[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

bobsonbejbi

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: bobsonbejbi »

oldschool pisze: 17 sie 2025, 15:36 Mes to ten wkurwiający typ człowieka, że robi z pewnych rzeczy 90-95% siebie jako postaci. Może nie umiem tego wytłumaczyć słowami, ale na pewno kojarzycie osoby, które:
- jak złapią zajawkę na podróżowanie, to nagle cały czas będą ci pierdolić gdzie to byli, co zobaczyli, na sociale same zdjęcia z podróży, w bio odwiedzone kraje, nie pogadasz o niczym innym tylko P O D R Ó Ż O W A N I E, rozumiesz?
- jak kupią samochód to na IG 99% storek zajebane tym gratem, zdjęcia kurwa z mycia samochodu na myjni itd. Masz wrażenie, jakby osobowść tego człowieka można było opisać wtedy słowami "posiadacz samochodu", a nie normalnymi cechami jakimi osobowość się powinno opisywać
- jak zostaną rodzicami, to nagle jak ktoś nie ma dziecka to jest dla nich gorszy, tylko rodzicielstwo sensem życia mordo. Pokazywanie wokół jakimi to są zajebistymi rodzicami i na nic nigdy nie mają czasu BO DZIECKO
- zaczną trenować jakiś sport/po prostu chodzić na siłownię - wszystko zajebane dietami, poradami co do treningu, jak można w życiu nie trenować tak jak ja itd.

I nie mam nic do ludzi, którzy są rodzicami czy sobie coś kupią i się pochwalą, albo złapią na coś zajawkę i o niej mówią. Po prostu bekę mam wtedy, kiedy całą postać takiego typa można streścić 1 słowem.

A Mes to idealny przykład punktu "rodzic" + "posiadacz samochodu". Brakuje jeszcze żeby zaczął podróżować i trenować, to z jego wkurwiającym byciem byśmy już totalnie zerświrowali patrząc do wstawia do neta, ale no raczej ludzie jak już tak wariują to na punkcie 1 czy 2 rzeczy :rotfl:
Kilka stron wczesniej cos podobnego pisałem, tylko mnie to mocniej uderzyło z wciskaniem w każdą wypowiedz jarania jak byl u winiego.

A całokształtem to piotrula to chodząca hipokryzja jest. Odpalić sobie pare jego starych kawałków i ciśnie po masie rzeczy, na których teraz sobie próbuje budować osobowość
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Najlepszy diss tekstowo - Wini
Najlepszy bit - Tede
Mes niestety słabo, bez duszy.
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

bobsonbejbi pisze: 17 sie 2025, 18:32

A całokształtem to piotrula to chodząca hipokryzja jest. Odpalić sobie pare jego starych kawałków i ciśnie po masie rzeczy, na których teraz sobie próbuje budować osobowość
Przypominam, że to facet chwalący się słuchaniem swoich starych kawałków, żeby upewnić się, że sobie nie przeczy.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

jeżeli to prawda to props, zamiast tracić czas na samorozwój, to lepiej go wydać na sprawdzenie czy hejtował kiedyś papierosy że tylko cygaretki, czy nie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Tylko nikt nigdy nie twierdził, że zmiana zdania czy poglądów jest zła. Wręcz martwiłbym się w drugą stronę, jak można mieć jednakową opinię w wieku 40 lat, co w wieku młodzieńczym - sam się zbliżam do czterdziestki i jak sobie pomyślę jakim byłem głąbem 20 lat temu to aż mnie momentami skręca XD.

Kolejnym moim spostrzeżeniem jest fakt, że raper, artysta, dowolny twórca nie musi być krystalicznie “czysty”, idealnym człowiekiem bez nałogów, a dokładnie odwrotnie - to największe świry zawsze byli największymi gwiazdami i osiągali sukces. Nie możemy (czy też nie powinniśmy) wymagać od nich przeżywania życia jak “zwyczajny” Kowalski. Potrzebne przykłady? VNM za namową Kai rzucił alkohol i przestał robić dobry rap, Mes zauroczył się, próbował stworzyć udany związek i zdecydował się na dziecko - od AŁA. równia pochyła, Quebonafide zauroczył się i zniszczyło mu to psyche, w efekcie od Egzotyki równia pochyła. Przykładów jest zapewne więcej, ale pozostawiam do przemyślenia.

Nie wymagam od rapera ułożonego życia i świecenia przykładem, zależy mi, jako odbiorcy, na muzyce, która mi wpada w ucho, może czasami imponuje np. swoją kompozycją (w przypadku rapu będą to głównie rymy, flow) i tyle.
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Słucham starych kawałków Mesa – to nie narcyzm
Sprawdzam, czy sobie sam nie zaprzeczam
Pierwsza zwrotka z Owinąłem sobie tą grę… 2cztery7.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

wolałem KęKę gdy pił, wolałem TAUa gdy ćpał
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

raper powinien mieć jakieś problemy, a jak nie ma problemów w życiu to słabość do jakiejś używki (wiadomo, z umiarem), dlatego mi tak dobrze bonson wchodzi
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

Suka mówi Mes, to suka wtedy kłamie...
ta suka to Tede
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

oldschool pisze: 17 sie 2025, 15:36 Mes to ten wkurwiający typ człowieka, że robi z pewnych rzeczy 90-95% siebie jako postaci. Może nie umiem tego wytłumaczyć słowami, ale na pewno kojarzycie osoby, które:
- jak złapią zajawkę na podróżowanie, to nagle cały czas będą ci pierdolić gdzie to byli, co zobaczyli, na sociale same zdjęcia z podróży, w bio odwiedzone kraje, nie pogadasz o niczym innym tylko P O D R Ó Ż O W A N I E, rozumiesz?
- jak kupią samochód to na IG 99% storek zajebane tym gratem, zdjęcia kurwa z mycia samochodu na myjni itd. Masz wrażenie, jakby osobowść tego człowieka można było opisać wtedy słowami "posiadacz samochodu", a nie normalnymi cechami jakimi osobowość się powinno opisywać
- jak zostaną rodzicami, to nagle jak ktoś nie ma dziecka to jest dla nich gorszy, tylko rodzicielstwo sensem życia mordo. Pokazywanie wokół jakimi to są zajebistymi rodzicami i na nic nigdy nie mają czasu BO DZIECKO
- zaczną trenować jakiś sport/po prostu chodzić na siłownię - wszystko zajebane dietami, poradami co do treningu, jak można w życiu nie trenować tak jak ja itd.

I nie mam nic do ludzi, którzy są rodzicami czy sobie coś kupią i się pochwalą, albo złapią na coś zajawkę i o niej mówią. Po prostu bekę mam wtedy, kiedy całą postać takiego typa można streścić 1 słowem.

A Mes to idealny przykład punktu "rodzic" + "posiadacz samochodu". Brakuje jeszcze żeby zaczął podróżować i trenować, to z jego wkurwiającym byciem byśmy już totalnie zerświrowali patrząc do wstawia do neta, ale no raczej ludzie jak już tak wariują to na punkcie 1 czy 2 rzeczy :rotfl:
no i kurwa jebać takich ludzi, japierdole, całe życie z nimi walczę
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

Malloy pisze: 17 sie 2025, 11:03 Pisanki Laika > felietony Mesa
*Pisanki Laika > gówno > felietony Mesa.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Czy Tede to suka?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

DTSJ
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
moody

Post autor: moody »

scarz pisze: 17 sie 2025, 18:41
bobsonbejbi pisze: 17 sie 2025, 18:32

Przypominam, że to facet chwalący się słuchaniem swoich starych kawałków, żeby upewnić się, że sobie nie przeczy.
"jesli mowisz prawde, nie musisz niczego pamietac" mark twain :cool:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Cygara i pety to chyba najgorszy kawałek Mesa i jednocześnie kawałek idealnie pokazujący jego zjebanizm.

Za takie kawałki właśnie miałem poczucie, że on się marnuje właściwie już od solowego debiutu. A cały ten hustla image, który miałem w głowie był błędnie oparty na 4 kawałkach gościnnych - Red, Pezet, Kodex jeden i dwa.

To nie Mes mnie oszukał, to ja byłem ignorantem. Właściwie na flexxip był truskulem licealnym. Potem na solówkach był już snobem pojebem z odklejką w |artyzm|. I tylko ten mały przebłysk czegoś, co niech se nazwę hustla stylem miało to coś, w czym chciałem go widzieć.

W ogóle czy on od beefu z Mezo miał jakikolwiek punchline? Wydaje mi się, że on nie umie w pancze. Tede też nie umie, ale umie zawsze jakoś w miarę śmiesznie i sprytnie wytarmosić oponenta w beefach. Mes moim zdaniem poszedł w rejestry "sztuki", z których ciężko wrócić do nazywania oponenta kurwą w atrakcyjne i efektowne dla serca słuchacza sposoby.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Pół żartem/Pił serio
Alternatywa jeszcze jedna
Moja płynność finansowa jest dość pewna
Mam to w dupie podobnie jak dziś
I nagle słyszę dzwonek do drzwi
"Znam twoje wersy na pamięć"
Jak na początek dziwne zdanie
Zdjęła okulary i nie mówi nic
Mam kaca, ale, o kurwa, to Charlize!
Cztery lata szlifowała moją mowę ojczystą
Bała się, że nie uwierzę, powiem: wyjdź stąd
Przyleciała tu wczoraj, przecieram oczy
"Wiedziałam, że to może cię zaskoczyć"
Wchodzi i zostaje na noc
Leży obok mnie; "To nie był sen" – myślę rano
Przenosimy się do wielkiej willi pod miastem
Jesteśmy razem, kochałem ją zawsze
Po dwóch latach dalej nie myślę o zdradzie
Często odwiedza nas mój stary przyjaciel
Często jeszcze widzę nasze zdjęcia w prasie
"Charlize Theron i Mes wciąż razem"
Nie sądziłem, że ma schizofrenię
Kiedy nagrałem ich razem u mnie w basenie
Mój człowiek wyłapał cios, upadł na beton
Ja wyjdę z końcem dwa tysiące trzydziestego trzeciego
no ludzie kochani :what:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

Dziwna myśl mnie naszła. Jedyną nadzieją Mesa w tym momencie jest świetna odpowiedź Tedego (która ma nastąpić). Żaden normalny słuchacz rapu nie zaprzeczy, że Mes jest raperem ze świetną techniką, flow czy napisał wiele super numerów. Im lepszą odpowiedź nagra Tede tym lepiej dla nas słuchaczy.

To będzie paradoks Mesa? Czy to nadzieja starego fana?
Ostatnio zmieniony 17 sie 2025, 20:34 przez Hellrazor, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

moody pisze: 17 sie 2025, 20:10 "jesli mowisz prawde, nie musisz niczego pamietac" mark twain
chyba, że masz alzheimera lub naprawdę kiepską pamięć
mnie ta bucowatość nie przeszkadza w tekstach, co to za raper, który nie ma przekonania, że jest najlepszy i rozpierdala? potem wychodzą takie pokemony jak jakiś janek rapowanie (co to kurwa za ksywa w ogóle) i przepraszają że żyją na bicie
a jeśli jest bucem też w wywiadach i w zachowaniu przy innych ludziach to props za spójność i prawdziwość
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

bo on jest bezsensownym bucem. flexipuje się na rzeczy, które są - nie że głupie ale przede wszystkim z dupy.

zgrywa inteligenta, w sumie nie wiadomo czemu. cygaretki, te gesty, angielski - to nawet nie jest komiczne, tylko cringowe. z Sentino się mogę pośmiać, ale rozumiem rolę którą gra i mogę w to jakoś wejść. u Mesa mi tylko wstyd.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Poki co Tede - Mes 1:1

Byle do czwartku
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ