[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: przedszkolanek »

WesolyJozek pisze: 30 sie 2025, 17:07 Ten idiota twierdzi ze Ursynow to pole ziemniaków
widzę, że kogoś ubodło
ale to nawet fajnie patrzeć jak OG arystokrata przypomina klasie średniej z prlowskiego awansu, że tak naprawdę to ich poziom to (ex)pole ziemniaków
kurwa, jak w jakimś bakakaju gombro xd

Dodano po 2 minutach 11 sekundach:
a druga sprawa, że główna część zabudowy kabat, to chyba bardziej lata 90-00
ale pewny nie jestem, jakiś varsavianista by się przydał
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Nie ubodło bo mieszkam w kamienicy ze sladami po Powstaniu, ale nie obrazilbym sie jakbym mial mieszkac na Kabatach przy lesie i metrze xd .
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
lll

Post autor: lll »

W ogóle to jest jakiś abstrakcyjny argument. Przecież tego jego bloku na wygledowie też nie budował jego dziadek ze służbą :lol:
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

To po matce, jest Bułgarką
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

horrypaz pisze: 30 sie 2025, 16:30 przypominam że mu mezo najebał.
tede jezdzi na rowerze, chodzi na silke i do barbera, mes nacpany w furii moze se domofon nokałtowac

i tak dziwne ze 2rzynowi glowa nie wybuchla jak uslyszal trapowy bit, myslalem ze od tego zacznie sie jebanie mesa i ze sie sprzedal marnie pod techno. rozwijasz sie
Slabo czytasz moje posty. Nie chodzi o bity trapowe tylko o wyjcow zjebanych ktorymi na forum tu sie podniecacie. Mes jak slychac potrafi pieknie leciec na kazdym bicie.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 17:02 to że w 1945 weszli do elit nowi ludzie, a ktoś tam podupadł, to nie znaczy, że hierarchie runęły, weź sobie jakąś przeciętną familię w stylu rostworowskich i porównaj co u nich działo się przed i po 1945
pierdolenie. sprawdź sobie biografie ministrów, czy sekretarzy w PRL. ilu znajdziesz tam ludzi z ważnych/ bogatych rodzin sprzed 39? to że komuś pozwolono być lekarzem czy profesorem to inasza inszość, a kluczowe jest tu słowo "pozwolono".

status społeczny takich ludzi to często było coś między więzieniem a zwykła praca.

status majątkowy był oczywiście żaden.

jasne, że po 89 niektóre "rody" coś tam odzyskały, ale też to jest zjawisko marginalne.

w sumie, żeby było jasne z czym polemizuje: w Polsce nie ma prawdziwej klasy byłych arystokratów z majątkami. są może takie jednostki, ale nie jest to coś, z czym można czuć tożsamośc. tacy ludzie to przebierańcy, tak jak kolega wyżej opisał swoich kolegów z liceum.

dlatego Mes jest pierdolonym idiotą, gdy odwołuje się do tego, ze służbą jego rodu 200 lat temu czytała.

prawda jest taka że jego dziadek czy tam tata do różnych pierwszych sekretarzy mówił "tak proszę towarzysza, ależ oczywiście towarzyszu, a wódeczka jest zimna i gęsta" i takie wspomnieniami kształtowały między innymi Piotrka, a nir wsiadanie na koń po plecach czytającej służby
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

2rzyn pisze: 30 sie 2025, 17:36 Mes jak slychac potrafi pieknie leciec na kazdym bicie.
Czasami nawet na łeb, na szyję.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Tede powinien teraz wsadzić agregat do busa, podjechać na Wygledow i zrobić mu “My” pod blokiem ztj “Lajen King”
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Tak, mam się za lepszego od przemocowej zgrai
I wysmiewa Tedego ze sie nie bił, a potem atakuje jego domofon? XD
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Obrazek

Kurwa patrzcie ilu hindusów ma w followersach Mes xD

Wiedziałem że ci followersi mu się zwiększają nieproporcjonalnie do hajpu na niego, czyli rzeczywiście kupował te obserwacje (na 90%, 10% zostawiam na jakiś bug Instagrama)
Awatar użytkownika
panpjotr

Post autor: panpjotr »

Obrazek
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

gdzie tak opowiadal
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

W halucynacjach w umyśle Tego Typu Mesu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Tak tak, bo teraz nagle wszystko co powiedzial jacek to 100% prawda a mes blefuje (pozdro emil)
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Mes ma okazje dać dowody, ale woli pierdolić o służbie i walić w domofon.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Obrazek

:lol:
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Spokojnie, będzie trzecia runda :joint:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Chuj wie komu wierzyć, Wini twierdzi, że obgadywał z Tedem Sokoła, a Tede tego też niby nie pamięta, z drugiej strony mitomania u Piotrka nie ułatwia dojścia do faktów ¯\_(ツ)_/¯.

Co do domofonu, moim zdaniem bardziej chodziło o śmieszną scenkę do klipu, pewnie chuja tam dzwonił, bo jeszcze by odebrał i zszedł i byłby przypał, a tak “groźnie” według Mesa wyglądało - w odezwie do tego, ze zarzucano mu kiepską pod kątem agresji Sukę (zarówno w ilości panczlajnów, jak i bitu). Zmiana koloru napisów z foliarskich na białe dopiero po wytknięciu tegoż przez Jacka sugerowałoby, że Piotrek może sporo takich wypowiedzi brać sobie do serca.
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

ether pisze: 30 sie 2025, 12:54
francocarlos pisze: 30 sie 2025, 11:56 > flex na bycie arystokrata pogardzajacym ludzmi
to jest dla mnie troche jak prucie sie o zajebanie bitu przez zdzicha krk w potyczce bedoes - eripe
Gdzie tam masz jakikolwiek flex i pogardę? Nawinął, ze (rzekomo w przeciwieństwie do tedego) nie wstydzi się mówić o swojej rodzinie i o tym, ze jest z inteligenckiej rodziny co w rapie czasem wygodniej byłoby ukryć. W polskich realiach to badzIej wystawienie się na strzała, a nie flex.

Rozpierała mnie myślenie niektórych, ale to są jakieś własne chore interpretacje cudzych słów.
no stary, jak inaczej mozna interpretowac slowa
Mojej rodzinie służba czyta od lat dwustu
Wam to strach zlecić zbieranie chrustu
to nie jest bycie z inteligenckiej rodziny; to jest posiadanie sluzby, ktora ci czyta i zlecanie jej rzeczy przy ktorych zbieranie chrustu jest smiesznostka (nie wiem, moze bawelny?)

rozpierdala mnie myslenie niektorych (...)
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

przecież tam jest "W mojej rodzinie", co ty kurwa sobie myślisz, że prapradziadkowie mesa jedli kolację, podgrzewali sobie mleko w rondelku, kładli się pod kołderkę a służba czytała im na dobranoc?
ODPOWIEDZ