[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
237
58%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 408

jaczakacza

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: jaczakacza »

Jak słucham tego świntuszenia Mesa, myślę sobie, że to taki zmanierowany Pietrek Kogucik.

A tak swoją drogą, to w numerze z Tede u Kapoty miał taki wers:

Wsadzę dwa palce i zrobię z niej hydrant

Zawsze, gdy to słyszę, myślę o tych jego nieszczęsnych spodniach. Sorry, musiałem się tym podzielić.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

To drink a nie uryna, Jacek
Spoiler
Powiedz lepiej jak nie staje ci Wacek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Widziałem gdzieś komentarz, że Mes się tak dobijał do Tedego, bo znowu się obszczał i chciał suche spodnie pożyczyć.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

oldschool pisze: 31 sie 2025, 14:03 Widziałem gdzieś komentarz, że Mes się tak dobijał do Tedego, bo znowu się obszczał i chciał suche spodnie pożyczyć.
:rotfl:

Jak jebnął w domofon tą zniewieściałą piąsteczką, to pewnie od razu potrzebował wody utlenionej żeby ranę na kostkach odkazić
Awatar użytkownika
kociao

Post autor: kociao »

oldschool pisze: 31 sie 2025, 13:34
kociao pisze: 31 sie 2025, 13:19
oldschool pisze: 31 sie 2025, 11:49 To nie jest teoria tylko fakt akurat. Dokładnie tak to wyglądało jak mówili o kulisach rozstania.
Są jakieś teksty, wywiady czy cokolwiek gdy o tym opowiadali? Podlinkujcie
https://glamrap.pl/ten-typ-mes-odpowiad ... a-i-witka/
Dzięki, w sumie jak to przeczytałem to już sobie przypomniałem te historię, szczególnie z tą dzialalnoscia na Witka

Tu też więcej na ten temat (z perspektywy Mesa) jakby ktoś też chciał sobie przypomnieć

https://open.fm/muzyka/nie-zostane-kapi ... 197483872a
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

W ogóle ja na miejscu Tedego bym poszedł na jakieś lekcje boksu i złapał podstawy podstaw chociaż. Nigdy się nie bił, co nie jest niczym złym, ale takiego siusiumajtka Mesa to on się bać nie powinien, skoro:
a) ten drugi nic nie umie
b) Tede jest chyba z 10 cm wyższy i o wiele bardziej postawny chłop z niego

Dać się w przypadku konfrontacji fizycznej wziąć na huki Temu Typu Mesu to byłby wstyd.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

To że nie ma żadnej słynnej bitki z Tede nie znaczy że nigdy w życiu się nie bił, wydaje mi się że coś tam umie skoro na solo z Peją wyszedł z jakimś swoim trenerem?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Sam Tede chyba tak sugerował, że się nie bił nigdy? A z tym trenerem to mówił, że wziął go, żeby pozbierał go z ulicy jak dostanie w ryja.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Tedzik dzisiaj dopiero do WWA miał wrócić i na pytanie czy nagra diss odpowiedział:
"NO MYSLE ZE BAWIMY SIE, CZY JUZ NIE?:))"
I oczywiście jestem tym ukontentowany, ale obawiam się, że to będą znowu "poniżej średniej wypociny sklecione".
O dziwo "64 Lajny" całkiem porządny diss, fajnie tam leciał, ale przydałoby się coś o level wyżej, a od tamtego czasu tylko regres.
oldschool pisze: 31 sie 2025, 14:13 W ogóle ja na miejscu Tedego bym poszedł na jakieś lekcje boksu i złapał podstawy podstaw chociaż. Nigdy się nie bił, co nie jest niczym złym, ale takiego siusiumajtka Mesa to on się bać nie powinien, skoro:

Dać się w przypadku konfrontacji fizycznej wziąć na huki Temu Typu Mesu to byłby wstyd.
Potwierdzam. Nauczyłby się chociaż jak trzymać gardę, jak zasłaniać schaby (chociaż o cios na wątrobę Mesa bym nie podejrzewał), jak wyprowadzać cios ze skrętu, dorzuć do tego proste kombinacje i Mesio na OIOM-ie.
oldschool pisze: 31 sie 2025, 14:16 Sam Tede chyba tak sugerował, że się nie bił nigdy? A z tym trenerem to mówił, że wziął go, żeby pozbierał go z ulicy jak dostanie w ryja.
W wywiadzie dla "Dużego w Maluchu" twierdził, że nie bił się od liceum, ale nie że nigdy.

E: W ogóle Tedzik niepotrzebnie dał się wziąć na huki Pejemu, z tym jakim to on nie jest fighterem. Gość jest o wiele mniejszy (Tede mu sam cisnął od kurdupli), a ćwiczył tylko judo, które w kontekście prania się po ryjach jest średnio przydatne.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 14:26 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

oldschool pisze: 31 sie 2025, 14:13 b) Tede jest chyba z 10 cm wyższy i o wiele bardziej postawny chłop z niego
mes jest kapke wyzszy
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
YP_

Post autor: YP_ »

mes w obecnym stanie moglby wygrac ta konfrontacje
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

zalezy na ile tzw retard rage by zadzialalo
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

oldschool pisze:W ogóle ja na miejscu Tedego bym poszedł na jakieś lekcje boksu i złapał podstawy podstaw chociaż. Nigdy się nie bił, co nie jest niczym złym, ale takiego siusiumajtka Mesa to on się bać nie powinien, skoro:

Mes wyłapał na dziurę od kurdupla Meza, więc argument o wzroście na starcie jest inwalidą.

Wielkie 5 dla nich
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Btw., czy Mes ma korzenie żydowskie? Nazwisko pasuje, propsował Michnika, wmawia hitleryzm oponentom, kamienicznik...
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
Beinlausi

Post autor: Beinlausi »

Tak jak lubiłem muzyczkę Mesa, tak teraz zaczyna mi być wstyd trochę, że go słucham. Miałem nadzieję, że się otrząśnie po tym pierwszym dissie i – tak jak muzycznie drugi diss się broni – tak ten klip to jest taka żenada, że nie jestem w stanie zrozumieć, co mu we łbie zaszumiało, że on to wstawił. O Jacy się nie wypowiadam, bo średnio jestem obiektywny. Zawsze czułem od niego taki vibe: gościa, który zbija z tobą piątkę i jest do rany przyłóż, a potem dwie godziny ci dupę obrabia i mówi każdemu, kto chce go słuchać, jaki jesteś zjebany. Leakowanie jakichś starych info o znajomych też mu się zdarzało, jak te sławne buty, które Borxion po nim nosił. No nie przepadam za chłopem mocno.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Luxair pisze: 31 sie 2025, 14:35 Btw., czy Mes ma korzenie żydowskie? Nazwisko pasuje, propsował Michnika, wmawia hitleryzm oponentom, kamienicznik...
Dodaj do tego "Slava Ukrainie" etc. Raczej typowy przedstawiciel warszawskiej postPRLowskiej pseudoelitki, ale niekoniecznie z "pierwszorzędnymi, koszernymi" korzeniami. Jak się poogląda tych wszystkich profesurów ze strony lewicowo-liberalnej i dyżurnych eskpertów TVN-u, to tam zawsze ten sam "kanon autorytetów". Marian Turski (właściwie Mosze Turbowicz), Bronisław Geremek (właściwie Beniamin Lewertow), w najlepszym wypadku ksiądz Tischner etc.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Może Mes szuka siłowej konfrontacji żeby w końcu jakąś wygrać, bo co mamy do tej pory: wpierdol po którym o mało nie umarł i włożyli mu metal do głowy, wpierdol od policjantów, wpierdol od Mezo
YP_

Post autor: YP_ »

Walenie koksu w Brazil
Ciut poprawiło mi humor, przyznam
Gdy po tylu przegranych bójkach
W końcu rozjebałem wrogowi ryj
Było spoko, choć to nie czyni mężczyzny
Wiadomo o kogo chodzilo tutaj Mesowi? To z kawałka "Jak nikt" na AŁA
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Sądząc po jego aktywność w sieci, to Mes sam dla siebie jest największym wrogiem.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

prawde mowiac troche zaczyna byc mi go szkoda, bo wyglada na to, ze on nie jest tylko zjebany, ale serio chory. delulu, zyje w alternatywnej rzeczywistosci. zdrowiej piotrek
ODPOWIEDZ