężko, a za dużo bragga i wygrywania życia. A ocenianie kto jakim jest człowiekiem na bazie aktywności w social mediach też jest obarczone mocnym ryzykiem failu.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

Dzonson pisze: 12 wrz 2025, 22:05 ATZ to najlepszy raper w tym kraju OBECNIE - Acid Moro rozjebało. Dodatkowo jest świetnym producentem i DJem. Hip hop pełną gębą. Gdybym słyszał tylko jego z Polski, to uznałbym, że z młodą sceną jest wszystko super zajebiście. A jak wiemy, to różnie z tym.
zgoda w 99%, może poza nazwaniem go młodą sceną, on już z przynajmniej 10 lat nagrywa
zuperhero

Post autor: zuperhero »

nie no kurva bez przesady, sympatyczny chłop, solidny raper, fajna muzyczka ale jego rapowanie to jest mniej ekstremalna wersja Gurala i rymy dla rymu, przez co szybko się nudzi.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

jak wyżej
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

A ja zarzucę taką opinią:

mimo że melodyjnie rap dzisiaj jest niby w chuj rozwinięty, to linie melodyczne u wielu twórców są jakimś totalnym przerostem formy nad treścią, nie wkręcają się w ogóle i są w chuj gorsze niż złote lata przed pandemią gdzie paru graczy nawet ten Pentino potrafiło rzucić jakiś prosty zajebisty refren.

Pow!
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
ODPOWIEDZ