[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: chuj »

tybdo_yntogliw pisze: 30 sie 2025, 0:47 Tak, Mes jest świetnym raperem. Od ponad 20 lat.
dla mnie god bless to jego pierwszy kawałek jakoś od czasu gościnki na eisie kiedy to stwierdziłem dobrze sie słucha tego gowna, świeże właśnie dlatego że ten jego rap wreszcie obrał ciekawy kierunek, w tym przypadku podobne w zamyśle (acz zupełnie inaczej ugryzione) co belmondziakowe żonglowanie luźnymi absurdalnymi skojarzeniami, ale w przypadku mesa dochodzi do tego jakieś ledwie szkicowanie tego co ma sie na myśli. oczywiście wszyscy ci @horrypaz tego świata którzy nie raz i nie dwa udowodnili że dla nich rap musi być całkowicie statyczną i przewidywalną kupą schematycznego gówna - nigdy nie zdołają chociaż na pół minuty potraktować muzyki rap outside of the box . do tego już przywykłem niestety

a i ten cały warsztat ta cała machineria artystyczna wreszcie jest traktowana na luzie jako narzędzie do fajnego upiększenia i rozbujania mesowego rapowania, a nie rozpisana co do każdego zajęknięcia co na dłuższą metę mega męczyło w tym mesie z trzeba było zostać dresiarzem

dla mnie to jest aż niewiarygodne że taki dinozaurek zajebał tak ogromny progres na stare lata i wreszcie stał się jakiś ciekawy do posłuchania. i nie, to nie prowo.
złap książkę, złap reset

free smly
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

Kto jest panem w apce, ludzie wysyłający donejty podczas live'ów?
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

chuj pisze: 30 sie 2025, 1:00
tybdo_yntogliw pisze: 30 sie 2025, 0:47 Tak, Mes jest świetnym raperem. Od ponad 20 lat.
nigdy nie zdołają chociaż na pół minuty potraktować muzyki rap outside of the box
Piotrek to Ty?
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

najak
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Niestety tylko bakłażan znany z wychwalania gówna pod niebiosa gdy tylko gówno pojawi się tam, gdzie zwykle oczekuje się czegoś innego, a nikt akurat gówna się nie spodziewa.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Sivestro pisze: 30 sie 2025, 0:57 Widziałem już komentarze zarzucające Mesowi klasizm xd
ale one są akurat adekwatne, bo rzeczone zjawisko się aż wylewa
i akurat o ile w ogólnym dyskursie byłoby to chujowe, to w polskim chłopoulicomańskim hip-hopie jest to całkiem lit i ogólnie obiecujące, o ile następować będzie rozwinięcie konwencji

Dodano po 35 sekundach:
tybdo_yntogliw pisze: 30 sie 2025, 1:01 Kto jest panem w apce
stawiam 50 centów na krzysztofa stanowskiego

Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
chuj pisze: 30 sie 2025, 1:00 a i ten cały warsztat ta cała machineria artystyczna wreszcie jest traktowana na luzie jako narzędzie do fajnego upiększenia i rozbujania mesowego rapowania, a nie rozpisana co do każdego zajęknięcia co na dłuższą metę mega męczyło w tym mesie z trzeba było zostać dresiarzem
o kurwa, ale celnie
dodałbym tylko, że na god bless to jeszcze słabawo wyszło
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

@chuj props ze nie masz siebie w uchu. Nowa plyta mesa bedzie fresh jak skurwysyn :cool:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Chyba mało kto ma do Mesa pretensje tylko za to, że robi dissy trochę inaczej.

Dla mnie mógłby je robić na dubstepach, z klipem nakręconym do góry nogami i z jodłowaniem w refrenie, ale na boga shive albo innego dowolnego - nie będę go doceniał za sam fakt pokazania dupy (silencio) dotychczas przyjętym standardom budowy hip-hopowych dissów, jeśli jego alternatywą są podśpiewywanie "Tede kup se krede" i panczlajny jak wyjęte z jakiegoś Szparapu.

Tede oczywiście też ma śladowe ilości mięsa w wersach, dlatego pisałem że przy zakończonym Eripe-Bedoes to starcie wygląda jak paraolimpiada, ale Tede robi swoje przeciętne kawałki skrajnie bezpiecznie i przystępnie, za to Mes - jakby ta przeciętność mało szkodziła - doprawia to jeszcze pokraczną formą kopalni gifów.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

oldschool pisze: 30 sie 2025, 1:04 Niestety tylko bakłażan znany z wychwalania gówna pod niebiosa gdy tylko gówno pojawi się tam, gdzie zwykle oczekuje się czegoś innego, a nikt akurat gówna się nie spodziewa.
ale przyznaj, że na swój sposób piękna jest ta nadbudowa ideologiczna tzw. po gocławsku dorabianie piździe uszu, byle tylko uzasadnić swój gust
wielka piona dla bakłażana, nei zmieniaj się
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

Mes by lepiej wyszedł gdyby wypuścił to bez teledysku
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 1:07
Dodano po 35 sekundach:
tybdo_yntogliw pisze: 30 sie 2025, 1:01 Kto jest panem w apce
stawiam 50 centów na krzysztofa stanowskiego
drugie 50 centów stawiam na słuchacza lamusa rapera tede
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

@chuj kurde, musiałbym odsłuchać ponownie te płyty jego od Dresiarza później, ale trafiłeś, tak: miałem taką rozkminę jak słuchałem i GOD BLESS i LOS NIE CHCIAŁ INACZEJ - pamiętasz te sztywne "Auta" (hehe) z Dresiarza albo te sztywne refleksyjne kawałki z Kandydatów na Szaleńców? Tutaj to luźniutko leci.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
ether

Post autor: ether »

VerminatorX pisze: 30 sie 2025, 0:44 Najbardziej zbędny beef w polskim rapie. Mes nie miał nawet konkretnych podstaw żeby pruć się do Tedego.
Chuj czy były podstawy pod beef czy nie ale każdy beef ktory przywróci mesa na bardziej stricte rapowe tory jest wart świeczki
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

@RATATATA +1 te jego kocie ruchy, ten obłęd, te boksowanie, wygląda to dosyć komicznie. Dla mnie lepsze od Suki, ale dalej niżej niż oczekiwany poziom.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
eddy_wata

wg was on tu wszedł na meta poziom i sam ma bekę ze swojej pretensjonalnej formy traktując ją jako atut niestety musze was zasmucić on nie jest do tego zdolny i w rzeczywistości to jest faza terminalna schorzenia i niedługo zjazd na tworki
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

jako track ciekawe jako diss żałosne
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

2rzyn pisze: 30 sie 2025, 0:58 Teraz czekac do czwartku az tede wyduka jakies nudne chujstwo ktore i tak bedzie lepsze niz jego ostatnich 10 plyt czy tam 35.
I będzie wyjaśnianie, że Audi nie wynajem a w leasing i odbijanie piłeczki, że zamek to jest Książ a nie w Książu i że w ogóle to go w domu nie było a kołdra w praniu. I że z trumny wystawały buty. "Uuu wszystko odbite" :bag:
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Jose pisze: 30 sie 2025, 0:57
2rzyn pisze: 30 sie 2025, 0:46 Cyklista poki co rozjebany. Jak on swoim rondlarzom wytlumaczy ze nie mogl zejsc pod klatuwe
Przecież to jest wystawienie do pustej - wielki ulicznik dzwoni domofonem po nocy, dziwi się, że nikt mu nie odpowiada (bo nikogo nie ma na chacie) i idzie smutny do domu, no ciumciok zgrywajacy gangstera

Żeby jeszcze jakaś przypalową rozmowę przez domofon nagrał typu VNM vs Bober, to miałby Tedego w garści, a tak wyszedł na ciperre
B: Słucham?
- Co tede kurwa cioto pierdolona, kurwa ty?!
B: Hehe...
V: Co się kurwa śmiejesz cioto jebana, kurwa frajerze pierdolony. Stary, kurwa zniszczymy cię, kurwa jak szmatę pierdoloną kurwa w niedzielę stary ty. Po chuj mu robiłeś te przerzutki, co ty kurwa zdrajca jebany jesteś?
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

@oldschool ochłoń. ja przede wszystkim słucham muzyki. ty z kolei jesteś w stanie spropsować każde gówno wpisujące się w schemat aktualnego trendu, nieważne czy to afrotrap, niemiecka dukanina, czy uk drill.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
eddy_wata

czy ten beef to będzie początek do dyskusji o problemach klasowych w polsce? tede pod patronatem kanału zero przedstawi historie swojej rodziny prostych organicznych państwowców w kontraście do pretensjonalnych elit
ODPOWIEDZ