Chada
Re: Chada
Wszystkiego najlepszego tam na górze Synu Bogdana
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
w szczycie popularności razem ze steprecords byli chyba najbliżej wykreowania polskiego 50 centa, bo chada miał wszystko od street creditu przez stylówke po teksty i był taki czas, że chada na feacie przewijał sie dosłownie wszędzie i był może nawet najpopularniejszym polskim raperem w czym pomagała jego uniwersalność bo potrafił nagrać czy to anthem dla matki czy to bragga, jednym słowem step trząsł wtedy sceną i nie wiem czy był wcześniej albo potem w Polsce taki wpływowy label hmm może przez chwile SB mafia?
oczywiście szkoda tych przypałów pod koniec życia i pamiętam że jak był w szpitalu to wiele osób w komentarzach gadało że miał problemy z głową..nie dowiemy sie już jaka była prawda, spoczywaj w spokoju tomek.
oczywiście szkoda tych przypałów pod koniec życia i pamiętam że jak był w szpitalu to wiele osób w komentarzach gadało że miał problemy z głową..nie dowiemy sie już jaka była prawda, spoczywaj w spokoju tomek.
- przedszkolanek
-
masz_szluge_
szpadyzor od dge i w sumie cale pdg dobrze latalo w okolicach 2009-2012
quequality się nie zgodze, bo jak wspomniałeś jedna gwiazda ciągnęła całą resztęprzedszkolanek pisze: ↑24 sie 2025, 19:34quequality 2017, głównie robota egzotyki
asfalt 2016/17, ostr, taco, otso
i sbm 2016/17-21/22
asfalt przez lata był kojarzony jak wyżej jako label ostrego, ale potem faktycznie się rozwinęli więc przykład może być, chociaż trochę krótko w porównaniu do stepu
sbm może być chociaż za bardzo ich nie śledziłem to wiem że notowali fenomenalne wyświetlenia
na ósmą rocznicę jeden z dziesiątek z chadą
Jeden z niewielu prawdziwych OG w polskim rapie, doceniłem zdecydowanie za późno niż powinienem, dobry kryminalny rap. Ciekawe jak dzisiaj wyglądałaby jego muzyka
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
- igorzastyy
Brakuje Chady na scenie. Za wcześnie odszedł...
-
WesolyJozek
Piąty singiel z albumu TECHNIK FIGLINA – „NIEDŁUGO WYCHODZĘ NA GROCHÓW” (EP)
Wokale MC’s do tego utworu zostały zarejestrowane na Grochowie w 1997 roku przez Marka Walaszka a.k.a. Radiotechnik, Maro Music, Gruszka.
Utwór zawiera nigdy wcześniej niepublikowane wersy Tomka Chady, który nagrywał z zespołem Radio Grochów jeszcze przed wydaniem albumu z Mistic Molesta.
To wyjątkowy, archiwalny materiał i jednocześnie hołd dla grochowskiej sceny rapowej lat 90.
Dedykowany pamięci Tomasza Chady – pioniera hip-hopu z Grochowa.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
CREDITS
Reżyseria / Montaż: Bartek Łukasiuk
Materiały archiwalne: Bartek Łukasiuk, Olaf Oleśkiewicz
Rap: Radiola, Radiotechnik, Chada
Muzyka: Chentek
Gramofony: Technik
Produkcja: Bartek Łukasiuk
Mix i mastering: Marek Walaszek
Studio: Addicted To Music
Projekt menadżer: Kamil Jakuza Jaczyński
Podziękowania: RX Produkcja, Rodzice Tomka Chady
Label: Addiceted To Music Studio / Junoumi Records
Wołam @Burak, bo jak jeszcze nie widział to pewnie mu się spodoba.Micha sie cieszy slyszac Grochowskie rymy sprzed 3 dekad! Oczy rowniez gdy zobaczylem archiwalnie w kolejnosci pojawiania sie w teledysku: Roland, Melon, Kobra, Figlina, Śp ANTEK, Wąż, Radiola, Romeo THS, Młody Geos, Gruszka, Bejca, Dziadek, ŚP PIAHU, Szczepan, Królik, ŚP CHADA, Goły, Technik, Szczudło FC, Jojo, Suja THS, Sibi, Balu, Chipson, ŚP PANI ELA-OSA, Bronek, Lechu....... Jak kogos nie poznalem to przepraszam. PS. ciekawe co byloby gdyby zamiast grac na podziemnych grochowskich kasetach to poszloby w Polskie w roku 1996/1997 ???
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
w ktorym momencie jest Suja prosze ja ciebie, bo nie zauważyłem, na telefonie oglądałem
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ