[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: przedszkolanek »

tybdo_yntogliw pisze: 30 sie 2025, 0:59 Tak, mam się za lepszego od przemocowej zgrai
Od każdego plagiaciarza, pozbawionej talentu fai
Od tych bez flow, bez poglądów, techniki
I oceniać, lubię: ten jest kimś, a ten nikim
Bo jestem Mesem i ty kochasz mnie hejtować
lecz na żywo jesteś miły i mijasz bez słowa

Ty jesteś odrealnionym jackiem w czapcem
No to czapkuj swemu panu, na ulicy i w apce

Może mi to ktoś wytłumaczyć? Na co to odpowiada, komu, Tedemu?
zielone do słuchaczy
czerwone do jacka

i mam coraz bardziej nieodparte wrażenie, że mes czyta temat, przeczytał, że mu ludzie wyciągają pochodzenie w formie niepropsu i się wkurwił
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

No i nie wiem, ten diss jest najlepszy z tego beefu, tylko rozmywa sie o jakieś dziwne linijki typu 'chce być idolem patusów, a jest idolem lamusów', przeciez to nie brzmi w ogole, nawet jak próbuje to artystycznie nawinąć, i to przejście na drugi bit tez nie wybitnie. Za to wjebał sie od początku bardzo dobrze w bit i tekstowo, samym warsztatem tutaj sporo do przodu, fajny wers 'to byłoby zabawne gdyby nie było tak słabe', w kontekście wersów przed zacytowanym. Bit pierwszy również świetnie wpadł i myślę ze 7/10, natomiast Tede dal dwa niezle dissy, a Mes jeden bardzo słaby i ten dobry, wiec jeśli tak sie to skonczy to minimalnie Tede
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

chuj pisze: 30 sie 2025, 1:00 dla mnie god bless to jego pierwszy kawałek jakoś od czasu gościnki na eisie kiedy to stwierdziłem dobrze sie słucha tego gowna, świeże właśnie dlatego że ten jego rap wreszcie obrał ciekawy kierunek, w tym przypadku podobne w zamyśle (acz zupełnie inaczej ugryzione) co belmondziakowe żonglowanie luźnymi absurdalnymi skojarzeniami, ale w przypadku mesa dochodzi do tego jakieś ledwie szkicowanie tego co ma sie na myśli. oczywiście wszyscy ci @horrypaz tego świata którzy nie raz i nie dwa udowodnili że dla nich rap musi być całkowicie statyczną i przewidywalną kupą schematycznego gówna - nigdy nie zdołają chociaż na pół minuty potraktować muzyki rap outside of the box . do tego już przywykłem niestety
Chuj prawdę ci powie, plus jeden.
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

@przedszkolanek thx

No to to jego paplanie to takie lamusiarskie strasznie jest, typ do ojebania luźno
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

eddy_wata pisze: 30 sie 2025, 1:14 czy ten beef to będzie początek do dyskusji o problemach klasowych w polsce? tede pod patronatem kanału zero przedstawi historie swojej rodziny prostych organicznych państwowców w kontraście do pretensjonalnych elit
Tede to w ogóle zaraz prekariat będzie reprezentować z tą umową o dzieło w "Kanale Zero"
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Bryx Fenrir pisze: 30 sie 2025, 1:15 chce być idolem patusów, a jest idolem lamusów
tbh ten wers ma więcej mocy i większy potencjał na zostanie klasykiem niż jakikolwiek przekminiony pancz bedoesa z beefu z eripem. czysta brudna prawda
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

Chcesz być idolem patusow, to już bardziej by pasowało gdyby to Tede nawinął
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

chuj pisze: 30 sie 2025, 1:18
Bryx Fenrir pisze: 30 sie 2025, 1:15 chce być idolem patusów, a jest idolem lamusów
tbh ten wers ma więcej mocy i większy potencjał na zostanie klasykiem niż jakikolwiek przekminiony pancz bedoesa z beefu z eripem. czysta brudna prawda
jaki kurwa sens ma ten wers, skoro to mes jest tym prawilnym w tym beefie :search:
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 1:07 akurat o ile w ogólnym dyskursie byłoby to chujowe, to w polskim chłopoulicomańskim hip-hopie jest to całkiem lit i ogólnie obiecujące, o ile następować będzie rozwinięcie konwencji
w kolejnym dissie powinno być na klipie jak Mes wchodzi na konia po jakimś numerzerazie
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

eddy_wata pisze: 30 sie 2025, 1:19 jaki kurwa sens ma ten wers, skoro to mes jest tym prawilnym w tym beefie
RATATATA pisze: 30 sie 2025, 1:18 Chcesz być idolem patusow, to już bardziej by pasowało gdyby to Tede nawinął
zgadzam się z wami w zupełności, ale to mes to nawinął w taki sposób że ja mu uwierzyłem że to jest o jacku. i to całkowicie wystarcza.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Kiedy Tede chciał być idolem patusów, jak on tych patusów od Pei zawsze wyśmiewał?

A patusy gardziły muzyką Tedego no chyba, że akurat ktoś odpalił Drin Za Drinem
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

ta suka to tede
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

natomiast zgadza się, że był lamus-inclusive raperem tedzik zawsze jak tak patrze po ludziach znajomych kto go słuchał xD
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Sionek

Post autor: Sionek »

Mnie wgl zażenował ten wers, że Lil Rychu ma już 4 mieszkania, a Mes jedno i to bez kredytu xD Białas zrobił coś podobnego po urodzeniu córki i też rapował, że Zosia czy jak jej tam ma już 2 nieruchomości. Co to za flex na betonowe złoto, chwali się, że jest pasożytem, super powód do dumy xD
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 1:22 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Sionek pisze: 30 sie 2025, 1:21 Mnie wgl zażenował ten wers, że Lil Rychu ma już 4 mieszkania, a Mes jedno i to bez kredytu xD Białas zrobił coś podobnego po urodzeniu córki i też rapował, że Zosia czy jak jej tam ma już 2 nieruchomości. Co to za flex na betonowe złoto, chwali się, że jest pasożytem, super xD
Flex, że progenitura ustawiona i może odhaczyć ojcowskie obowiązki na piątkę z plusem i odznaką "dzielny tata".
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Białas akurat za swoje kupił.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

eddy_wata pisze: 30 sie 2025, 1:21 natomiast zgadza się, że był lamus-inclusive raperem tedzik zawsze jak tak patrze po ludziach znajomych kto go słuchał xD
że zawsze to bzdura. było tak w okresie od beefu z peją aż do elliminati. i tyle.

Dodano po 43 sekundach:
Sionek pisze: 30 sie 2025, 1:21 Mnie wgl zażenował ten wers, że Lil Rychu ma już 4 mieszkania, a Mes jedno i to bez kredytu xD Białas zrobił coś podobnego po urodzeniu córki i też rapował, że Zosia czy jak jej tam ma już 2 nieruchomości. Co to za flex na betonowe złoto, chwali się, że jest pasożytem, super powód do dumy xD
a tu muszę przyznać koledze racje, mega żenujące te wersy mesa
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

chłop dostaje mieszkanie po ojcu i się flexuje w dissie że nie brał kredytu, no ludzie kochani

dałby taki numer na płytę i byłoby w porządku, ale tede tu nawet nie ma na co odpowiadać
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

Burak pisze: 30 sie 2025, 1:13 jako track ciekawe jako diss żałosne
i na tym mógłbym skończyć

co z tego, że fajnie przewinięte, jak tam nic nie ma
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

chuj pisze: 30 sie 2025, 1:00 oczywiście wszyscy ci @horrypaz tego świata którzy nie raz i nie dwa udowodnili że dla nich rap musi być całkowicie statyczną i przewidywalną kupą schematycznego gówna - nigdy nie zdołają chociaż na pół minuty potraktować muzyki rap outside of the box . do tego już przywykłem niestety

pierdolenie i dorabianie ideologii do chujozy obesranej ale ARTYSTYCZNEJ i innej i doszukiwanie się chuj wie czego i normalizacja jakichs dziwakow. pozdro
ODPOWIEDZ