[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Karkovsky

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Karkovsky »

Ocherz pisze: 17 sie 2025, 16:11 Ale do sedesu się sra a nie sra się sedesem to musiałby mieć dupe a nie sedes zamiast pyska :what:
W ogóle mes ma tu jakieś zapędy dziwne ze szczaniem do łóżka i sedes z mordy
Tzw fiksacje przyrodzeniowo-moczowo-kałowe. Zagadka dla Freuda
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

Burak pisze: 17 sie 2025, 15:01 to jest hejtowane na yt aż za bardzo, czy widzicie tu udział jakichś trzecich stron? 🤔
odwet ruskich botów za slava ukrainu
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

ja takie fiksacje humorystyczne okołokiblowe miałem w wieku około 10 lat i mi szybko przeszły, a nie w wieku 42 lat

chociaż dobry gówniany żart do dziś potrafię docenić, wersy mesa na pewno nim nie są
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Z kolei tede niebezpiecznie blisko zestawia zarcie z kiblem. Chrup jak pikla chlup do kibla
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Ocherz

Post autor: Ocherz »

W każdym razie czekamy na odpowiedź jacy pracy, myślę że dużo tede poodbija tak że go ubije własnymi wersami żenujacymi i obstawiam że tam go zjedzie jak szmate tym razem

Dodano po 1 minucie 19 sekundach:
2rzyn pisze: 17 sie 2025, 16:29 Z kolei tede niebezpiecznie blisko zestawia zarcie z kiblem. Chrup jak pikla chlup do kibla
Też miałem takie wrażenie trochę chujowo się jedno po drugim skojarzyło xd chrupanie ogóra z gównem, w ogóle samo zobrazowanie sobie ogóra i kłoca w jednym wersie budzi niesmaczne podobieństwa, chuj wie może tak miało byc, ciężkie niedzielne przekminy
Ostatnio zmieniony 17 sie 2025, 16:34 przez Ocherz, łącznie zmieniany 1 raz.
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
2rzyn

Mam nadzieje ze mes rozwinie temat nagrywania chujni i przypomni tedemu jak smial sie z nowatora ze robi disco polo a potem z millerem na festynie bez zenady wystepowal
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Btw Tede z nowatorem się pogodził bo spotkali się w kanale zero na jakimś poranku rapowym
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

2rzyn pisze: 17 sie 2025, 16:29 Z kolei tede niebezpiecznie blisko zestawia zarcie z kiblem. Chrup jak pikla chlup do kibla
a Mes z kolei:
Wsadź se ogórek w pizdę, mamy nagle pikle
sam to zaczął
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
2rzyn

No mozna tak powiedziec chociaz tede byl w tamtym momencie malo sympatyczny i zal bylo patrzec na nowatora
Awatar użytkownika
Karkovsky

Swoją drogą Nowator spoko spiewak, do dzisiaj nie rozumiem tego hejtu na niego wtedy. No dobra, trochę rozumiem, bo image mial trochę śmieszny, ale wokalnie dawał radę, ale jak zwykle Polska była niegotowa
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Lerek i Nowator to były skolimy tamtych czasów
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

podobno tede spierdalał w klubie przed lerkiem, mogę w to uwierzyć@Bolo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

"64 Lajny" fajny numer, wkręca się :eek:

Btw, gdyby zamiast "Mogę cię chrup jak pikla albo chlup do kibla" było -> "Mogę cię chrup jak pikla, potem chlup do kibla", to byłby pseudopancz oznaczający, że mogę cię zjeść i wysrać, a tak mamy tylko śmieszny wers
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
Karkovsky

Megidox pisze: 17 sie 2025, 16:41 Lerek i Nowator to były skolimy tamtych czasów
Nie do końca sie zgodzę, ale ok, bardzo blisko powiedzmy. Rzeczony Skolim moim zdaniem wokal tez ma bardzo dobry, jedynie jego muzyka pozostawia trochę do życzenia, ale i tak jest półkę wyrzej niż disco polo.
Jeśli przyjąć jednak ze Nowator to Skolim tamtych czasów, to Jaca tez przebył droge od wysmiewania nagrywania z kims takim do piosenki ze Skolimem
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

2rzyn pisze: 17 sie 2025, 15:58
d3luge1 pisze: 17 sie 2025, 15:18 Czy w "Suka niby ma pysk, ale dla mnie to sedes" czy chodzi o to że szcza mu na morde czy to jakieś 5 dno którego nie rozumiem :bag: ?
Nawet sra oraz to ze tede robi rap gowniany a rap sie robi morda wiec wszystko co wypuszcza z ryja jest gownem.
a może to jeszcze nawiązanie do zespołu sedes?
tyle możliwości intertekstualnej interpretacji
Awatar użytkownika
2rzyn

Nie. Po prostu dla mesa tede jest kiblowaty.
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

2rzyn pisze: 17 sie 2025, 16:34 No mozna tak powiedziec chociaz tede byl w tamtym momencie malo sympatyczny i zal bylo patrzec na nowatora

No trochę tak, ale jak sie po latach czyta te wersy to shit is real cały czas.
Spoiler
Jesteś kundlem co sra gównem z cipska
zuperhero

Post autor: zuperhero »

oldschool pisze: 17 sie 2025, 15:36
Spoiler
Mes to ten wkurwiający typ człowieka, że robi z pewnych rzeczy 90-95% siebie jako postaci. Może nie umiem tego wytłumaczyć słowami, ale na pewno kojarzycie osoby, które:
- jak złapią zajawkę na podróżowanie, to nagle cały czas będą ci pierdolić gdzie to byli, co zobaczyli, na sociale same zdjęcia z podróży, w bio odwiedzone kraje, nie pogadasz o niczym innym tylko P O D R Ó Ż O W A N I E, rozumiesz?
- jak kupią samochód to na IG 99% storek zajebane tym gratem, zdjęcia kurwa z mycia samochodu na myjni itd. Masz wrażenie, jakby osobowść tego człowieka można było opisać wtedy słowami "posiadacz samochodu", a nie normalnymi cechami jakimi osobowość się powinno opisywać
- jak zostaną rodzicami, to nagle jak ktoś nie ma dziecka to jest dla nich gorszy, tylko rodzicielstwo sensem życia mordo. Pokazywanie wokół jakimi to są zajebistymi rodzicami i na nic nigdy nie mają czasu BO DZIECKO
- zaczną trenować jakiś sport/po prostu chodzić na siłownię - wszystko zajebane dietami, poradami co do treningu, jak można w życiu nie trenować tak jak ja itd.

I nie mam nic do ludzi, którzy są rodzicami czy sobie coś kupią i się pochwalą, albo złapią na coś zajawkę i o niej mówią. Po prostu bekę mam wtedy, kiedy całą postać takiego typa można streścić 1 słowem.

A Mes to idealny przykład punktu "rodzic" + "posiadacz samochodu". Brakuje jeszcze żeby zaczął podróżować i trenować, to z jego wkurwiającym byciem byśmy już totalnie zerświrowali patrząc do wstawia do neta, ale no raczej ludzie jak już tak wariują to na punkcie 1 czy 2 rzeczy :rotfl:
imo mes się w to nie wpisuje. ja bym bardziej typował, że przyczyną tego całego flexu na socialach jest fakt, w jakiej nieprzyjemnej sytuacji życiowej się znalazł i wynikający z tego jakiś psychologiczny mechanizm obronny, zresztą ostatnio był całkiem podobny case z vnm'em. w końcu przez całe dorosłe życie mes był gościem, który może nie był najpopularniejszym raperem w kraju ale na pewno był wysoko w mainstreamie, był rozpoznawalny, na pewno też zarabiał fajny kwit(ofc proporcjonalnie do swoich czasów) i nagle w ciągu dość krótkiego czasu źródełko wysycha. teraz ma >40lat, a to wiek kiedy człowiek zazwyczaj chciałby mieć jakąś stabilniejszą i spokojną sytuację życiową, ciężko jest zacząć coś od nowa(tym bardziej od poziomu juniorskiego, razem z jakimiś małolatami), szczególnie w momencie kiedy nie masz żadnego doświadczenia, ani specjalnych umiejętności oprócz stukania w pady na mpc i niewypadania z bitu. dodatkowo umiejętności miękkich, w sensie jakiejś sympatyczności i otwartości też raczej tam nie ma heh, a ze wszystkimi znajomkami, którzy mogliby wyciągnąć do niego rękę się pożarł. i w takim momencie czy to świadomie, czy podświadomie próbuje oszukać innych i siebie, że jest królem życia- bujanie się autkiem, te nieruchomości, dupeczki. alternatywnie skoro nie da się wygrać obecnej gry, trzeba zmienić grę- czyli coś w stylu, zmieniłem się, teraz mam wyjebane w popularność w tej zjebanej rapgrze, rodzina/wstaw_cos_innego jest najwyższą wartością, co swoją drogą przywodzi mi na myśl ostatnią forumową beczkę, z ranczo knapa ale tam jestem jeszcze w stanie uwierzyć, że jest to realne przewartościowanie życia, a u mesa z kruchym ego, w bonusie z uzależnieniem od alko i rozpadem rodziny, od razu widać że coś jest nie halo.
Burak pisze: 17 sie 2025, 12:09
Karkovsky pisze: 17 sie 2025, 11:56 Mozna w ogóle gdzies znaleźć te pisaneczki, wydaje mi się ze kiedys na slizgu ktos wrzucał pojedyncze
można, przynajmniej część:
viewtopic.php?p=297089#p297089
WOW, trzeba rozchodzić po każdym przeczytanym zdaniu, jeszcze mocniejsze gówno niż te felietony mesa XD
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

o kurwa, to o soulmate mocne, musiałem się pokręcić na krześle trochę
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
ODPOWIEDZ