eddy_wata pisze: ↑30 sie 2025, 1:12
wg was on tu wszedł na meta poziom i sam ma bekę ze swojej pretensjonalnej formy traktując ją jako atut niestety musze was zasmucić on nie jest do tego zdolny i w rzeczywistości to jest faza terminalna schorzenia i niedługo zjazd na tworki
niewykluczone, ale to tym bardziej pasuje do belmondo [boomer ver.]
eddy_wata pisze: ↑30 sie 2025, 1:14
czy ten beef to będzie początek do dyskusji o problemach klasowych w polsce? tede pod patronatem kanału zero przedstawi historie swojej rodziny prostych organicznych państwowców w kontraście do pretensjonalnych elit
byłoby zabawnie
a co do tych prostych państwowców, to jakkolwiek wszystko jest indywidualne i w teorii wszystko jest możliwe, to jednak nie utrzymywałoby się to w generalnym patternie, awans społeczny w prl awansem społecznym w prl, ale nie wszędzie to działało jak w przypadku takiego lecha wałęsy leszka millera, który od elektryka doszedł do wysokich stanowisk partyjnych
Globe pisze: ↑30 sie 2025, 0:51
Spoko, lepszy niż pierwszy. Niemniej koleś w drodze do psychiatryka
w sumie lepiej bym tego nie podsumował, dzięki globe, dla mnie to całkiem niezła piosenka bo mes potrafi być niezłym raperem, aczkolwiek najbardziej interesującym aspektem tego przedstawienia nie jest wcale beef z tedim a beef mesa z samym sobą i potencjalna droga do psychiatryka, chyba nikt jak mes nie potrafi w narcystyczne zaburzenia osobowości
pozdro mes, mysle ze kiedyś zaliczysz epizod na pasach i ja to szanuję, co prawda mięsa dla tediego nie masz tak samo jak on nie ma ciebie ale to nic zlego, po prostu tak wyszło że wersy muszą być chujowe itd
eddy_wata pisze: ↑30 sie 2025, 1:19
jaki kurwa sens ma ten wers, skoro to mes jest tym prawilnym w tym beefie
RATATATA pisze: ↑30 sie 2025, 1:18
Chcesz być idolem patusow, to już bardziej by pasowało gdyby to Tede nawinął
zgadzam się z wami w zupełności, ale to mes to nawinął w taki sposób że ja mu uwierzyłem że to jest o jacku. i to całkowicie wystarcza.
Ten wers ma szansę się obronić tylko jeśli przyjmiemy, że w głowie Mesa patusy =/= prawilne sebki z bransoletką nike o jakich myślicie, tylko patusy = INTERNETOWE sebki wparowujące w sekcje komentarzy na stronach internetowych żeby poprzewracać stoliki i terroryzować w imieniu swojego klubu idola, a patrząc na resztę twórczości możemy założyć, że Mes za takich ma publikę Kanału Zero. Zresztą na samym początku pada wers o tym, że Tedego i tak obronią ślepo ludzie i boty.
Jeśli miał na myśli klasycznych patusów, samemu robiąc umizgi do klasycznych patusów, to oczywiście zarzut totalnie z dupy.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
przedszkolanek pisze: ↑30 sie 2025, 1:25
lecha wałęsy leszka millera, który od elektryka doszedł do wysokich stanowisk partyjnych
Zabawne, że o tym wspominasz, bo dzisiaj (a w zasadzie wczoraj) Miller na "Piwie z Mentzenem" właśnie do tego nawiązał, że dwóch elektryków w historii Polski tak daleko zaszło.
A tak jeszcze co do ewentualnej odpowiedzi Tedego, to naprawdę - to jest chyba najsłabszy Mes w historii i Jaca odpierdala, że nie potrafi jebnąć czymś co by chociaż połowicznie nawiązywało do "Trzech Koron" w kontekście zniszczenia oponenta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 1:31 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
@SWN no ta interpretacja ma sens nawet, nie wpadłem na to. dla mnie to był taki wers z gatunku klasyczna projekcja, vnmowski obraz odbity w weneckim lustrze od wewnątrz
nie no, niekoniecznie, to może być taka obserwacja na temat tedzika, a sam mes umizgujący się do patusów nie ma z tym nic wspólnego, co wolno jemu to nie tedemu bo jest lamusem, ale jest to naciągane jak flak na maszt@Bolo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
ffeee pisze: ↑12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
tybdo_yntogliw pisze: ↑30 sie 2025, 1:17
No to to jego paplanie to takie lamusiarskie strasznie jest
tak, dopiero się zorientowałeś? no jednak chłopiec z dobrego domu z niego wychodzi, 15 lat wychowania ciężko przeskoczyć
Sionek pisze: ↑30 sie 2025, 1:21
Mnie wgl zażenował ten wers, że Lil Rychu ma już 4 mieszkania, a Mes jedno i to bez kredytu xD Białas zrobił coś podobnego po urodzeniu córki i też rapował, że Zosia czy jak jej tam ma już 2 nieruchomości. Co to za flex na betonowe złoto, chwali się, że jest pasożytem, super powód do dumy xD
ale akurat bycie pasożytem społecznym w polsce, to jest największy powód do dumy od 500 lat lekko, rozumiem przypierdołkę, ale nie rozumiem zdziwienia
horrypaz pisze: ↑30 sie 2025, 1:24
normalizacja jakichs dziwakow
kurwa, ale zajebista definicja muzyki hip-hop ci wyszła, propsy w chuj
Bryx Fenrir pisze: ↑30 sie 2025, 1:15
chce być idolem patusów, a jest idolem lamusów
tbh ten wers ma więcej mocy i większy potencjał na zostanie klasykiem niż jakikolwiek przekminiony pancz bedoesa z beefu z eripem. czysta brudna prawda
jaki kurwa sens ma ten wers, skoro to mes jest tym prawilnym w tym beefie
Tam w ogóle jest jakiś easter egg rzekomy z winim na klipie. A rzekomy bo to nie wini chyba, tylko jakiś inny grubas, bo nie ma bluzy stopro tylko jack jones
dziwi props dla Mesa przewijającego jakiś gówno tekst bez polotu i bez charyzmy
w kontrze dla propsów dla Rogala DDL, który kleci teksty jakby nie skończył podstawówki, ale "mordo obczaj styl i charyzmę"
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora