[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
eddy_wata

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: eddy_wata »

Sivestro pisze: 21 sie 2025, 23:00 W komentarzach u Tede możecie zobaczyć sobie czym jest definicja rondlarzy
niezła dekonspiracja nastąpiła po etapie kładzenia rejtanem za eripe xD

Dodano po 32 sekundach:
KubbasOG pisze: 21 sie 2025, 23:01
przedszkolanek pisze: 21 sie 2025, 22:12 ja pierdole, tego się słuchać nie da
to ten kielecki bit
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Sivestro pisze: 21 sie 2025, 23:00 W komentarzach u Tede możecie zobaczyć sobie czym jest definicja rondlarzy
No przecież na tej samej zasadzie Pener „wygrał” beef z Wieprzem, bo wuchta ogrów za nim stanęła. Nie jest to żadne novum
Ostatnio zmieniony 21 sie 2025, 23:04 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Jestem teamMes i… kurwa jaki słaby jest ten diss, Jacek robi byle jak :>. Pierwszy diss był spoko, słychać od razu, że tede w tamtych klimatach czuje się zdecydowanie lepiej.

Rzeczywiście jest kilka trafnych panczy, ale jego byłoby stać na wiele więcej jakości w tym. Przesłuchałem trzy razy, momentów, że czegoś nie rozumiem jest może jeden, więc nie przesadzajcie. Zero wartości jeśli chodzi o ponowny odsłuch, a Sukę zdarza mi się codziennie odkąd wyszła, tytuł najlepszego refreniarza może zabrać mesowi chyba tylko sentino. Jestem mega ciekawy odpowiedzi Piotrka.

Poza tym przypominam, że

ta suka to Jacek
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

eddy_wata pisze: 21 sie 2025, 23:03
niezła dekonspiracja nastąpiła po etapie kładzenia rejtanem za eripe xD

Dodano po 32 sekundach:
KubbasOG pisze: 21 sie 2025, 23:01
przedszkolanek pisze: 21 sie 2025, 22:12 ja pierdole, tego się słuchać nie da
to ten kielecki bit
Mi pierwszy i ostatni diss Eripe podobały się na pewno z innych względów niż "TO JEST PRAWDZIWY HIPHOP"

Dodano po 1 minucie 10 sekundach:
arystokrata91 pisze: 21 sie 2025, 23:04 Poza tym przypominam, że

ta suka to Jacek
I ta suka jest robotna, bo wstaje o 5 do kanału zero
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Ale robi byle jak bo kolejny diss na kolanie pisany
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Fakt, że Mes zrobił ten refren melodyjny i zapada w pamięć, ale na litość boską jakiś Martyniuk też potrafi taki refren zajebać, a ciary od frajerstwa czuć chyba bardziej przy tym Mesowym wysrywie.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
Sivestro

Ja też się przyznaje że zdarza mi się zapętlać Sukę, weszlo z czasem po kilkunastu odsłuchach jak God Bless

I wszystkie moje zarzuty do tych utworów są aktualne, ale jakas dziwna satysfakcja każe mi je zapętlać. Nie wiem co się dzieje
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Po tym poznajesz prawdziwego artystę
Beefy to jednak domena młodych
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Nie no słabo jest. Poodbijane jakieś teksty Mesa, ale praktycznie nic ponad to poza panczem o psach i quatroporte, co zaskakuje, bo Mes to nieprawdopodobnie wdzięczny cel do wyśmiewania, a i Tede wydawał się raperem, który takich okazji w beefach nie przepuszcza. Na dzisiejszego Mesa wystarczy, ale to tylko i wyłącznie pokazuje na jakim poziomie jest obecnie Mes.
jerzy_klemens_werner pisze: 21 sie 2025, 22:32 Takie pytanie może troszkę medyczne, ale nie o flaka. On nie może sobie czegoś zrobić z tym głosem, to już jest po zawodach? Strasznie to brzmi, zaraz dogoni Onara.
Podejrzewam, że przy tak zdartym głosie jakaś terapia regeneracyjna wymagałaby oszczędzania glosu przez X miesięcy, a nie wydaje mi się, żeby Tede mógł sobie na coś takiego pozwolić. Taki paradoks, bo zarabia właśnie niemal wyłącznie głosem (koncerty, płyty, yt), więc powinien o niego dbać, ale właśnie przez to, jak bardzo jest od niego zależny nie może za wiele dla niego zrobić.
Awatar użytkownika
Sivestro

Tede dawaj felietony w ramach oszczedzaniach głosu

A na koncertach podbijaj tylko swój playback jak Bajorson i Dawid Obserwator
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Na tym polega dobry utwór jako całość, że człowiek ma chęć go odtwarzać, słuchać. Do tego dissa tedego z dzisiaj nie wrócę już nigdy ¯\_(ツ)_/¯.

Welcome / Willkommen! Było właśnie tym samym/podobnym.

Ta suka to Tede
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

gods bidness pisze: 21 sie 2025, 22:14 To, że nie mają o czym nawijać, to jedno. Ale to już serio, ta suka lepsza, bo jakiś refren miała i koncept, chujowy bo chujowy, ale jednak. Tede w tych trzech dissach to dał rymowaną publicystykę, takie w sumie oświadczenia wyjaśniające, tyle że do bitu, a nie na fejsbuku. Ciężko to nawet dissami nazywać, bo piosenkami to już w ogóle. Repeat value zero, przesłuchałem i tak dwa razy, a i tak ani jednej linijki nie zapamiętałem, tylko kilka przytoczonych faktów.
Mam dokładnie takie same odczucia, bity zajebisty, ale no nie ma tego czegoś, chociaż dojebany refren musi być
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

scarz pisze: 21 sie 2025, 23:13 Podejrzewam, że przy tak zdartym głosie jakaś terapia regeneracyjna wymagałaby oszczędzania glosu przez X miesięcy, a nie wydaje mi się, żeby Tede mógł sobie na coś takiego pozwolić. Taki paradoks, bo zarabia właśnie niemal wyłącznie głosem (koncerty, płyty, yt), więc powinien o niego dbać, ale właśnie przez to, jak bardzo jest od niego zależny nie może za wiele dla niego zrobić.
Przy mocnym eksplorowaniu głosu przez lata pewne zmiany stają się nieodwracalne. Najłatwiej to zauważyć u artystów którzy śpiewają w szczególności u tych wykonujących mocniejsze brzmienia. W necie można znaleźć takie analizy ewolucji głosów wielu popularnych artystów rockowych/metalowych ale nie tylko. Większość która gra koncerty np. 2 dekady zmienia techniki śpiewu oszczędzając głos lub będąc do tego zmuszonym bo po prostu nie jest w stanie. Z raperami też jest podobnie choć zakładam że trochę ciężej jest sobie zedrzeć gardło.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Wini Twoja kolej chłopaku
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
ether

Post autor: ether »

Kurwa jakie to jest slabe. Tak w ogóle najsmiesnziezy jest fakt, ze az tak zjebany odbiór dissu mesa był przez te komentarze na YouTube, ale ile to naprawdę znaczy to wystarczy zobaczyć teraz pod dissem tedego
Mes trafił w sedno z „ale robi byle jak” bo to akurat sama prawda, tutaj nawet wypierdala się z bitu
KubbasOG

Post autor: KubbasOG »

sam live lepszy niz diss sto razy

cos gadal ze byl pomysl zeby zrobic diss na bicie donia z mezem na refrenie do obu napisal na insta ale sie wycofali w ostatniej chwili

2 godziny 15 jakos gdzies tam
Awatar użytkownika
kertoip_

Post autor: kertoip_ »

Z ten typ mem gość w obszczanych spodniach mógł być fajny refren. Kawałek jak dwa pozostałe lajny (zrobił byle jak), może dwa fajne pancze z psami i quatroporte, ale więcej uśmiechu dał mi jednak diss Piotra. 0:0 straszna nuda, a był potencjał.
to forum zmierzam ku końcowi
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

a z tym ze go posprzata i zlom odda to nawiazanie do blaszki w glowie prawda? czy przypadkiem wyszlo, bo jak zamierzone to smieszne nawet
beria

Post autor: beria »

Sivestro pisze: 21 sie 2025, 23:11 Ja też się przyznaje że zdarza mi się zapętlać Sukę, weszlo z czasem po kilkunastu odsłuchach jak God Bless

I wszystkie moje zarzuty do tych utworów są aktualne, ale jakas dziwna satysfakcja każe mi je zapętlać. Nie wiem co się dzieje
To się nazywa opinia i warto mieć swoją bez oglądania się na sympatyków kanału zero i ich twórczość w sekcji komentarzy.

A suka stanowskiego jaja zgubiła, pewnie od tego wstawania rano.
ether

Post autor: ether »

Tede tak chciał zaimponować mesowi, ze az zapomniał go obrażać. Ale chociaż próbował brzmieć jak na sporcie
ODPOWIEDZ