[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Burak »

Czy prawa elit przenoszą się między miastami? Oczywiście dużymi, po małych miastach albo co gorsza 🤢 wioskach 🤮, elita nawet przejazdem się nie pojawia.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Tylko między Krakowem, Warszawą i Trójmiastem, reszta to wieśniackie pipiduwy dla ludzi bez rodowodu
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

WesolyJozek pisze: 01 wrz 2025, 9:34 Ty ale grzeczniej bo ci przyjade pod klatuwe i dostaniesz liscia w domofon.
jak chcesz buzi, to chodź, a nie się wstydzisz kurwa
Haczapurjan pisze: 01 wrz 2025, 11:27 To dziadzia stary człowiek a może. A mógł w zasadzie.
e tam, tyle co nic, mój pradziadek ostatniego bachora machnął w wieku bodaj 65 lat (i podobny jak dwie krople wody, więc żaden rogacz grany nie był), ale żonę miał jakieś 30 lat młodszą
chuj pisze: 01 wrz 2025, 11:40 to jest archetyp tryhardu - zmanierowane, wyegzaltowane, na siłę
święte słowa prawdy
Milahovic pisze: 01 wrz 2025, 11:56 To znaczy że jego Ojciec ma już 80 lat, nie uprawia czynnie zawodu i jest na emeryturze
że co kurwa?
https://www.biovena.com.pl/nasz-zespol/ ... cek-szmidt
https://klinikapromed.pl/uslugi/chirurg ... naczyniowa
pierwsze linki z szukajki
on ma teraz pewnie więcej fuch niż ty miałeś w życiu
raczej już nie operuje (choć chuj wie), ale kilka stówek za konsultację 15 minut myślę przytula
Milahovic pisze: 01 wrz 2025, 12:27 To są zarobki o których marzę codziennie rano, kiedy muszę wstać i udać się na zmianę do magazynu. A on takie pieniądze robił w 2010. Niech to Wam da do myślenia
on takie pieniądze zarabiał, podejrzewał, w 90 już
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Mes coś na Threads jeszcze skrobie czasem, niech ktoś kto ma konto sprawdzi czy coś ciekawego jest, coś napisał 15 minut temu

btw Tede gdzie diss?????
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

przedszkolanek pisze: 01 wrz 2025, 16:09 on takie pieniądze zarabiał, podejrzewał, w 90 już
Ty nie jesteś z bańki? Profesorska rodzina, to i pewnie wygodne życie od urodzenia.

Niesamowity w życiu jest timing, okoliczności i czas. W teorii nie pochodziłem z biednego domu, ale w praktyce mój ojciec, będący lekarskim szefem wszystkich szefów w czasach, kiedy przeprowadzał przeszczepy z Religą [ojciec artysty, profesor Jacek Szmidt, jako pierwszy w Polsce przeprowadził jednoczesny przeszczep nerki i trzustki w 1988 roku – przyp. red.] powinien był rozbijać się rolls-roycem, podczas gdy wiązał koniec z końcem na tym samym poziomie, co wtedy wszyscy. Jako docent popylał ładą, potem zmienił ją na zmęczone bmw 3. Ale też czasy były takie, że w Warszawie początku lat dziewięćdziesiątych, w której dorastałem, nie było prywatnych klinik, nie było Enel-Medów, Medicoverów i szpitali chirurgii plastycznej, które w trzy minuty dają lekarzowi jachty zysku. Moi rodzice mieli pracę w konkretnych szpitalach, nie mogli więc liczyć na kokosy, bo każdy z nich był państwowy. Dzieci zrodzone z lekarzy na tych samych stanowiskach ledwie osiem czy dziesięć lat później, niż ja, miały już karnety na lekcje golfa i chodziły do amerykańskich prywatnych przedszkoli. Przelicznik zdolności na pieniądze był taki, że moim najdroższym prezentem od ojca w wieku czternastu lat był gramofon, a kilka lat później tacy sami eksperci, jak moi rodzice, mogli o hajs się już nie martwić.
https://open.fm/muzyka/nie-zostane-kapi ... 197483872a

ale to zgrabnie opisał, no ojciec na dorobku za komuny jeździł ładą, ja mogłem od niego dostać jedynie gramofon na 14 urodziny (btw myślałem, że on z nim nie miał w ogóle kontaktu), no nie przelewało się, a już kilka lat później TACY SAMI EKSPERCI jak moi rodzice mogli zarabiać w chuj siana - to co z jego rodzicami, przestali być ekspertami? XD mes, kurwa, nie kryguj się
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

zaraz wyjdzie, ze to porzucenie rodziny kiedy lil piotr mial 6 lat, to tak naprawde byl najzwyklejszy rozwod dwojki bogaczy (bo matka ceniona radiolożka) i pewnie jeszcze dzielona opieka czy jakies regularne widzenia, ale wiadomo ze bardziej hiphopowo brzmi samotna matka sprzataczka harujaca na 4 etaty + ojciec nieznany.
A na urodziny pewnie dostawal prezenty x4: od ojca, matki, ojczyma i macochy
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Może jednak zarobił miliony monet pisząc piosenki dla takich artystow jak Mrozu?
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

zajebisty matching z podpisem, a do zaiksu wozil Mesa ojciec Suji - dlatego musial w koncu zrobic to prawko
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
przedszkolanek

moore pisze: 31 sie 2025, 6:16 pisałeś, że polskie elity nie ucierpiały bardziej niż inne warstwy.
to nieprawda: "Bilans II wojny światowej jest zatrważający. Zginęło około 45 proc. lekarzy, 57 proc. adwokatów, 18 proc. duchownych, 15 proc. nauczycieli i 40 proc. wykładowców szkół wyższych."
kurwa, nie chcę mi się już tego ciągnąć, ale...
żeby nie było wrażenia kapitulacji z mojej strony jedna rzecz na szybko, a resztę może kiedyś gdzieś się przeniesie do jakiegoś tematu w offtopicu

1) to są dane napisane przez łukasza kamińskiego, byłego szefa ipn w gazecie, jak już się tak dokładnie operuje liczbami wypadałoby zarzucić czymś lepiej umotywowanym źródłowo, ale już niech będzie, że biorę to na wiarę, aczkolwiek podchodziłbym do nich z dużą ostrożnością, o czym na samym dole
2) ogólne straty ludności (obywateli polskich) w trakcie wojny szacuje się na około 20% i przy tym te naście % nie wygląda już tak zatrważająco, trzeba to czytać w tym (tak makabrycznym) kontekście, nigdzie nie pisałem, że elity/inteligencja nie zaliczyły w trakcie wojny żadnych większych strat
3) dysproporcja między prawnikami i lekarzami a nauczycielami i duchownymi powinna dać ci do myślenia, że gdzieś tam jest problem, bo polityka okupacyjna tego nie uzasadnia - tym problemem jest ludność pochodzenia żydowskiego, która zaliczyła straty na poziomie ok 90% bez względu na klasowe usytuowanie, a że (często jakoś tam zasymilowani) żydzi, mieli znaczącą nadreprezentację w tych dwóch wolnych zawodach, to zawyżyli statystykę ponad przeciętny poziom strat (wspomniane nieco ponad 20%)
4) co do wykładowców/naukowców - tutaj się raczej szacuje straty na bardziej 30% niż 40% (i to już tak bardzo nie odbiega), a dwa te straty to nie jest nawet 1000 osób - tu działa efekt niskiej bazy, przez co nawet niewysoka liczba bezwzględna robi duży współczynnik procentowy
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

scam_sakawa pisze: 01 wrz 2025, 14:49 po zmarłym starym lub starej to dalej bananostwo, czy tylko od żyjących starych?
W przypadku dostania mieszkania czy kamienicy w spadku po zmarłym, prawdziwy hip-hopowy hip-hopowiec by zrzekł się takiego spadku, bo groziłoby mu wygnanie ze sceny i banicja infamia
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
adoes

Post autor: adoes »

Jose pisze: 01 wrz 2025, 15:17
Burak pisze: 01 wrz 2025, 15:06 Niech ktoś relacjonuje co tam na grupce Tedego się dzieje bo ja nie używam FB
zwykle postują ludziki, jakieś memy, dzięki za koncert, Jacek!!, Mesa okleiło xddd i takie tam, nic istotnego, ale Tede dorzucił swoje:

Obrazek
będzie karny bolo za chujowe parkowanie.
@Bolo
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Gdyby Konfitura był na miejscu, już by stał za autem i czekał na Jacusia z kamerą, za blokowanie chodnika
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Czak pisze: 01 wrz 2025, 16:19 ale to zgrabnie opisał, no ojciec na dorobku za komuny jeździł ładą, ja mogłem od niego dostać jedynie gramofon na 14 urodziny
mam wrażenie, że my jako społeczeństwo trochę za mocno ulegamy przekonaniu o tym, że za komuny wszyscy mieli biednie
wiadomo miliarderów nie było, ale ta łada w 70/80 (a może i wcześniej, chuj wie czy mesa pamięć nie myli) to brzmi jak co najmniej topka klasy średniej w stolicy, raczej wtedy jeżdżono polską produkcją i więcej en57 niż maluchem czy polonezem, a nie pamiętam, żeby z łady toczono bekę jak z trabanta, więc pewnie swoją ponadstandardową to wartość miało
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Chciałbym uslyszec skrzeczącego Tedego BĘDZIESZ NA JUTUBIE! BĘDZIESZ NA STOP HAM! ENWUJOOT!
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Kurwa tęsknię trochę

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Również wspominam te wywiady z Yetim dobrze, takie luźne pogadanki o dupie maryny
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Zapomniałem jaki ładny glos mial Tedzik
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Kurwa Mes jest 1982 rocznik, niech on nie pierdoli, że mu źle było. Jak on miał 14 lat to był 1996, a 18 lat miał w 2000 to wtedy już kurwa nie uwierzę, że jakiś wzięty chirurg to zarabiał niewiele więcej niż klasa średnia.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Sionek

Post autor: Sionek »

Burak pisze: 01 wrz 2025, 17:02 Również wspominam te wywiady z Yetim dobrze, takie luźne pogadanki o dupie maryny
Fajne te wywiady były. Od tego konkretnego wywiadu z okazji Elliminati zacząłem słuchać Tedego w gimnazjum. Nadal jest inteligentnym gościem, ale te stare wywiady są jakieś sympatyczniejsze i mniej wulgarne.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Sionek pisze: 01 wrz 2025, 17:25 Nadal jest inteligentnym gościem
niech to udowodni nagrywając dobrego dissa, halo tede? cyk cyk czas ci spierdala
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
ODPOWIEDZ