Paktofonika
Re: Paktofonika
Fokus i Rahim: zrozumieliśmy jak dużo to znaczy dla ludzi
Fokus i Rahim - odwiedzili Adriana Sumę w studiu Czwórki, by porozmawiać o pomniku Paktofoniki i nadchodzącym koncercie "OD ZET DO A (25 lat)", na którym zagrają numery ze wszystkich lat współpracy.
- Oportunistycznyebaka
Czyt. zrozumieliśmy ile możemy jeszcze wycisnąć jak z pamiętnej cytrynowej kurwy.
Dla mnie spoko, zapewne część zyskow idzie na konto rodziny Magika i to jest dobre, a o tym w ogóle nikt nie wspomina.
Dla mnie spoko, zapewne część zyskow idzie na konto rodziny Magika i to jest dobre, a o tym w ogóle nikt nie wspomina.
Paktofonika rozmrażana co 1 5 lat żeby zagrać kolejny jubileuszowy koncert
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- marmolad_k2
Wyjątkowy koncert z okazji jubileusz śmierci Magika, urodzin Magika, założenia zespołu, rozwiązania zespołu, premiery płyty, premiert filmu itp. itd.
Fokus i Rahim: zrozumieliśmy jak dużo to znaczy dla naszego portfela
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
jagodziana
Są fani, którzy tłumnie pójdą na taki koncert to i są wciąż organizowane. Lubię sobie czasami załączyć jakiś starszy numer od PFK, ale nie mam aż takiej nostalgii żeby gnać na jubileuszowy koncert.
- przedszkolanek
-
dziejaszek
Ja byłem na ich koncercie jakiś czas temu i zastanowił mnie jeden z nowszych kawałków, gdzie nawijają w refrenie coś w stylu "wszyscy nasi ludzie wyszli na prostą" i przypomniał mi się ten nieszczęsny Hast i "Alkoholizm" z Fokusem
DoubleB pisze: ↑12 gru 2022, 10:34 podsumowanie kosmicznego koncertu paktofoniki:
- akustyka do dupy, nie było słychać nic poza bębnami i ledwo dało się słyszeć wokale,
- na start zagrali "ja to ja" z gościnnym udziałem gutka, i było to świetne rozpoczęcie koncertu,
- później grali same zamulaste kawałki przez większość czasu, więc ludzie się zgasili i na bardziej energiczne kawałki nie reagowali już z takim entuzjazmem jak możnaby się spodziewać, wręcz sporo ludzi było rozczarowanych organizacją tego wydarzenia,
- zwrotkę magika na "nie ma mnie dla nikogo" wykonywał avi, który w pewnym momencie kompletnie wyjebał się z bitu i trochę mu zajęło to ogarnąć,
- zwrotkę magika na "le się zmahauem" zagrał zbuku xD
- zwrotkę magika na "rób co chcesz" zagrał małpa
- "nowiny" w całości wykonał marcin kowalczyk xD
- fokus wszedł na sporym falstarcie na swoją drugą zwrotkę na "w peunej gotowości" i dopiero po 4 wersach się ogarnął,
- część kawałków rahim z fokusem przesiedzieli na ławeczce albo trzymając łapy w kieszeniach,
- ciekawy moment to występ i beatbox sota, który najbardziej ożywił publikę,
- rahim czyta foruma, bo całe "aż strach pomyśleć" rapował za niego minix, a rahim gdzieś się schował xD
- wszyscy oprócz fokusa (w tym cała ekipa i publika) zapomnieli o jego drugiej zwrotce na "cd. kinematografii" i wszyscy zaczęli już klaskać, zanim fokus zaczął tę zwrotkę xD
- koncert był utrzymany w klimatach artystycznych, jakieś występy młodzieży, stroje, choreografie, tła itd, spoko na przedstawienie w teatrze, na koncert to lipa, bo nie wprawia w nastrój
- ogólnie lepiej wypadł nawet ostr, który przynajmniej przy swoich wzniosłych piosenkach miał śmieszne animacje w tle, jakieś chmury, płomienie i samoloty, do tego zdjął czapkę i pokazał bęben
- najciekawszym punktem wieczoru był wykon wzgórza "czekam" i molesty "szacunek"
nie żałuję że byłem, żałuję że to było tak hujowe
-
dziejaszek
A przypomniało mi się jeszcze, że Rahim nawinął W moich kręgach pod bit z Lose Yourself 
widać napracowanko i przygotowanie do jubileuszów
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Pamiętam jak na forum fokuspace Alszer podkurwiał się na pytania o Paktofonikę, że ile można o tym, że stara historia (jednocześnie sprzedawał w sklepie sztany z nadrukiem na dupie PFK Kompany).
- przedszkolanek
może nieszczęsny, ale to było najlepsze co wyszło śląskiemu hiphopowi od wyjścia magika do 2018?
o kurwa, brzmi jak hardcore psychorapDoubleB pisze: ↑28 sie 2025, 13:15 - zwrotkę magika na "nie ma mnie dla nikogo" wykonywał avi, który w pewnym momencie kompletnie wyjebał się z bitu i trochę mu zajęło to ogarnąć,
- zwrotkę magika na "le się zmahauem" zagrał zbuku xD
- zwrotkę magika na "rób co chcesz" zagrał małpa
- "nowiny" w całości wykonał marcin kowalczyk xD
Był ktoś na ich koncercie w MCKu?
-
WesolyJozek
No i co z tego? XD
Byli czlonkami zespolu? Byli
Jest na to zapotrzebowanie? Jest
Czy wygłupiają się, reaktywuja full time, nagrywaja nowe płyty z jakimś jaśkiem pod szyldem PFK? Nie
Juz się nie zesrajcie.
józek co ty pierdolisz. przecież oni w 2003, czy którym tam roku definitywnie zakończyli działalność pfk. tylko potem jednak się nie wiodło tak dobrze i trzeba było wydać książkę, film, ciuchy, zacząć grać koncert. samo to w sobie jest wygłupem. mogliby po prostu przyznać oficjalnie, tak potrzebujemy lecieć na fejmie zmarłego kolegi, bo jesteśmy bez niego gołodupcami i po ptakach. wtedy by dyskusji nie bylo
dziwki basen i machanie kutasem