[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Ogólnie wychodzi na to, że najlepszy numer to byl diss na Winiego. W ogóle Wini 100 razy więcej rigczu w tym beefie niż Mes i to przy świadomości że nie jest najwybitniejszym raperem. Na tym tle Mes wygląda jeszcze bardziej tragicznie
- Oportunistycznyebaka
Oprócz wymienionych dwóch psów, to najlepszym punchem w tym nudnawym disie jest wers o terapii i tym żeby mes złożył zażalenie na jakość, bardzo prawdziwe.
kurde no zawód trochę te DEDLAJNY, myślałem, że to będzie gwóźdź do trumny Mesa, ale wcale niekoniecznie. ze 3 pancze spoko, reszta meh albo jakieś takie gimbazo-licbazowe pojazdy, w dodatku na dość prostych rymach. najsłabszy diss z tych Jacka, choć trzeba pamiętać, że napisany i nagrany dość szybko, a czas reakcji też tu się liczy. na miejscu Mesa bym powalczył, o honor może chociaż, żeby przynajmniej nie było wrażenia, że Tede jednym ze słabszych dissów w swojej karierze kończy beef zwycięstwem łatwym i zdecydowanym.
-
bobsonbejbi
Zdecydowanie, moje pierwsze skojarzenie przy odsłuchu. Btw najbardziej mnie bawi ze odkąd zaczal sie spowiadać ze swoich terapii to sprawia wrazenie coraz większego bałaganu na bani.Oportunistycznyebaka pisze: ↑22 sie 2025, 10:19 Oprócz wymienionych dwóch psów, to najlepszym punchem w tym nudnawym disie jest wers o terapii i tym żeby mes złożył zażalenie na jakość, bardzo prawdziwe.
A mes teraz ma szansę sie odbić i wypuścić odpowiedź max do weekendu i już zarzut z wieczna obsuwa bylby martwy + zacząć odbijać pileczki a nie opierać dissa o puste obelgi. Obstawiam ze u wielu słuchaczy już by sie mocno zrehabilitował bo to główny zarzut tych, co go tak rypia w komentarzach czy na forumku.
Jakim cudem jest to g funkowy bit? Może inspirowany deep cover, ale zrobiony jeszcze bardziej w stylu Boom bap z piszczałką, poza tym sam bit do deep cover nie jest typowo g funkowy, bo mógłby z powodzeniem wtopić się na powiedzmy 36 chambers. To że zrobił go dre nic nie znaczy.
- Bryx Fenrir
Bardzo przyjemny diss, generalnie za pierwszym odsłuchem średnio mi bit siadł, ale potem co raz lepiej z tym bylo, plus Tede fajnie leci tu technicznie, to wszystko jest na niezłym poziomie, nie ma tutaj co prawda żadnych morderczych linijek, ale poodbijane wszystko, i tak jak myslalem, śmianie sie z Pjusa Tede skomentował, ze nie wie o co chodzi, bo tez tak czułem, ze Mes sobie po prostu to wymyślił. Tak czy siak takie 6.5/10 i Mes no musi odpalić petardy jeśli chce cos jeszcze ugrac
Mes(sy) Bałagane
Mes pewnie dziś zwala po afterze po koncercie (na cześć Stanisława Soyki trzeba być zajebac)
Dzisiaj piątek to pewnie Ryśka dostaje pod opiekę i akat nie będzie miał czasu żeby przesłuchać dissa, a co dopiero odpowiedzieć, dopiero w tygodniu przesłucha, a odpowiedź za miesiąc (może)
W weekend spodziewam się stories Family 1st
W weekend spodziewam się stories Family 1st
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Skoro Mes to taki kynolog-hobbysta (Dwa psy przeżyły, Suka) to pewnie musi dograć SMYCZKI do kolejnego dissu 
stąd mój zarzut do horregoSotnikov pisze: ↑22 sie 2025, 10:56 Jakim cudem jest to g funkowy bit? Może inspirowany deep cover, ale zrobiony jeszcze bardziej w stylu Boom bap z piszczałką, poza tym sam bit do deep cover nie jest typowo g funkowy, bo mógłby z powodzeniem wtopić się na powiedzmy 36 chambers. To że zrobił go dre nic nie znaczy.
po poście manego uważam, że ten bit jest i boombapowy i gfunkowy zarazem
no i git bo nie warto nadrabiac
brzmi to zajebiście oldskulowo właśnie. największy atut tego dissuFruitOffTheWall pisze: ↑21 sie 2025, 22:18 beka z tych ,,wielokrotnych" tedego, które są na prostych słowach i brzmi to komicznie
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Największy atut tego dissu to beat. Największa wada - wieprz zakłócający największy atut.
ZAKAZ
+1Oportunistycznyebaka pisze: ↑22 sie 2025, 10:19 Oprócz wymienionych dwóch psów, to najlepszym punchem w tym nudnawym disie jest wers o terapii i tym żeby mes złożył zażalenie na jakość, bardzo prawdziwe.
Tak jak tu większość pisze, aktualnie wystarczy taka odpowiedź ale dość oszczędnie mimo wszystko.
Ale po tych dissach to ja mam wrażenie, że Tede nie zna dyskografii Mesa która daje cały arsenał amunicji na dissy i wyciąganie hipokryzji
Jak dla mnie Mes i Numer wypisali się z naszego kręgu kulturowego za akcję po koncercie.
W ogóle jak myślicie, jakby Pjus żył to stałby do tej pory za Mesem czy byłaby szansa że wyjebalby się na niego tak jak Stasiak, KurWitek i wszyscy inni?